Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Ivalo

Vliegtickets naar Ivalo Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Ivalo?

Het dorp Ivalo ligt in het noorden van Finland, in de Lapland regio. Het is het meest noordelijke dorp van Finland en staat bekend als de poort naar de Noordelijke Licht. Ivalo is een kleine stad met ongeveer 6.000 inwoners en is de thuisbasis van de Sami bevolking van Finland.

Ivalo is relatief nieuw in Finland en is ontstaan in de beginjaren van de 20e eeuw, toen de Finnen de gebieden begonnen te ontginnen die nu als Lapland bekend staan. Het gebied werd oorspronkelijk bewoond door herders en vissers, maar ten tijde van de zogenaamde ‘Karelia Exodus’ begonnen de bewoners van de Karelia regio hun weg naar Ivalo te zoeken. In deze periode begonnen veel mensen ook hun eigen bedrijven te starten in het gebied.

In de jaren 70 werd Ivalo een populair toeristische bestemming toen de regering besloot om meer te investeren in infrastructuur en andere toeristische dienstverleners in de omgeving. De stad ontwikkelde zich snel en diversificeerde haar economie. Inmiddels is Ivalo een van de meest populaire toeristische bestemmingen in Finland.

Waarom Ivalo?

Er zijn veel goede redenen om naar Ivalo te reizen. Ten eerste is de stad goed bereikbaar met de internationale luchthaven en veel andere luchthavens in de buurt. Daarnaast is de natuur in en rond Ivalo prachtig. Hier vind je besneeuwde bergtoppen, meren, bossen en andere wonderschone landschappen.

Ivalo heeft een rijke cultuur, bijbels en gebruiken. De stad is de thuisbasis van de Sami, de autochtone bevolking van Finland. Je kunt hier de Sami culturele tradities ervaren, zoals het dragen van traditionele Sami kledij, het beluisteren van traditionele muziek en het proeven van speciale gerechten.

Ook heeft Ivalo veel te bieden als het gaat om toeristische activiteiten. Je kunt hier verschillende wintersportactiviteiten ervaren, zoals sneeuwschoenwandelen, een ijsvissers avontuur, husky- en sneeuwscooter tours. Daarnaast kun je ook een excursie naar het nabijgelegen Nuvvasuppe maken, het meest zuidelijke einde van de ‘World of Ice’ waar je schitterende houtskooltekens kunt zien.

In de zomermaanden heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende activiteiten in Ivalo. Je kunt hier genieten van wandeltochten en fietstochten door prachtige bossen. Verder kun je ook verschillende watersporten beoefenen op de Giellajohka rivier. Ook kun je verschillende culturele evenementen bezoeken zoals de Juhannus midzomermarkt in juni.

5 bezienswaardigheden in Ivalo die je moet zien?

  • Santa Claus Village – het enige plekje waar je Santa Claus tegenkomt! Dit leuke pretpark heeft leuke activiteiten, souvenirs en karaoke shows.
  • Giellajohka Vallei – deze schitterende vallei is een van de meest bezochte toeristische attracties in Ivalo. Hier kun je genieten van de wilde rivier die langs de overvloedige beplanting stroomt.
  • Iisakki Village – een schilderachtig lapland dorp met gebouwen die dateren uit de 18e en 19e eeuw. Je kunt hier zelfs een kijkje nemen in de oude houten kerk.
  • Aapa Trek – een onvergetelijk avontuur in de wildernis van Lapland. Je kunt hier een rustige tocht doen in huskies, sneeuwscooters of rendieren.
  • Tuntsa Wilderness Area – deze prachtige wilderness area is een van de meest dichtbijzijnde nature-gebieden bij Ivalo. Hier kun je genieten van rust, stilte en prachtige uitzichten.

5 restaurants in Ivalo welke je moet bezoeken?

  • Panimon Kulta – deze stijlvolle traditionele Finnse brasserie is een van de beste gastronomische bestemmingen in Ivalo. Hier proef je de meest authentieke Finnse keuken.
  • Ravintola Kaiko – Hier kun je genieten van modern Finnse gerechten bij kaarslicht, terwijl je uitkijk hebt op de meest romantische bossen.
  • Mallaskoski – hier kun je genieten van een speciale golfservice, waar je uit korte gerechten kunt kiezen terwijl je aan de twee kaarsen tafels zit.
  • Ivalon Pizzeria & Battery – de traditionele pizzeria biedt je pizza’s met heerlijke ingrediënten, zowel traditionele als innovatieve.
  • Fe Aitta Bar – een leuke belevenis bar met een gezellig sfeer om te genieten van cocktails en smakelijke lokale snacks.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Ivalo?

Ivalo is goed bereikbaar via de internationale luchthaven Ivalo. Hier vliegen veel internationale luchtvaartmaatschappijen naar verschillende steden in Europa. Er zijn ook veel kleine luchthavens in de buurt van Ivalo, zoals de luchthaven Kuusamanen in Kautuce (21 km ten westen van Ivalo) en de luchthaven van Kittila (150 km ten noordoosten van Ivalo). Daarnaast heb je ook de oude luchthaven van Nuorgam (18 km ten westen van Ivalo) waar je verschillende toeristische vluchten kuntmaken.

Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa