Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Katowice

Vliegtickets naar Katowice Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Katowice

Katowice is een grote stad in het zuidoosten van het Poolse schild Silesia. De stad werd in 1598 gesticht door de Chevalier de John of Bohemia, die het beheer overnam van de Poolse koningen. De groei van de stad begon toen de Poolse koningen begonnen met het graven van diepe grondbekkens rond de stad om hun levensonderhoud te verbeteren door vrij markten open te stellen. Later werden er treinverbindingen uitgebouwd naar andere steden in Europa voor verder commercieel en industrieel gebruik.

Waarom Katowice?

Katowice wordt gezien als een unieke stad met vele verschillende culturele mogelijkheden. Het wordt gezien als een historisch middelpunt van culturele diversiteit, waar veel verschillende moderne culturele invloeden samenvloeien. Het biedt ook verschillende sporten, zoals voetbal, basketbal en hockey, waarmee de stad in de wereldwijde sportarena staat.

De stad is tevens een belangrijke centrum voor economische, politieke en culturele activiteiten in West-Europa. Er is een krachtige industriële sector in de stad. Een aantal belangrijke Poolse bedrijven zoals KGHM en Grupa Azoty hebben hun hoofdkantoren in de stad.

5 bezienswaardigheden in Katowice die je moet zien

  • Geschiedkundig Museum van Silesia – Dit historische museum, dat in 1902 geopend werd, laat bezoekers de rijke geschiedenis van de stad zien, waaronder onder meer de Poolse opstanden en de industriele revolutie.
  • Veleke Castle – De bouw momenten van het kasteel dateren uit het middeleeuwse kruistochten. De klif is versierd met verstilde tuinen en kanalen, waardoor het een magische ervaring wordt.
  • Spodek Arena – Ubben de icoon van de stad, is de Spodek Arena een gigantische hangar van een vierde werelds concert- en sportcomplex. Ook is er een omvangrijke foodcourt en een eigen bar.
  • Kulturpark – Het kulturpark is een entertainmentscomplex dat huisvest een aantal culturele evenementen, waaronder muziekfestivals en filmvertoningen.
  • Wilhejmsplaski Avenue – Een van de drukste straten in de stad, met winkels, restaurants en de belangrijkste toeristische attracties.

5 restaurants in Katowice welke je moet bezoeken

  • Bar Krakowska – Een heerlijke traditional Pools restaurant met authentieke gerechten waar je je hart aan vol kunt eten.
  • Seventh Avenue – Een rijke hotspot voor degenen die willen genieten van heerlijke gerechten en cocktails.
  • Restaurante Bona – Een luxueus restaurant dat poolse en internationale gerechten serveert, voor degenen die van een chique avond willen genieten.
  • U Baka – Een kleine, knusse plek waar je heerlijke Pizza en pasta kunt eten.
  • Ristorante Santa Lucia – Een van de beste Italiaanse restaurants in de stad met heerlijke pasta, voor de liefhebber.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Katowice?

Katowice heeft twee luchthavens in de buurt, namelijk Katowice International Airport en Ostrava International Airport. De Katowice luchthaven is een internationale eindbestemming die is verbonden met steden in Europa, Afrika, Azië en de Verenigde Staten. De luchthaven biedt ook vele land-en vluchtverbindingen naar andere gebieden. De Ostrava luchthaven biedt korte- en middellange afstandsvluchten tussen Silezie en andere regio’s in Polen, Slowakije en Oostenrijk.

Katowice
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa