Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Karpathos

Vliegtickets naar Karpathos Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Karpathos?

Karpathos is een eiland in de Egeïsche Zee, gelegen tussen Rhodos en Kreta. Het eiland werd in het oude Griekenland gekoloniseerd door diverse stammen waaronder de Arcadiërs, Mycenaeërs en Doriërs die het hoog gelegen gebied bewoonden.

Het eiland is genoemd naar de mythische zoon van Poseidon, Carpathus, waar de Romeinen later mee fuseerden om de naam Karpathos te creëren. In de middeleeuwen werd Karpathos het domein van Venetië en toen de Turken in 1476 Griekenland veroverden, werd Karpathos één van de weinige eilanden die niet onder hun restauriërde heerschappij viel.

Karpathos behield de eenheid en autonomie voor verschillende eeuwen, waardoor de lokale bevolking authentieke tradities kon behouden en een zelfstandige identiteit ontwikkelde. Het eiland bleef onafhankelijk tot het aan het einde van de 19e eeuw werd toegevoegd aan het prinsdom van Griekenland.

Waarom Karpathos?

Karpathos is de perfecte plek voor een ontspannen strandvakantie. Het eiland biedt rust en ontspanning in een authentiek Grieks decor. De landschappen variëren van groene valleien, bergen en dorpjes tot turquoise baaien en uitgestrekte stranden.

Karpathos heeft tientallen unieke attracties die u moet bezoeken. Het eiland is de thuisbasis van meerdere archeologische sites en bezienswaardigheden, waaronder Anciënte forten, kerken, tempels, authenticiteit en musea.

Sinds Karpathos onafhankelijk is geweest, heeft het geprofiteerd van zijn zeer begaanbare bodem. De lokale bevolking heeft hun landbouwmethoden verfijnd en getransformeerd in echte kunst. Karpathos wordt ook beschouwd als het ‘eiland van het dans’.

De bevolking organiseert veel evenementen, waaronder festivals en wekelijkse muziekoptredens, die ervoor zorgen dat Karpathos een levendig plaatsje is om te verblijven.

5 bezienswaardigheden in Karpathos die je moet zien?

Karpathos aanbieden van verschillende bezienswaardigheden die je in ieder geval moet bezoeken:

 • Pigadia Beach – De hoofdstad van Karpathos, Pigadia, heeft ook een van de mooiste stranden van het eiland. In Pigadia Beach vind je tal van bars, restaurants en andere voorzieningen, waaronder een spectaculair uitzicht over zee.
 • Olympos – Een kleine stad met zijn unieke sfeer, waar je heerlijke restaurants en bars, middeleeuwse verlaten ruïnes en spectaculaire kliffen aantreft. Je kunt er ook een aantal kleine afgelegen stranden vinden.
 • Aperi – Aperi is een van de meest authentieke dorpen van Karpathos. Je kunt er meerdere kleine winkeltjes, middeleeuwse verlaten ruïnes en oude binnenplaatsen vinden.
 • Volada – Hét paradijs voor strandliefhebbers. Volada is het meest romantische strand van Karpathos. Het is gehuld in bruisende helblauwe zeeën en de kliffen aan de achterzijde maken het een must om te bezoeken.
 • Sarakiniko Beach – Dit exotische strand ligt in het noorden van het eiland. Hier heb je prachtige witgekleurde kiezels en lokale restaurants met dagelijks vers bereide gerechten.

5 restaurants in Karpathos welke je moet bezoeken?

Tijdens je verblijf in Karpathos moet je absoluut meerdere restaurants bezoeken. Hieronder vind je enkele van de beste restaurants op het eiland:

 • Aloni – Rustiek gedeelte met een romantisch terras. De specialiteiten van deze plek zijn de traditionele Griekse gerechten zoals Moussaka.
 • Nikolas – Een eigenaardig familierestaurant gelegen in het centrum van Pigadia, waar je vers bereide lokale gerechten kunt proeven.
 • Maistro – Maistro is een van de beste restaurants op het eiland. De vriendelijke gastheer zal je helpen met de selectie van lokale gerechten.
 • Captain D’Angelo – Een Japanse eigenaar die gerechten uit zijn land combineert met visgerechten.
 • Oasis – Een traditioneel, authentiek restaurant op het Dhervania-meer, waar je van een kleurrijke selectie mediterrane gerechten kunt genieten.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Karpathos?

De dichtstbijzijnde luchthavens rond Karpathos zijn:

 • Karpathos National Airport – Karpathos National Airport ligt op ongeveer 10 km. ten westen van de hoofdstad Pigadia.
 • Irakleio Luchthaven – Irakleio Luchthaven ligt op ongeveer 180 km. ten westen van de hoofdstad Pigadia.
 • Rhodos International Airport – Rhodos International Airport ligt op ongeveer 190 km. ten westen van de hoofdstad Pigadia.
 • Heraklio International Airport – Heraklio International Airport ligt op ongeveer 200 km. ten westen van de hoofdstad Pigadia.
 • <

Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa