Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Kopenhagen

Vliegtickets naar Kopenhagen Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Kopenhagen

Kopenhagen is de hoofdstad van Denemarken en is een van de oudste steden van het land. De stad is tegenwoordig een modern kosmopolitisch centrum dat trots is op haar architectuur,cultureel erfgoed en liberale mentaliteit. Tegenwoordig is Kopenhagen bekend om zijn prachtige natuur,prachtige bezienswaardigheden en een uitgaansleven dat verschilt van iets rustig in de buittenwijk tot iets erg knallend en wild,afhankelijk van waar je je bevindt.

Hoe het allemaal is begonnen,is een beetje gecompliceerd. Kopenhagen is ‘ontstaan’ in de jaren 1160 als een Vikingkolonie. In 1167 werd de stad officieel gesticht door Bishop Absalon. In de volgende paar honderd jaar,de stad groeide toe tot wat het vandaag de dag is.

Hoewel Kopenhagen voornamelijk bekend staat om Vikingverleden,er is zo veel meer geschiedenis die in de stad voelbaar is. De stad onderging eeuwenlang regeringswisselingen van verschillende naties – waaronder Denemarken,Saksen,Pruisen en Zweden – die de stad vormden tot wat het vandaag is.

Waarom Kopenhagen?

Kopenhagen is een stad gevuld met charme. Deze levendige en kleurrijke stad combineert historische schoonheid met een moderne stedelijke omgeving. Het is een stad met veel voordelen: gemoedelijke openbare ruimte,veel culturele activiteiten,en heeft een adembenemend kanaal- en havengebied.

Kopenhagen is ook een uitzonderlijk groene stad. Kopenhagen staat no.1 in de ranglijst van “Beste Steden van Europa” voor milieuvriendelijke steden. De stad kreeg dit resultaat vanwege de vele milieuvriendelijke actuele initiatieven: zoals recyclebare energiebronnen en het openbaar vervoer systeem.

De stad is relatief compact in vergelijking met veel andere hoofdsteden. Als gevolg hiervan,Kopenhagen heeft vele voordelen op een compacte en prikkelende manier,die handig bespaart tijd met reizen. Er zijn ook verschillende kleine plaatsen in de stad die zijn gevuld met unieke restaurants,sfeervolle cafes en een avondcultuur die uitnodigt om ervan te genieten.

5 bezienswaardigheden in Kopenhagen die je moet zien

Kopenhagen heeft veel te bieden in termen van bezienswaardigheden. Hier zijn 5 van de beste bezienswaardigheden die je zeker moet zien bij bezoeken aan Kopenhagen:

  • De Kastelen van Kopenhagen: De stad kent veel historische kastelen,waarvan het meest bekende het Kastellet is. Dit oude fort dat dateert uit de 17e eeuw,is een zeer gewaardeerd erfgoed van de stad die een kronkelpad,een grote gracht en een slagschip herbergt.
  • De Little Mermaid: De meest bekende skulptuur in Kopenhagen is de Kleine Zeemeermin,gelegen bij het Kastellet. Deze kleine skulptuur is de meest herkenbare kunstwerken in heel Kopenhagen,met mensen uit alle delen van de wereld die hier naar komen om het te bekijken.
  • Tivoli Gardens: Een bezoek aan Kopenhagen zou niet compleet zijn zonder een bezoek aan de beroemde Tivoli Gardens. Deze oude ommuurde tuin is de tweede oudste attractiepark ter wereld en is gevuld met shows,waaronder muziek, lichtshows en vuurwerk.
  • Christiansborg Palace: Dit is nog een mooie kastelen in Kopenhagen. Vandaag de dag wordt Christensenborg gebruikt voor wetgevende en bestuurlijke activiteiten,maar de buitenkant is nog steeds zo prachtig als altijd.
  • The Round Tower: The Round Tower is een kleine ronde toren die dateert uit de 17e eeuw. Wat het zo bijzonder maakt,is dat het een afstand is van 30 meter uit het midden en alle vloeren zijn bereikbaar met behulp van een hellingbaan.

5 restaurants in Kopenhagen welke je moet bezoeken

Kopenhagen heeft een groot scala aan restaurants waar je kunt genieten van lokale en internationale gerechten. Hieronder vindt je 5 van de beste restaurants in Kopenhagen die je moet bezoeken:

  • NOMA Restaurant: NOMA is een van de beste en meest gerespecteerde restaurants in Kopenhagen. Het is vertegenwoordigd in bijna elke lijst van kwaliteitsrestaurants in Kopenhagen.
  • Kodbyens Fiskebar: Kødbyens Fiskebar is een van de meest populaire restaurants in Kopenhagen en staat bekend om zijn overheerlijke lokale visgerechten.
  • Gastromé: Gastromé is een café-restaurant die staat bekend om zijn kleurrijke en gezellige omgeving,met een menukaart gevuld met bekende gerechten en zelfgemaakte heerlijkheden.
  • Den Vandrette: Den Vandrette is een gezellige kleine bistro die staat bekend om zijn betaalbare prijzen en innovatieve gerechten.
  • Mielcke & Hurtigkarl: Mielcke & Hurtigkarl is een van de meest luxe restaurants in Kopenhagen,maar tegelijkertijd een plaats waar je kunt genieten van traditionele gerechten die bereid zijn met de beste ingrediënten.

Welke luchthavens heb je in

Kopenhagen
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa