Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Hannover

Vliegtickets naar Hannover Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Hannover

Hannover is een stad in het noorden van Duitsland. De stad werd gesticht in de 10e eeuw en wordt gerekend tot de oudste steden van Duitsland. Het werd toen gesticht door de graven van Aschen. De stad vormde voornamelijk de hoofdstad van de Hertogdom Hannover maar sinds de verovering door Pruisen in 1815 is het sindsdien een deel van de Bondsrepubliek Duitsland.

Tot aan de 19e eeuw was Hannover voornamelijk een agrarisch karakter. Daarna is het degelijk uitgegroeid tot een toonaangevende industriestad. Veel industriële bedrijven waren hier gevestigd waaronder autofabrikanten, farmaceutische bedrijven, meubelbedrijven enz. Dit bracht veel welvaart en veel werkgelegenheid; waardoor er meer mensen kwamen wonen. Ten tijde van de tweede wereldoorlog was de stad helaas zwaar verwoest. Dat heeft de stad decennia geboeid en de stad ondergat een zeer zware modernisering.

In 1991 vond hier het wereldberoemde Expo festival plaats. Hierna is de stad snel verder gegroeid en ontvangt het jaarlijks enorm veel toeristen. Maar wat maakt de stad zo speciaal?

Waarom Hannover?

Hannover staat vooral bekend om zijn vele uitstekende musea, theaters, kunstgalerijen, banden met de dierentuin en andere culturele activiteiten. Daarnaast heeft het een prachtige stadskern met veel historische monumenten en enkele fraaie parken.

Hannover staat ook bekend om de moderne skyline, met vele moderne gebouwen zoals het mondiale Royal Garden Hotel. Ook staat de stad bekend om de grote hoeveelheid winkels die zij heeft. Bijna alles wat je maar kan wensen is hier te vinden.

Dit alles maakt het niet vreemd dat Hannover zo populair is. Het is als stad altijd een unieke combinatie van wereldcultuur, historie en moderne luxe. Ook is de stad perfect om te wonen, vanwege de vlotte verbindingen met andere steden en het mooie jaarrond klimaat.

5 Bezienswaardigheden die je in Hannover Moet Zien

Hannover heeft een schat aan culturele bezienswaardigheden. Hieronder zullen we 5 opnoemen die je zeker zou moeten zien:

  • Opera House van Hannover
  • Kunstmuseum
  • De Herrenhäuser Gärten
  • Hannover Zoo
  • Grote Marktkerk

De Opera House van Hannover is een van de meest bezochte operagebouwen van Duitsland. Hier kunnen bezoekers genieten van topuitvoeringen vanuit het beste van de wereld.

In het Kunstmuseum staan kunstwerken uit de schilderkunst, fotografie, sculpturen- en keramiekcollectie. De Herrenhäuser Gärten zijn een complex met vier koninklijke tuinen met fonteinen, kleine meren en indrukwekkende kassen.

Hannover Zoo is één van de diesnoudste en grootste dierentuinen ter. Hij biedt bezoekers een kijkje in de wereld van verschillende wilde dieren.Ten slotte, de Grote Marktkerk, een van de oudste gebouwen van Hannover bestaande uit 13e eeuwse gotische architectuur.

5 Restaurants in Hannover Welke Je Moet Bezoeken

Hannover zit bomvol met lekkere restaurants. Hier heb je enkele tips:

  • Gosch Sylt
  • Restaurant Spreewaldroß
  • Restaurant Taste
  • Restaurant FU Harimaw
  • Restaurant Hunziker

Gosch Sylt staat bekend om het echte Noord-Duitse visgerechten, waaronder de beroemde ‘marinated curried herring’.

Restaurant Spreewaldroß, gelegen in een historisch gebouw, serveert traditionele gerechten die de meest interessante smaken bevatten. Taste is een andere interessante bestemming voor liefhebbers van avant-garde restaurants; hier kunt u genieten van lekkere gerechten uit de mediterrane keuken.

FU Harimaw serveert Japanse sushi met de beste ingredienten. Ten slotte, Restaurant Hunziker, een gezellig familie restaurant met een vernieuwende aanpak van Duitse gerechten.

Welke Luchthavens Heb Je in de Buurt van Hannover?

Hannover heeft de op twee na drukste luchthaven van Duitsland. Deze luchthaven, Hannover Airport (HAJ), ligt op ongeveer 11 kilometer ten noordoosten van het stadscentrum en is de belangrijkste vracht- en passagiershub voor het noorden van Duitsland.

Er is ook Leipzig/Halle Airport (LEJ) dat ongeveer 100 kilometer ten oosten van Hannover ligt. Maar indien u voor uw reis naar Hannover een lage kosten vliegticket zou willen boeken, kunt u de luchthaven van Bremen (BRE) kiezen. Deze ligt slechts 84 kilometer ten zuidwesten van Hannover. Ook is er een vliegveld in Hamburg Hambrug Airport (ham) dat 210 kilometer ten noorden ligt.

Hannover
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa