Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Inverness

Vliegtickets naar Inverness Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Inverness?

Inverness is een stad gelegen op de oostkust van Schotland. Al meer dan duizend jaar is de stad de stedelijke hub van de streek dat bekend staat als de Hooglanden van Schotland. Inverness is in 563 na Christus gesticht als ‘Fortriu’ – wat betekent ‘ruig gebied’ in het Oud-Gaelisch.

De stad wordt gevormd door de splitsing van twee grote waterwegen – de rivier de Ness en de Caledonian Canal.Tot aan de 17e eeuw werd Inverness beschouwd als een klein, agrarisch dorp. Toen begon de stad in omvang toe te nemen.

Waarom Inverness?

Inverness heeft veel te bieden aan stedelijke en plattelandsbestemmingen. Het is de ideale plek om te ontspannen en te genieten van een oase van schoonheid, natuur, cultuur en historie.Het is omgeven door prachtige lochs, diep ingeklemd in de weelderige livekst van de Hooglanden.

De hoofdstad van Schotland heeft veel verborgen schatten. Inverness is de ideale plek om de adembenemende schoonheid van de Hooglanden te ervaren. Er zijn veel mogelijkheden om het platteland van dichterbij te ontdekken, via wandelroutes, mountainbikeroutes of boottochtjes.

5 bezienswaardigheden in Inverness die je moet zien?.

1. Inverness Castle – een van de meest bekende bezienswaardigheden van de stad, gelegen aan de rivier de Ness.
2. Museum van Inverness – een interessante collectie met met antiek, kunst en archeologie.
3. Schotse Kaaiman – een museum gewijd aan de geschiedenis en culturele bezienswaardigheden van Inverness.
4. Urquhart Castle – De ruïnes van een 16e eeuws kasteel dat dient als de belangrijkste toeristische attractie in de regio.
5. Checkpoint Charlie – een vroeger militair checkpoint dat nu een museum is.

5 restaurants in Inverness welke je moet bezoeken?

1. The Mustard Seed – Een Michelin-sterrenrestaurant dat verfijnde gerechten serveert in een comfortabele omgeving.
2. Rocpool Reserve – Een chique zaak met een Franse invloed met een fantastisch uitzicht op het kasteel.
3. Church Street – Een elegante zaak met een mediterrane stijl en lekkere gerechten.
4. Castle Tavern – Een traditioneel restaurant met een stijl uit de jaren ’50 en klassieke gerechten.
5. Rogano – Een oude stijlstaak, waar je een selectie aan klassieke gerechten serveert in het historische decor.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Inverness?

Inverness heeft een eigen luchthaven, die de Internationale Luchthaven Inverness wordt genoemd. De luchthaven is gelegen aan de zuidkant van de stad, ongeveer acht kilometer van het centrum. Inverness is ook dicht bij de luchthavens van Aberdeen, Glasgow en Edinburgh, waardoor het goed bereikbaar is met intercontinentale vluchten.

Er zijn goede openbaarvervoerverbindingen naar de luchthavens vanugg Inverness, met vele bussen naar de stad die vertrekken vanuit vele verschillende locaties.

Je kunt ook naar Inverness reizen met treinen vanuit Glasgow en Edinburgh, maar ook vanuit vele andere plekken in Schotland.

Inverness is een magische stad vol met adembenemende cultuur, lekker eten, levendige pubs en een bruisend nachtleven. Er zijn veel manieren om van topkwaliteit accommodatie en een breed scala aan activiteiten te genieten in Inverness. Of je nu komt voor een kort bezoek of blijft voor een langere tijd, je zult zeker weten van je bezoek aan deze charmante stad genieten.

Inverness
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa