Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Krakau

Vliegtickets naar Krakau Vergelijken met Vliegtickets.com


Het Ontstaan van Krakau

Krakau is een van Europa’s meest intrigerende steden en wordt beschouwd als de culturele hoofdstad van Polen. De stad dateert al van de 10e eeuw en heeft een interessante historische evolutie meegemaakt.

Oorspronkelijk heette Krakau ‘Krakovia’. De stad is gesticht in het jaar 965 door de Poolse koning Mieszko I als een provinciehoofdstad. De naam van de stad is afgeleid van de Poolse naam ‘Krak’, wat betekent “Ramp”. Hoewel Krakau in de loop der jaren vele domeinen heeft gehad, behoudt het nog steeds zijn Poolse karakter.

In de nieuwere geschiedenis wordt Krakau associëren met de tweede wereldoorlog. In 1939 viel de stad de Duitse legers binnen en in de jaren 1940-45 was het het toneel van talloze Nazi-atrociteiten. Vele burgers werden gedeporteerd naar Duitse concentratiekampen of vermoord. Na de oorlog lijfde het Poolse regime Krakau in en stond het stil op het culturele toneel.

Waarom Krakau?

Met de verandering van het regime in 1989 begon Krakau aan een nieuwe hoofdstuk aan zijn geschiedenis boek toe te voegen. De tijd voor de verandering werd gebruikt door veel Poolse immigranten om terug te keren naar hun homeland, waardoor Krakau een ware rennaissance kende. Dat wil zeggen dat het oude, koninklijke karakter van de stad terugkeerde, voorzien van de moderne stadse voorzieningen waarop we nu zo gebruik van maken.

In de afgelopen decennia heeft Krakau het trouwe bezoekers vermaakt met zijn vele culturele attracties. Er is een enorme verzameling handelsmarkten, historische musea, kunstgalerijen en theaters met optredens. Dit maakt Krakau tot een interessante plek om te bezoeken, vooral voor mensen die op zoek zijn naar culturele ervaringen.

Krakau staat ook bekend als een stad met een hoge niveau van kwaliteit van leven. Het klimaat is zacht en het landschap is bijzonder. Er zijn veel openbare parken, gastronomische restaurants en tal van luxe hotels waar je een comfortabele reis kan maken.

5 Bezienswaardigheden in Krakau Die Je Moet Zien?

Krakau biedt vele interessante bezienswaardigheden waar je ongetwijfeld van kan genieten. Hieronder staan vijf dingen waar je absoluut moet gaan kijken als je de stad bezoekt:

  1. Korzilius Markt: De Markt van Krakau is een geweldige plek om rond te lopen en lokale producten te bewonderen. Met zijn vele olijvenkraampjes, bloemen, bakkerijen en souvenir winkeltjes, zal je zeker niet verveelt raken. Op zaterdagochtend wordt het marktplein gemaakt voor de Feria de los Productos Artesanales. Hier kun je diverse handgemaakte producten van lokale geluksvogels kopen.
  2. Wawel kasteel: Vroeger was dit kasteel het paleis van de Koningen van Polen. In het kasteel en op het bijbehorende complex, vind je vele bouwwerken, waaronder de drakenburcht. Niet te missen als je Krakau bezoekt.
  3. Kazimierz: De joodse wijk Kazimierz is een mooie herinnering aan de tijden die voorbij zijn. Dit is een levendig, creatief gebied met vele kleine winkels, cafés en galerijen. Er worden trouwens vaak interessante evenementen georganiseerd, zoals de Feest van de Sjoel en de meestertekenwedstrijden.
  4. Oskar Schindler’s Fabriek: Deze fabriek uit de Tweede Wereldoorlog diende als een herinnering aan Oskar Schindler en de levens die hij redde. Verschillende mensen trekken naar de fabriek om de betekenis van de geschiedenis in deze plaats te begrijpen.
  5. Rynek Główny: Dit magische centrale plein, dat ook wel op de werelderfgoedlijst staat, is ’s avonds een aanrader. De plein wordt ’s avonds verlicht met prachtige verlichting en staat voortdurend vol met mensen die genieten van de verschillende soorten muziek en de lekkere gerechten uit de omgeving.

5 Restaurants in Krakau Welke Je Moet Bezoeken?

Voor wie houdt van lekker eten, zijn er in Krakau tal van uitstekende keuzes. Hier zijn 5 fantastische restaurants die je absoluut moet bezoeken:

  • U Muniaka: U Muniaka serveert traditionele Poolse gerechten met een modern tintje. In het restaurant heerst een relaxed mediterraans karakter met hitsige muurtekeningen en knusse zitplaatsen. De bezetting voor het eten is enigszins aan de hoge kant maar naar verhouding.
  • Nova RestoBar: Nova is een moderne bar, geplaatst in een oude joodse Synagoge en biedt een breed assortiment aan culinaire dingen. Het serveert ook cocktails die geschud worden in de oude Synagoge, die omhoog stijgen op een podium.
  • Mamma Mia: Mamma Mia is een familie restaurant dat gerund wordt door de proprietor, die er altijd is om je met een glimlach te verwelkomen. Het restaurant is het best bekend om zijn lekkere en goedkope pizza’s en pastagerechten.
  • Alchemia: Alchemia staat bekend als een van de beste restaurant in de stad. Het serveert een perfecte combinatie van diverse kaas- en groenten-gerechten, vlees, vis, gegrilde sandwiches, salades, friet en meer.
  • VIP Pizza: VIP Pizza is
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa