Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Kayseri

Vliegtickets naar Kayseri Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Kayseri

Kayseri, ook bekend als Caesarea Mazaca, is een stad gelegen aan de Turquoise kust in centraal Turkije. De stad heeft een geschiedenis die zijn oorsprong vindt in de vroegaardse Anatolische periode en daarna regio’s zoals Frigis, Byzantijns, Seljuks. Kayseri is ook de oudste stad in de Anatolische regio, die dateert uit het jaar 600 voor Christus. De stad werd opgericht door de Frigians, die een van ’s werelds eerste beschavingen waren die zich in de regio hebben gevestigd.

Het verhaal ging dat de stad gesticht door het mythische rijk Phrygia en Syen, die een orakel gebruikten om de stad te stichten. Dit volgens historians, maar wat zeker bekend is, is dat vele andere beschavingen na Phrygian en Syen zich hebben gevestigd in Kayseri. De stad was een centrum voor handel en religie, waar vele van de verschillende beschavingen die deel uitmaakten van het oude Anatolië haar invloed hebben uitgeoefend op wat Kayseri nu is.

Waarom Kayseri?

Kayseri is een stad met een rijke geschiedenis, cultureel erfgoed en traditionele keuken. Het is een van de meest pittoreske steden in Turkije en één van de meest bezochte om die reden. De stad heeft veel culturele attracties, zoals verschillende historische gebouwen en archeologische sites, waaronder een aantal Romeinse overblijfselen. Daarnaast zijn er diverse culturele activiteiten, zoals festivals, concerten en de jaarlijkse folklorefestivals ter ere van de stad Kayseri en haar geschiedenis. Het is ook een goede optie als u op zoek bent naar mooie plaatsen om te ontspannen door bijvoorbeeld rond te wandelen of te gaan dineren en winkelen in een van haar gezellige markten.

Naast het cultureel erfgoed zijn er ook een aantal prachtige landschappen te aanschouwen in Kayseri. Er zijn verschillende mooie natuurparken waar je heerlijk kunt genieten van de uitgestrekte velden en de weelderige wouden. Daarnaast is het omgeven door prachtige bergketens, zoals de Erciyesberg, wat er een bijzondere plek van maakt voor natuurliefhebbers. Kayseri is ook een van de meest gezellige steden in Turkije, dankzij de talrijke bar en restaurant-scene. Verder kan je er genieten van een aantal bijzondere evenementen die jaarlijks plaatsvinden zoals een festival met klezmer muziek, een modeshow en vele andere evenementen.

5 bezienswaardigheden in Kayseri die je moet zien

Kayseri heeft een aantal prachtige bezienswaardigheden die je absoluut moet zien, zoals:

  • Kapalı Çarşı: De Kapalı Çarşı is een must-see als je in Kayseri bent. Het is een oud marktgedeelte waar verschillende lokale producten, zoals kleding, (h)eerlijkheden en antiekgoederen, worden verkocht. Het is een geweldige plek om te winkelen en te genieten van de traditionele sfeer van een Turks markt.
  • Ulu Mosque: Deze kleurrijke moskee ligt in het hart van de stad en stamt uit de 13e eeuw. De moskee is opvallend om zijn kleurrijke gevel en de bijzondere architectuur. Dit is een must-visit site als je in Kayseri bent.
  • Gölköy: Gölköy is een klein dorp gelegen aan de monding van de Goksu rivier die uitmondt in de Eufraat. Het is een rustige plek waar je kunt genieten van de omgeving en de mooie natuur. Bovendien is het de perfecte plek om lokale producten zoals olijven, dadels en hapjes te proeven.
  • Kulelı Han: Deze traditionele bazaar is een van de meest authentieke en atmosferische plekken in Kayseri. Je kan hier allerlei handgemaakte producten, textielartikelen en lokale specialiteiten aanschaffen.
  • Tahir Coskun Botanische tuin: In de Kayseri Provincie, ligt deze botanische tuin. Hier kan je genieten van de weelderige planten en bloemen die hier groeien. Localso, er is een bijzondere collectie van 400 soorten lokale bloemen en planten die je kan bewonderen.

5 restaurants in Kayseri welke je moet bezoeken

Kayseri is een stad waar je veel lekkernijen kan vinden, zoals lokale Turkse delicatessen. Om je te laten proeven van deze variëteit aan lokale smaken, hieronder 5 restaurants die je af moeten gaan in Kayseri:

  • Pazmar Restaurant: Dit informele restaurant serveert authentieke Turkse klassiekers. De gerechten zijn gemaakt van vooral lokale ingrediënten waar je een echte smaak van Kayseri kan proeven. Wat ook opvalt, is dat het hiermee prachtige uitzichten heeft op de lokale markt in Kayseri.
  • Kurukepe Restaurant: Dit pittoreske restaurant serveert typische regionale gerechten van centraal Turkije die allemaal met zorg zijn bereid. Ze gebruiken voornamelijk bio-ingrediënten met een mediterrane twist. Daarnaast zijn zij gespecialiseerd in lokale wijnen, waar de meeste als heerlijk worden beschreven.
  • Mevlevi Cafe: Hip, gezellig en een geweldige plek om de lokale smaken te proeven. De gerechten hier zijn bijzonder lekker en voortgebracht uit lokale ingrediënten. Er worden ook lokale drankjes geserveerd
Kayseri
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa