Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar La Palma

Vliegtickets naar La Palma Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van La Palma?

La Palma is een Canarische eilandenstaat die in 1493 werd ontdekt en gekoloniseerd door de Spanjaarden. Het is één van de oudste eilanden in de Canarische archipel en heeft een lange geschiedenis. Het eiland heeft veel te bieden met zijn schitterende landschap, veelzijdige strandspeeltuinen, culturele bezienswaardigheden en levendige kuststeden.

Het eiland is voornamelijk bekend om zijn bergketens en groene valleien. De drukte op het eiland wordt door sommige toeristen als stressvol ervaren. De reden hiervoor is dat het toerisme de laatste jaren drastisch is toegenomen. Hoewel ontwikkelingsfondsen en investeringen de economie hebben versterkt, heeft dit ook geleid tot een toename van bevolking, verkeersovertredingen en drukte. Toch is La Palma een magisch mooi eiland, wat je gezien moet hebben.

Waarom La Palma?

La Palma staat bekend om de schoonheid van de omringende bergen en regenwouden. De aanwezige flora maakt La Palma een paradijs voor dieren. De verscheidenheid aan vogels en planten krijgt hierin een unieke natuurlijke omgeving. Daarnaast is La Palma een eiland met een aantal prachtige stranden. Stranden zoals het originele Siete Fuentes strand in Puerto Naos en het Vista Hermosa strand in Los Cancajos herbergen het beste wat La Palma te bieden heeft.

De kuststeden in La Palma bieden ook veel cultuur. Ontspan doordat je gezellige restaurants, restaurants, bars en clubjes ontdekt waar je je ‘s avonds kunt vermaken door onder andere de lokale gerechten te proberen. Ook de nabijheid van het Teide National Park en de Masca-kloof maken dit eiland bijzonder. Hiernaast zijn er ook vele activiteiten zoals wandelen, duiken, vissen, paardrijden en kajakken mogelijk.

5 bezienswaardigheden in La Palma die je moet zien?

La Palma heeft veel bezienswaardigheden die je gezien moet hebben. Hieronder staan vijf die je absoluut moet bezoeken.

  • Parque Nacional del Canario: Dit nationaal park is een van de meest bezochte plekken op het eiland en is de thuisbasis voor verscheidenheid aan zeevogels. Je kunt hier eindeloos wandelen en de prachtige natuur optimaliseren.
  • Levante Divers Village: Bij dit dorp word je verwelkomd met Catalaanse architectuur. Geniet naast dit stukje cultuur ook van een lekker drankje in één van de cafetaria’s of bars.
  • San Andres-kathedraal: De kathedraal dateert uit 1530 en speelt een belangrijke rol in het religieuze leven van het eiland. Bekijk de prachtige architectuur en geniet van een van de vele religieuze festivals die hier jaarlijks worden gehouden.
  • Observatorio del Roque de Los Muchachos: Bekijk meer dan 5.000 sterren en planeten tijdens een vrijwillig bezoek aan de beroemde observatorium van La Palma.
  • Playa de las Gaviotas: Geniet van een uitstapje naar deze prachtige zanderige baai. Onder het genot van de heldere zee kan je hier heerlijk relaxen.

5 restaurants in La Palma welke je moet bezoeken?

Naast het bezoeken van de vele bezienswaardigheden op het eiland, is het ook het proberen waard de lokale keuken uit te proberen. Hieronder staan vijf restaurants waar je terecht kunt.

  • Grill Bar Viaste: grill gerechten, tapas en entreesucée.
  • Mola Negro: geniet van het prachtige binnenplaatsen, de houtoven gepizza en de lokale gerechten.
  • Tur (Tratoria Palmar): Gastronomische pasta en lokale gerechten, dit restaurant heeft het allemaal.
  • La Taberna del Capitan: Dit traditionele restaurant biedt onder andere zeevruchten en Canarische gerechten.
  • Restaurant La Güemes: Dit restaurant is ideaal voor een romantisch diner met zijn prachtige uitzicht op zee. Bovendien is er een grote selectie aan cocktails.

Welke luchthavens heb je in de buurt van La Palma?

La Palma heeft twee luchthavens: Aeropuerto de La Palma en Aeropuerto de Los Cancajos. Beide luchthavens liggen op 15-20 minuten rijden van de oostelijke kust, waardoor deze luchthaven een goede keuze is als je wil afreizen naar La Palma. Ook zijn er verscheidenheid aan luchtvaartmaatschappijen met deze luchthaven.

Aeropuerto de La Palma bevindt zich in het noordelijke deel van La Palma en dient als een hub voor kleine vliegtuigen. Het biedt ook vluchten naar meerdere Europese bestemmingen. Aeropuerto de Los Cancajos is een luchthaven die positioneert langs de kust zuidoosten van La Palma en biedt vluchten naar vijftien Europese bestemmingen. Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen beschikbaar die vluchten naar La Palma aanbieden.

La Palma
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa