Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Kuusamo

Vliegtickets naar Kuusamo Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Kuusamo

Kuusamo is een stad in Finland, in het noordoosten van het land, dichtbij de Russische grens. De stad werd in 1876 gesticht door lokale papierbazen en houthakkers die leefden in een gebied dat bekend staat als de Oost-Finsbergse Industriële regio. Het gebied werd toen vooral gebruikt voor het verwerken van hout dat in de hele omgeving was gekapt, om het te gebruiken als grondstof voor de papierindustrie. Het gebied werd ook gebruikt als een klassieke toeristische bestemming, met schilderachtige landschappen en buitenactiviteiten, waaronder hengelen, vissen en jagen.
In de jaren 1990 groeide de stad als een beroemde rustplaats voor toeristen uit meerdere landen. De stad is de thuisbasis van een aantal bekende plekken, zoals het bekroonde Kuusamo Wildlife Park, wat een zeer populair toeristische attractie is. Daarnaast is het gebied ook een belangrijke bestemming voor skiërs, omdat het gebied prachtige ski-activiteiten en resorts heeft.

Waarom Kuusamo?

Kuusamo heeft een prachtige natuurlijke omgeving die een kleine stad ademt. Huizen en winkels dot de straten, gezellig winkeltjes en restaurants, waar de bewoners de meest heerlijke Oost-Finse keuken bereiden. De stad heeft een lange geschiedenis die terug gaat tot 1876, waar moeizaam werd gewerkt aan de bouw van homes, waar mensen uit de hele wereld naar zouden komen om te genieten. Bewoners hebben de prachtige omgeving behouden en de stad staat bekend om zijn prachtige cultureel erfgoed en maakt het een populaire toeristische bestemming. Er zijn een grote verscheidenheid aan activiteiten die je hier kunt doen, van wandelen, fietsen, naar een camping, jagen, skiën of naar wildparken gaan.
Er zijn veel faciliteiten beschikbaar. Er zijn goede restaurants en hotels, waar de lokale Oost-Finse keuken hier worden geserveerd. Er zijn ook mooie recreatieve centra voor kinderen en volwassenen. Er staan ​​ook een aantal ATV- en slee tours voor het avontuur in het wilde.

5 bezienswaardigheden in Kuusamo die je moet zien

Er zijn veel redenen waarom u Kuusamo als bestemming moet kiezen. Hier zijn vijf geweldige bezienswaardigheden in Kuusamo die je moet zien:

  • Kerttu Nature Reserve – Dit prachtige reservaat is het adembenemende landschap, met zijn meertjes, eindeloos bos en wild. Je kunt deelnemen aan avontuurlijke activiteiten, zoals jagen,en vissen of gewoon genieten van het landschap.
  • Sahalahti Ski Resort – Sahalahti Ski Resort is een van de meest bekende ski bestemmingen in Kuusamo, met een mooi uitzicht op de Fins-Russische grens en de wilde natuur van de regio. Er zijn een ton grotere pistes en een prachtig piste voor beginners.
  • Kuusamo Wildlife Park – De Kuusamo Wildlife Park is een van de meest bekende toeristische attracies in Kuusamo. Het is een grote dierentuin met meer dan 150 dieren waar je een prachtig landschap kunt bekijken en de dieren kunt observeren.
  • Kuusamo Culturele park – Dit prachtige park is de perfecte plek als je meer te weten wilt komen over de culturele erfenis van Kuusamo. In het park geniet u van een museum, een kunstgalerij, een theater en meer.
  • Puolanka Wildlife Reserve – Puolanka Wildlife Reserve is een aantal prachtige bossen en meren, die uitnodigen om te wandelen, de natuur te verkennen en te vissen. Er is ook een uitkijkpunt om de wilde dieren te observeren.

5 restaurants in Kuusamo welke je moet bezoeken?

Er zijn veel restaurants in Kuusamo met lokale Oost-Finse gerechten die je moet proberen. Hier zijn vijf van de beste restaurants in Kuusamo:

  • Porkkala Restaurant – Dit restaurant heeft al jaren heerlijke Finse gerechten. Dit is een van de meest populaire restaurants en de heerlijke lokale gerechten, zoals een lamsburger, zullen je verrassen.
  • Kultakuoppa Restaurant – Kultakuoppa is een van de meest exclusieve restaurants in Kuusamo. Het serveert heerlijke cocktails, verse vis- en vleesgerechten in een aangename omgeving.
  • Ruka Tuuli Restaurant – Ruka Tuuli is een ander restaurant dat lokale gerechten presenteert. Je kunt verse vis, pizza’s, steak, soepen en salades proberen. De lokale gerechten zijn perfect voor een date of gewoon om te genieten van een heerlijke maaltijd met familie of vrienden.
  • Koljonen Grill – Koljonen Grill is een fastfood restaurant dat burgers, kip, vis, salades en snacks serveert. U kunt ook cocktails bestellen in dit restaurant.
  • Santa Fé Restaurant – Santa Fé is een Chinees-Finse fusion restaurant met een kleurrijke omgeving. Hier kun je lokale, maar ook exotische gerechten eten.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Kuusamo?

De dichtstbijzijnde luchthaven voor Kuusamo is de Kuusamo luchthaven (KAO), gelegen op ongeveer 20 km van de stad. De luchtvaartmaatschappijen die naar de luchthaven vliegen zijn Finnair en Nordic Regional Airlines, die v

Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa