Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Istanbul

Vliegtickets naar Istanbul Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Istanbul

Istanbul is de grootste stad van Turkije en heeft een rijke geschiedenis die tot duizenden jaren achteruitgaat. In de loop van de geschiedenis werd de stad herhaaldelijk veroverd en veranderde het van naam. Eeuwen geleden werd Istanbul een kosmopolitische stad toen Constantinopel, de Romeinse stad, werd gesticht door Constantijn de Grote in 330 na Christus. Hij lag langs de Europese kant van de stad, terwijl de stad drastisch uitbreidde naar de Aziatische kant die Byzantium werd genoemd. Hakan de Grote stichtte eindelijk de stad Istanbul, voorheen Constantinopel, als hoofdstad van het Ottomaanse Rijk.

De bevolkingsomvang van Istanbul is spectaculair. Hoewel het eeuwenlang een centrum van it was een handelsmacht, vandaag de dag heeft de stad naar schatting bijna 20 miljoen inwoners, wat het de op een na meest bevolkte stad ter wereld maakt. De beroemde instellingen, bedrijfstakken en cluster van universiteiten werken samen om Istanbul op het hoogste niveau te handhaven, waar het wordt geassocieerd met vooruitgang.

Waarom Istanbul?

Istanbul heeft ontelbare defensiemogelijkheden voor toeristen. Het is een mengeling van verschillende culturen en geschiedenis. De stad is een wereldwijd erkend cultureel en religieus centrum en heeft veel te bieden.

Bezoekers die de stad bezoeken zullen zich waarschijnlijk vergapen aan de bruisende stadsleven. Het overvloedige culturele erfgoed, kunst en architectuur dat Istanbul rijk is, is bijna overal te vinden. De Turkse bevolking is ook erg gastvrij.

Istanbul is ook een stad van contrasten. Snoepwinkels, restaurants en kleurrijke markten tekenen het straatbeeld, samen met antiekgebouw en gigantische kerken. Istanbul heeft ook veel parken en openbare pleinen om samen te komen en dankbaar te zijn.

5 Bezienswaardigheden in Istanbul die je moet zien

  • Aya Sofia – De kerken complex dat dateert uit de 6e eeuw na Christus, een hoogtepunt van de Byzantijnse architectuur met prachtige fresco’s en fresco’s die je een eindeloos gevoel van spiritualiteit geven.
  • Topkapi Sarayi – De van risico vrijgestelde residentiële complex dat het paleis was van de Ottomaanse Sultan voor vele eeuwen. Het is nu een museum dat een schat aan kunst en antiek tentoonstelt uit het Ottomaanse Rijk.
  • Hagia Sophia Museum – Onlangs gerestaureerd is dit magnifieke Grieks Orthodoxe kerkencomplex dat werd gesticht in de 6e eeuw en dienst deed als de religieuze centrum van de stad.
  • Blue Mosque – Onderdeel van het TopkapI SarayI Paleiscomplex, het is de thuisbasis van één van de meest fotogene religieuze symbolen van Istanbul; een prachtige 16e-eeuwse moskee met meer dan 200 kleuren gebroken glas.
  • Hippodroom van Constantinopel – Het is gelegen in het hart van de stad en is de heimelijke thuisbasis van de Konstantijnse race. De hippodroom was ooit het decor voor vele grandioze processies, fondsenwervingsvluchten en andere gebeurtenissen.

5 Restaurants in Istanbul die je moet bezoeken

  • Kanaat – Een fantastisch Turks restaurant waar gerechten uit de Ottoman tijd hebben, met veel respect voor de klassieke Turkse keuken.
  • Dragon’s Garden – Een restaurant inspired door Chinese en Turkse gerechten, waar je allerlei gerechtjes kunt proberen die nieuwe smaken brengen in je restaurantervaring.
  • Panorama Restaurant – Met een unieke locatie aan de Bosporus, panorama biedt een uitzicht van topkwaliteit bereid door chef-koks die hun best doen om je een onvergetelijke eetervaring te bezorgen.
  • Kebabci – Een echte Turkse snackbar met authentieke Turkse kebabs die snel worden bereid door ervaren kebab chefs.
  • Lokum – Een intiem en sfeervol restaurant met een menukaart vol traditionele gerechten die verser dan vers zijn, in gastvrije omgeving.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Istanbul?

Istanbul heeft twee internationale luchthavens die beide geschikt zijn voor langeafstandsvluchten. Istanbul Atatürk International Airport, ook bekend als IST, is de grootste en drukste luchthaven van het land en een van de meest vredige in Europa. De andere luchthaven Havalimani is Sabiha Gokcen International Airport, ook bekend als SAW. Beide luchthavens zijn goed verbonden met zowel de stad als de rest van het land. Istanbul Atatürk International Airport heeft veel directe vluchten naar Europese hoofdsteden en andere wereldwijd. Sabiha Gokcen International Airport heeft meer invliegtussenliggingen naar Europese hoofdsteden en andere wereldwijde bestemmingen.

Istanbul
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa