Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Izmir

Vliegtickets naar Izmir Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Izmir

Izmir is de derde grootste stad van Turkije. Al meer dan 4.000 jaar wordt Izmir door mensen bewoond. Al eeuwen is de stad een belangrijke plek geweest voor handel en culturele activiteiten. Als de oudste havenstad van Turkije, Izmir is één van de meest historische steden van Turkije.

De naam Izmir is waarschijnlijk afgeleid van het Kretenzische woord “smyrna” dat “aartsvader van de stad” betekent. Sinds de 12e eeuw heette de stad Smirna en heette de stad zo tot 1923. In 1923 is de naam veranderd in Izmir.

In de 13e eeuw, bouwde Izmir haar eerste muren. Door deze muren werd de stad beter beveiligd. In de 15e eeuw werden er vele gebouwen aan de stad toegevoegd, waaronder moskeeën, haventorens, paleizen en badhuizen. De oude stadsmuren en de architectuur uit de 15e eeuw zijn nog zichtbaar vandaag de dag.

De 18e eeuw was een tijd waarin Izmir enorm vooruitliep. Na de Tweede Turks-Griekse Oorlog, kwam Koning Koloneon van Griekenland naar Izmir om de stad opnieuw op te bouwen. Hij voegde verschillende 19e eeuwse architecturale stijlen toe aan de stad.

Waarom Izmir?

Izmir is de derde grootste stad van Turkije en staat bekend als een van de populairste toeristische bestemmingen in het land. De stad heeft diverse interessante musea, bijzondere bezienswaardigheden en mooie stranden. De stad wordt ook ‘Perzische Parel’ genoemd vanwege de oude geschiedenis en architectuur. Er zijn vele verschillende culturele activiteiten die je kunt bekijken en je kunt genieten van lokale gerechten of internationale favorieten.

Ook de bruisende nachtlife van Izmir maakt de stad zo bijzonder. De stad kent vele bars, clubs en restaurants. Samen met de mooie stranden en de gastvrije boetieks, is er nooit tekort aan plezier in Izmir. Met een levendig cultureel centrum, is het een perfecte plek voor studenten om hun studie te verrijken.

Met een gunstige ligging aan de Aegeïsche Zee is Izmir een perfecte plek voor het verkennen van de schoonheid van Turkije. Er zijn goede vliegverbindingen naar meerdere steden; en met vele lokale openbaar vervoer mogelijkheden is een bezoek aan Izmir nog makkelijker.

5 Bezienswaardigheden in Izmir die je moet zien

Hieronder vind je 5 must-sees die je niet mag missen als je naar Izmir gaat.

Agora

De bekendste bezienswaardigheid van Izmir is het antieke Agora. Het is het oudste agora gebouw van Turkije en dateert uit de 6e eeuw voor Christus. Het Agora heeft een lange geschiedenis en veel delen zijn goed bewaard gebleven. Er zijn ook veel inscripties te vinden die verwijzen naar de geschiedenis van deze antieke Agora.

Clock Tower

Een andere notabele bezienswaardigheid is de Clock Tower. Deze toren werd in 1901 gebouwd op de Konak Square. De toren is gebouwd door een lokale naamloze Franse ingenieur en is gemaakt van steen, koper en ijzer. De toren heeft een hoogte van 36 meter en is één van de meest herkenbare gebouwen van Izmir.

Kadife aandaagveld

Op de Konak Square in het hart van de stad, vind je ook het Kadifeaandaagveld. Het veld is slechts twee jaar oud maar is al een winkelcentrum met veel winkels, restaurants en cafés. Het veld heeft een mooie mix van moderne en traditionele architectuur.

Karaalioglu Park

Karaalioglu Park is een groen gebied waar je kunt wandelen of genieten van een kopje koffie. De tuin heeft schilderachtig uitzicht en hotelt aan vele monumenten. Het park is een geweldige plek om tot rust te komen en de schoonheid van Izmir te bewonderen.

Güzelbahçe Zoo

Güzelbache Zoo is een van de populairste bezienswaardigheden in Izmir. De dierentuin is niet alleen een leuk uitje voor gezinnen, maar heeft ook vele educatieve activiteiten. De zoo biedt een goede ervaring om verschillende dieren te zien zoals olifanten, leeuwen, tijgers, zeehonden en vele andere dieren.

5 Restaurants in Izmir welke je moet bezoeken

Izmir heeft een heleboel lekkere restaurants die je moet bezoeken. Hieronder vind je 5 lekkere restaurants die je niet mag missen als je naar Izmir gaat.

  • Balıkçı Mehmet – Een unieke ervaring in het Mizari visrestaurant. Je kunt er verse vis en zeevruchten eten. Je kunt ook genieten van een adembenemend uitzicht over de stad.
  • Köfteci Şakir – Je kunt deze plek vinden in de Konağ Square. Je kunt hier genieten van vers gemaakte köfte.
  • Kahveci Ahmet Usta – Als je wilt proeven van de lokale koffie, dan moet je naar Kahveci Ahmet Usta. Je kunt hier genieten van pure Turkse koffie.
  • Yenice Sokak 42 – Dit restaurant biedt de perfecte combinatie van modern ingericht interieur met traditionele gerechten.
  • KokoreçŞiş – Perfect
Izmir
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa