Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Kittila

Vliegtickets naar Kittila Vergelijken met Vliegtickets.com


Het Ontstaan van Kittila?

Kittila is een stad en gemeente die gelegen is in het Noord-Oosten van Finland, in de provincie Lappi. Kittila was destijds een aantal verspreide boerderijen, waar de bewoners zich voornamelijk richtten op de bosproductie. Later in 1932 fuseerden deze boerderijen met elkaar en vormde er een kleine plaats, die is uitgegroeid tot een hechte gemeenschap.

Waarom Kittila?

Kittila biedt een schat aan gevarieerde en adembenemende landschappen, of je nu een fan bent van fijn zandstrand, verlaten bossen of bunkers. Met meer dan 1736 km2 landschap is Kittila een eindeloos avontuur, nationaal park en natuurreservaat, dat de ultieme bestemming vormt voor buitensport, fotografie en wandelen. Er is ook de mogelijkheid om te genieten van een koele maaltijd in een traditioneel Finse kroeg, of simpelweg om op het strand te genieten van de zonsondergang.

5 Bezienswaardigheden in Kittila die je moet zien?

  • Kittila luchthaven: De luchthaven van Kittila is een internationale luchthaven waar je de de stad in een mum van tijd kunt bereiken.
  • Robotti Rock : Robotti Rock is een interessante bezienswaardigheid uit de prehistorie van Kittila. Je kunt hier het resultaat van inslagkraters, bevroren lava en andere geologische fenomenen zien.
  • Kittila District Museum : Het Kittila District Museum informeert je over de oorspronkelijke bewoners van het gebied, zoals de Sami cultuur. Je kunt hier antieke foto’s bekijken, artefacts en objecten..
  • Snow Village : Snow Village is een van de meest magische plekken in Kittila, bestaande uit kerstachtige ijssculpturen, hotelkamers, bars en restaurants.
  • Gasthuisberg : Gasthuisberg is een berg die gelegen is tussen Levi en Kittila, waar je indrukwekkende uitzicht hebt van de omringende landschappen.

5 restaurants in Kittila welke je moet bezoeken?

  • Tristar : Tristar serveert internationale gerechten, beersespecialiteiten en heerlijke Franse desserts.
  • Kittilä Grill : Kittila Grill is de perfecte plaats voor een kleine snack of een verrassende maaltijd tussen de bezienswaardigheden van de stad.
  • Ski Lodge & Restaurant :Hier kun je genieten van heerlijke Finse gerechten, terwijl je geniet van het schitterende uitzicht over het omliggende landschap.
  • Berghuis Kittila : Berghuis Kittila is een restaurant op het terrein van het Berghuis dat heerlijke Noorse gerechten serveert en aparte locale wijnen.
  • Kittilä House: Dit is de perfecte plaats om kleine gerechten te delen, gezellig samen te zijn en de heerlijke lokale gerechten te proeven.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Kittila?

Kittila heeft een eigen internationale luchthaven, genaamd Kittila Airport, gelegen op slechts 6 km afstand van de stad. Er zijn ook plaatselijke luchthavens in de omgeving zoals Kittila Airport (KTT), Rovaniemi Airport (RVN) en Ivalo Airport (IVL) die dienst doen als regionale hub met verbindingen naar veel andere plaatsen in Europa, zoals Helsinki (HEL) en Tallinn (TLL). Daarnaast kunnen reizigers ook de trein of bus nemen vanuit Kittila, aangezien er geen directe verbindingen bestaan.

Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa