Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Helsinki

Vliegtickets naar Helsinki Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Helsinki

Helsinki is de hoofdstad van Finland. Het is gelegen in het zuidoostelijke deel van het land, aan de monding van de Finsa-rivier. Het is de grootste stad en de culturele, politieke, wetenschappelijke en economische kern van het land.

Helsinki is een relatief jonge stad, met zijn geschiedenis die teruggaat tot het begin van de zestiende eeuw. Koning Gustav I van Zweden riep begin 16. eeuw een stadsluis uit langs de Finsa-rivier. In de afgelopen eeuwen is de stad uitgegroeid tot een wereldstad en een ingrediënt in de machtsverhoudingen van Noord-Europa.

Helsinki kreeg echt de aandacht die het verdiende toen het werd opgewaardeerd tot een joint Capitals of the Nordic in 1812. In 1917 maakte de stad deel uit van het nieuwe Finland, dat onafhankelijk werd van Rusland.

Waarom Helsinki?

Helsinki is een unieke stad met veel te bieden. Wat betreft vermaak, cultuur en geschiedenis, is het een levendige stad die de absolute top is. De stad is qua betrekkingen en wereldwijde invloed sterk geconcentreerd op de centrale Scandinavische regio – het is slechts een korte veerbootreis verwijderd van Stockholm, Noorwegen, Denemarken en zelfs Rusland.

Met zijn prachtige architectuur, culturele monumenten, musea, culturele evenementen en uitstekende eetgelegenheden is Helsinki een geweldige plek voor toeristisch verblijf. Het is ook een van de meest groene steden ter wereld, met stedelijke bossen, meren en een ruw kustlandschap. De vele fietspaden, openbare ruimtes en stranden maken het ook een geweldige plek om buiten te zijn.

5 bezienswaardigheden in Helsinki die je moet zien?

Helsinki heeft een groot aantal interessante bezienswaardigheden. Hier zijn de top 5 bezienswaardigheden die je moet zien tijdens je bezoek aan Helsinki:

  • De Oude Stadskaar – De oude stadskaar is een prachtige plek voor een wandeling doorheen mooie mini parkjes, smalle straatjes en kleine gebouwen.
  • Runeberg Park – Runeberg Park is een mooi tuincomplex dat omringd wordt door de imposante art nouveau-architectuur van de stad.
  • Maritiem Museum – Dit museum is gewijd aan het Finnse zeevaartverleden met verschillende schilderijen, foto’s en modellen van een aantal zee-gerelateerde apparaten.
  • De Uspenski-Kathedraal – De Uspenski-Kathedraal op de berg Katajanokka vormt een belangrijke stedelijke attractie. Het is een magnifieke, orthodox-orthodoxe structure met een prachtig interieur.
  • De Raadhuiskerk – De Raadhuiskerk is een iconisch historisch gebouw in het centrum van Helsinki, gebouwd in de 19e eeuw. De prachtige kathedraal stroomt boven de stad uit.

5 restaurants in Helsinki welke je moet bezoeken?

Helsinki is een stad waar je kunt genieten van een grote selectie restaurants, bars, cafés en uitgaansgelegenheden. Hier zijn de top 5 restaurants die je moet bezoeken tijdens je bezoek aan Helsinki:

  • Post Bar – Post Bar is een trendy restaurant in het centrum van Helsinki dat een scala aan seizoensgebonden belegen gerechten serveert.
  • Savoy – Savoy serveert een mengsel van traditionele gerechten uit heel Finland.
  • Sea Horse – Sea Horse is een populair restaurant aan de kade en een van de beste restaurants in Helsinki. Het serveert vers bereide visgerechten.
  • Folk – Folk is een zeer eigentijds restaurant met een lokaal serviëren van de meest verse ingrediënten.
  • Olo – Olo is een ander geweldig restaurant met prachtige locatie en decor. Het serveert seizoensgebonden gerechten van de beste ingrediënten.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Helsinki?

Helsinki beschikt over twee internationale luchthavens. Helsinki-Vantaa Airport, ook wel bekend als Helsinki Airport, is het drukste luchtvaart- en reiscentrum van Noord-Europa. Het ligt 16 kilometer ten noordwesten van het centrum van Helsinki. De luchthavens is verbonden met de stad door trein, shuttlebussen, stadsbussen en taxi’s.

De tweede internationale luchthaven is Helsinki Malmi Airport, gelegen ten noordoosten van Helsinki. Hoewel dit een kleiner luchthaventerrein is, heeft het de status van international luchthaven. Het ligt slechts zes kilometer van het centrum van Helsinki.

Helsinki
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa