Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Innsbruck

Vliegtickets naar Innsbruck Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Innsbruck

Innsbruck is de hoofdstad van de Oostenrijkse deelstaat Tirol. De stad is gelegen op ca. 586 meter boven zeeniveau, aan de rivier de Inn, die de stad ook haar naam geeft. Innsbruck, in het kort genaamd “Bruck” is een stad met een rijke geschiedenis.

De geschiedenis van Innsbruck gaat terug naar de Romeinse tijd, toen de stad bekend stond als Inimpurum. In 1420 werd de stad de residentie van de Oostenrijkse hertog. Later werd de stad de “drastellende stad van keizer Maximilian I en zijn zoon, keizer Ferdinand I. Kort na zijn dood werd Innsbruck ook de hoofdstad van Tirol.

Tijdens de 16e eeuw groeide de stad, waarbij de bouw was geïnspireerd op Italiaanse stijl. De hertogen lokten buitenlanders, waaronder lieden uit de Oostenrijkse jurisdictie, naar de stad om handel te drijven. Dit heeft geleid tot een mengeling van talen, culturen, architectuur en eetgewoontes. De stad groeide uit tot een centrum van de Europese politieke, culturele en economische activiteit.

Innsbruck heeft ook een rijke geschiedenis op het gebied van sport, met 6 olympische Winterspelen die er zijn gehouden tussen 1964 en 2012. De stad is ook thuisbasis van de jaarlijkse Alpenfestival en de Schlauchbootrennen, waar twee teams in een bootje de rivier de Inn afvaren.

Waarom Innsbruck?

Innsbruck is een uitstekende bestemming voor stedentrips. Er is iets voor iedereen in Innsbruck. De stad is omringd door prachtige bergtoppen, die een schitterend landschap bieden. Door deze ligging heeft de stad een aantal populaire activiteiten buiten de stadsgrenzen zoals mountaineers, snowboarden, skiën, wandelen en fietsen.

Innsbruck is bekend om zijn historische bezienswaardigheden, zoals de Bergisel Skischans, de Hofburg, de Hofkirche, de Wilten Kerk, de Maria Theresa Bank en het Capuchin Klooster. Ook het belangrijke Innsbrucker Ballspiel, waaruit later skischansspringen ontwikkeld werd, is ooit in Innsbruck begonnen.

Daarnaast is Innsbruck ook een geweldig centrum voor winkels, restaurants en bars. Er zijn vele lokale straatmarkten en pleinen waar je souvenirs, gebruiksvoorwerpen en eetgerei kunt kopen. Innsbruck is ook bekend om zijn kleurrijke nachtlife.

Kortom, Innsbruck is een prachtige stad vol met energie, cultuur en geschiedenis voor iedereen die van het juiste leven in de bergen houdt.

5 bezienswaardigheden in Innsbruck die je moet zien

1. Bergisel Skischans: De Bergisel Skischans staat symbool voor de stad. Deze moderne skischans ligt op de berg Pasching en is een twintigste eeuwse constructie voor de skicomplexen.

2. Hofburg: De Hofburg is een prachtig getuigenis van de twee eeuwenlange geschiedenis van Oostenrijk. Het is een enorm paleis met tuinen vol met meestal verborgen hoeken en pleinen.

3. Hofkirche: Dit is een kerk gebouwd in de 16e eeuw. De kerk is versierd met de marmerstatues en monstransen van keizer Maximilian.

4. Maria Theresa Bank: Maria Theresa Bank is een monument ter ere van keizersweduwe Maria Theresa, gebouwd in 1765. Je kunt genieten van het prachtige uitzicht op de omliggende bergen.

5. Goldenes Dachl: Het Goldenes Dachl is een brug versierd met 2.657 gouden daken. Het is gebouwd door Maximilian I om de ingang van de Hofburg te markeren.

5 restaurants in Innsbruck welke je moet bezoeken?

1. Leitnerbräu: Leitnerbräu is een traditioneel bierrestaurant waar je kunt genieten van versgebrouwen Oostenrijkse bieren.

2. Szenario: Szenario is een modern restaurant dat Intergrumental eten serveren. Hoogtepunten zijn de verse pasta’s en salades.

3. Gasthof Penz: Deze gasthof serveert knus Oostenrijks eten, zoals de traditionele “Strafonda” en “Geflockte Ramshorn”.

4. Baracca: Baracca is een modern Italiaans restaurant, waar je kunt genieten van de traditionele gerechten uit Napels, geserveerd in een modern kader.

5. Oliven Hügel: Dit is een kleurrijke gourmet restaurant, waar je kunt genieten van traditioneel regionaal koken, gecombineerd met moderne stijl.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Innsbruck?

Innsbruck is goed verbonden met luchthavens in de buurt. De belangrijkste luchthavens zijn:

  • Munchen Airport (MUC) – Deze luchthaven is gelegen op ongeveer 134 km van Innsbruck. Het is de grootste luchthaven van Zuid-Duitsland. U kunt hier terecht op lijnen van luchtvaartmaatschappijen zoals KLM, Lufthansa en Austrian Airlines
  • Salzburg Airport (SZG) – Deze luchthaven is gelegen op ongeveer 152 km van Innsbruck. Het heeft een breed scala aan nationale en internationale vluchten. TranSileier biedt een rechtstreekse verbinding tussen de luchthaven en de stad. Er zijn ook taxi’s en bussen die naar de stad rijden.
  • Innsbruck Airport (INN) – De luchthaven ligt slechts 8 km van het stadscentrum. Er zijn vluchten naar vele Europese st
Innsbruck
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa