Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Kavala

Vliegtickets naar Kavala Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Kavala

Kavala is een stad in Noordoost-Griekenland gelegen aan de kust van de Egeïsche Zee. De stad is ontstaan in de 5e eeuw voor Christus, maar de eerste vermelding in de stadsgeschiedenis dateert uit de 7e eeuw voor Christus.

In die tijd bestond de stad uit enkele kleine buurten, die omringd werden door muur van lagen steen. In de 4e eeuw voor Christus werd Kavala veroverd door Alexander de Grote, die de stad wist te bedwingen. Na zijn dood werd de stad volledig vernietigd, met een bevolking die verdween.

Aan het begin van de 6e eeuw herrees Kavala, waarna het groeide tot een grote stad. Tot in de 12e eeuw vloeide veel handel door de stad heen. In de late middeleeuwen werd Kavala veroverd door de Turken. In de 16e eeuw werd de stad verbouwd, waardoor het er anders uitzag dan tegenwoordig.

De 20e eeuw bracht vele veranderingen naar Kavala, waaronder het verdedigingssysteem, waardoor de stad bekend werd als een veilige plaats in Griekenland. Tegenwoordig is Kavala een van de meest populaire steden in Griekenland, met veel bezienswaardigheden die een bezoek waard zijn.

Waarom Kavala?

Kavala is een van de meest fascinerende steden in Griekenland en is het meest bekend om zijn rijke historische geschiedenis. De stad staat niet alleen bekend om zijn geschiedenis, maar ook om zijn schilderachtige stranden en imposante kastelen. Je kunt hier genieten van een onvergetelijke vakantievol vol cultuur en avontuur.

Kavala is een ideale plek om te vakantie te vieren, met zijn omgeving beschikt het over stranden, bergen, dorpen, maar ook talloze historische en religieuze sites. De stad is ook bekend om zijn talrijke winkels, restaurants, galerijen en parken waar je in kunt verdwalen.

Kavala is bovendien een van de veiligste steden in Griekenland, dus je kunt er gerust een heerlijke vakantie beleven. Kavala is ook gemakkelijk te bereiken vanuit heel Europa, waardoor het een populaire bestemming is voor veel toeristen.

5 Bezienswaardigheden in Kavala die je moet zien

Als je Kavala bezoekt, dan is het verstandig om de volgende bezienswaardigheden in het oog te houden:

 • De Achímallou-burcht: Deze burcht ligt op een bergtop met een prachtig uitzicht over Kavala. De burcht reikt terug tot de 16e eeuw.
 • Panagía Kav�la: Deze kerk stamt uit de 18e eeuw en is gebouwd in de traditie van de Byzantijnse architectuur.
 • De oude stad: Hier vind je allerlei gebouwen uit de 17e eeuw, zoals Kavala’s oude fort die dateert uit de 15e eeuw.
 • Río-stranden: De prachtige Río-stranden liggen aan de noordelijke rand van Kavala, met kilometers aan witte zand en azuurblauw water.
 • De eregalerij: Deze galerij stamt uit de 16e eeuw en staat vol met prachtige kunstwerken van een aantal van Kavala’s beroemdste kunstenaars.

5 Restaurants in Kavala welke je moet bezoeken

Kavala heeft tal van restaurants, waarvan je er hieronder vijf uitlegt:

 • Volakas Bistro: Volakas Bistro is een traditioneel Grieks restaurant, waar je de meest unieke gerechten kunt proeven.
 • Aphrodite Bistro: Aphrodite Bistro is een romantisch terras dat uitkijkt over de stad en prachtig gevormde tuinen heeft.
 • Clubhouse Cafe: Een moderne cafe met een internationale keuken, evenals een scala aan cocktails.
 • Aquila: Aquila is een havenrestaurant met heerlijke zeevruchtengerechten en adembenemende zonsondergangen.
 • Kalyvon: Kalyvon is een piepklein restaurant in de oude stad dat een exclusieve sfeer uitstraalt.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Kavala?

Kavala ligt dicht bij vele luchthavens in Noord-Griekenland, waardoor het eenvoudig is om de stad te bereiken. Hieronder vind je de belangrijkste luchthavens in de omgeving:

 • Chania International Airport: Dit is de grootste luchthaven in Griekenland, gelegen op ongeveer 75 kilometer van het centrum van Kavala.
 • Kalymnos Airport: Deze luchthaven ligt op ongeveer 120 kilometer van Kavala en is de kleinste luchthaven in de omgeving.
 • Thessaloniki International Airport: Dit is de drukste luchthaven in Noord-Griekenland, gelegen op ongeveer 160 kilometer van Kavala.
 • Limnos International Airport: Dit is een kleine luchthaven die misschien wel de meest handige optie voor toeristen is, gelegen op ongeveer 120 kilometer van Kavala.
 • Volos Airport: Volos Airport staat bekend om zijn kleine maar goed georganiseerde luchthaven, gelegen op slechts 90 kilometer van Kavala.
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa