Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Kalamata

Vliegtickets naar Kalamata Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Kalamata

Kalamata is een stad in het zuidelijke deel van de Peloponnesos, die deel uitmaakt van de regio Messenia in Griekenland. Kalamata is al eeuwenlang bewoond door verschillende culturen en is een belangrijk centrum van industrie, handel en toerisme in de regio. De stad werd in de zesde eeuw v.Chr. gesticht door de mythologische koning Pittheus van Troezen. Hij leefde in de tijd van de legendarische Argive koning Agamemnon, die leefde van 1100-1100 v.Chr. Toen de Peloponnesische oorlog uitbrak, werd Kalamata aangevallen door het Atheense leger en werd het kort na de Peloponnesische oorlog bezet door de Macedonische koningin Olympias en haar zoon Alexander de Grote. Kalamata verloor tijdens de Tweede Wereldoorlog veel inwoners en veranderde in 1975 van een kleine provinciestad tot een provinciehoofdstad.

Waarom Kalamata?

Kalamata heeft veel te bieden aan bezoekers. Er is veel historie, cultuur, geweldige stranden en een levendige lokale cultuur die deel uitmaakt van het Griekse rijke erfgoed. Een van de meest populaire stranden in Kalamata is Simos Beach. Het strand ligt aan de kust en is gevuld met kristalhelder water en mooie kiezelstranden. Het is een perfecte plek om te ontspannen, een boek te lezen, de zonsondergang te genieten of te zwemmen. Ook zijn er diverse restaurants en cafés, die verschillende lokale specialiteiten, zoals olijven, feta en Moussaka, aanbieden. Naast de prachtige stranden, bezoekers hebben ook de mogelijkheid om kastelen, archeologische sites, grotten, kerken en musea te bezoeken, waarmee een bezoek aan Kalamata een interessante, culturele ervaring wordt.

5 Bezienswaardigheden in Kalamata die je moet zien

Kalamata is een stad met veel leuke bezienswaardigheden. Hieronder staan 5 locaties die je echt moet bezoeken tijdens een verblijf in Kalamata:

  • Museum Herakles – Het Museum Herakles, gelegen in het centrum van de stad, bevat meer dan 1.500 objecten opgegraven uit oude Griekse steden. Het museum is vernoemd naar de mythologische held Herakles en heeft verschillende archeologische schatten uit de Oud-Griekse wereld.
  • Kasteel van Kalamata – Het Kasteel van Kalamata, gelegen aan de noordoostelijke kant van de stad, is een oude vesting uit de Middeleeuwen. Het kasteel heeft veel geschiedenis en is een bezienswaardigheid die je zeker moet bezoeken als je in Kalamata bent.
  • Temenos – Temenos is een archeologische site die teruggaat tot de 7e eeuw v.Chr.. Dit is een van de best bewaarde archeologische sites in Griekenland en bevindt zich op de hellingen van Taygetos-gebergte. Op dit terrein staan veel tempels, suggestieve beelden en standbeelden van de goden en mythologische figuren.
  • Sanctuary of Apollo– het Weller-sanctuarium (ook wel bekend als het Apollo-sanctuarium) is een tempel uit de 5e eeuw v.Chr. die is opgericht ter ere van de god Apollo, die werd gezien als de god van de genezing. Het tempelcomplex, dat bekend staat als een van de meest authentieke restaurants in de omgeving, bestaat uit muren, pinakes en verschillende tempels.
  • Thouria Cave – Thouria Cave heeft meer dan 500.000 jaar geschiedenis en ligt op ongeveer 6 kilometer ten noorden van Kalamata. De grot heeft een prachtige binnenkant en de schilderachtige omgeving is perfect voor wandelen en het genieten van de buitenlucht.

5 restaurants in Kalamata welke je moet bezoeken?

  • Ouzeri Soho – Ouzeri Soho is een modern Grieks restaurant dat gevestigd is in het historische centrum van Kalamata. Het restaurant biedt een gevarieerd menu met lokale, Griekse specialiteiten, waaronder gerechten met olijfolie, feta en askithistos-melenzi.
  • Ouzeri Aigli – Ouzeri Aigli ligt op een terrein met grandioos uitzicht op de zee en is altijd een goede keuze voor een lekker diner. Het restaurant serveert traditionele Griekse gerechten, zoals meze, souvlaki en verschillende soorten ouzo.
  • Mousakas – Mousakas is een kleine, gezellige eetgelegenheid in het hart van Kalamata. Het menu bestaat uit traditionele Griekse gerechten, waaronder tsipoura, moussaka, souvlaki en gemarineerde olijven.
  • Ta Petrina – Ta Petrina is een kader dat gesloten zit in een vroegere tabaksfabriek uit de negentiende eeuw en een heerlijk restaurant. Het restaurant he
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa