Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Kishinev

Vliegtickets naar Kishinev Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Kishinev

Kishinev is de officiële hoofdstad van Moldavië en ligt in het Europese deel van het land. De stad heeft een speciaal verhaal over de periode van de vroegste mensen die er leefden. Er wordt gezegd dat het gebied al lange tijd gebruikt werd voor het veehuishouden van de lokale bevolking. Er zijn aanwijzingen gevonden dat er al mensen leefden in Kishinev in de zesde eeuw voor Christus, en de stad kreeg de naam Cikila in het jaar 775.

Gedurende de volgende eeuwen was Kishinev een belangrijk handelscentrum. Het werd bestuurd door verschillende machten, inclusief de Zolotarenko’s uit Moldavië, de Dneister- Pruisen en de Ottomanen. In het jaar 1641 veroverden de Ottomanen Kishinev en kregen de stad de naam Kislyn.

In de 19e eeuw werd Kishinev de hoofdstad van het Russische Rijk. De stad werd het centrum van het culturele leven en de handel. In 1827 werd de stad herbouwd met een bewonersaantal van ongeveer 20.000 en het werd een belangrijk centrum voor het op handelsgoederen gebaseerde economische welzijn van de regio.

In 1918 Werd Kishinev de hoofdstad van de Republiek Moldova. Het was een tijd van sociale en economische staabiliteit, waardoor veel burgers het leven vergrootten. In 1940 annexeerde de Sovjet Unie Moldova en Kishinev onderging enorme veranderingen waaronder de naamswijziging naar Chișinău.

De herwonnen onafhankelijkheid van het land heeft gehad over het land, waaronder een economische vernieuwing die Kishinev heeft gezien als een stedelijk, cultureel, technologisch en economisch centrum.

Waarom Kishinev?

Kishinev heeft voldoende redenen waarom jij als reiziger het land moet bezoeken en de stad moet ervaren. De ligging van Kishinev, midden in het hart van Oost-Europa, maakt het een geschikte plek om de hele regio te verkennen. De stad heeft de perfecte combinatie tussen moderne infrastructuur, rijke cultuur, ’s avonds levendige straten en rond het jaar, prachtige landschappen. Het klimaat is gematigd en het wintersportseizoen is hier bijzonder interessant, want er heerst een typische Europese winteratmosfeer.

Verder biedt Kishinev een aantal voordelen voor reizigers die de stad willen verkennen. er zijn veel culturele plaatsen waar je naar toe kunt, zoals country clubs, theaters, musea en bibliotheken, waar je kunt genieten van prachtig schilderijen, kunstwerken en historische artefacten. Je kunt ook naar de lokale markten gaan om lokale producten, gerechten en souvenirs te kopen.

Kishinev is ook bekend om het nachtleven. Er zijn tal van bars, clubs en restaurants waar je kunt dansen en genieten van kleurrijke cocktails. Er is ook een levendige jazz scene waar je de hele nacht kunt feesten of de avond doorbrengen in een traditionele Moldavische bar.

5 bezienswaardigheden in Kishinev die je moet zien

Kishinev biedt veel bezienswaardigheden die je eens moet bezoeken. Hieronder staan de vijf topattracties:

  • de Botanische Tuin van Kishinev: deze 40 hectare grote tuin is de grootste van Moldavië en opgericht in1960. De tuin is prachtig aangelegd en er staan mooie bomen, bloemen, planten en struiken. Het is een perfecte plek om te ontspannen en weg te dromen.
  • Schip van Stephane: Deze historische kathedraal stamt uit 1635 en staat op het centrale plein van Kishinev. De kathedraal is een bezienswaardigheid die je zeker moet bezoeken als je in Kishinev bent. De naam “Schip van Stephanus” faalde op een legende die vertelt dat Stefanus, de eerste christenmissionaris van Moldavië, de kathedraal in de vorm van een schip gebouwd heeft.
  • Nationale Schouwburg Kishinev: de nationele schouwburg is opgericht in 1919 en er worden veel traditionele show, balletvoorstellingen, muziekshows en andere culturele Evenementen georganiseerd. Het theater biedt de perfecte manier om te genieten van het Moldavische erfgoed.
  • Kishinev stadshuis: het stadhuis van Kishinev is gebouwd in 1876 en is een gezellige plek om de de geschiedenis van de stad te ontdekken. Je kunt er prachtige foto’s maken van het gebouw en de omgeving. Er is ook een restaurant in het gebouw waar je van traditionele Moldavische gerechten kunt genieten.
  • War Memorial Park: dit beroemde park omringt de Anastasia Kerk in Kishinev en is een perfecte plek om de geschiedenis en de tradities van de stad te voelen. Je kunt hier een aant
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa