Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Larnaca

Vliegtickets naar Larnaca Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Larnaca?

Larnaca, de stad die in het zuidoosten van Cyprus ligt, is van oudsher een belangrijk handelscentrum. De naam is afgeleid van het Lydisch woord ‘Lárnax’, dat een graf of gedenksteen betekent. De stad is al meer dan 10000 jaar oud en sindsdien steeds een kruispunt van verschillende culturen geweest. Het was oorspronkelijk bewoond door de Feniciërs en daarna door de Grieken, die Larnaka ook religieus belangrijk vonden en een tempel bouwden ter ere van de godin Athena. De Romeinen veroverden de stad in de 6de eeuw voor Christus en tot de 16de eeuw verbleven er veel Italianen. Larnaca was vervolgens onder bezetting van de Arabieren en de Venetianen. In 1571 werd ze veroverd door de Ottomanen, die de stad en het eiland Cyprus bestuurden tot 1878, toen de Britten de controle kregen. In 1960 werd Cyprus een onafhankelijk land, maar de stad is nog steeds een belangrijke opkomende toeristische en economische stad.

Waarom Larnaca?

Larnaca is populair bij toeristen vanwege haar brede stranden, arkeologische omgeving, historische monumenten en prachtige kustlandschappen. Daarnaast biedt de stad ook veel mogelijkheden voor winkelen, uitgaan en eten. Larnaca is de perfecte locatie voor iedereen die wil genieten van een ontspannen en luxueuze mediterrane omgeving met meer dan 300 zonnige dagen per jaar aan zee. De stad is een geweldige bestemming voor jong en oud, met veel activiteiten en faciliteiten die zich uitstrekken van de liefdevolle stranden tot de prachtige landschappen en culturele bezienswaardigheden van de stad. In Larnaca of de omgeving is er altijd wat te beleven dus het kan niet anders dat je je verveelt.

5 bezienswaardigheden in Larnaca die je moet zien?

Larnaca is een historische stad vol cultuur en attracties en er zijn veel bezienswaardigheden in de omgeving die je niet wilt missen. Hier zijn 5 bezienswaardigheden die je zeker moet bezoeken als je in Larnaca bent.

  • Het Al Magaret Kerkje: Dit 14de-eeuwse Byzantijnse gebouw is een van de bekendste bezienswaardigheden van de stad. Het biedt een prachtig uitzicht op de omgeving.
  • Het Franse Fort: Dit 18e-eeuwse fort werd gebouwd door de Fransen om de stad te beschermen. Het is een van de meest opvallende herkenningspunten van de stad.
  • De Archeologische Plek voor Kition: Dit archeologische venue heeft opgravingen vanuit de late bronstijd tot de late oudheid. Hier vind je allerlei verhalen over Larnaca.
  • St. Lazarus kerk: Deze 17de-eeuwse kerk werd opgericht ter ere van Lazarus, de discipel die Jezus uit de dood opwekte.
  • Larnaca Fort: Dit fort is gebouwd in het 16de-eeuwse Venetiaanse stijl en beschermt de stad tegen aanvallen. Het is een van de best bewaarde forten in Cyprus.

5 restaurants in Larnaca welke je moet bezoeken?

Larnaca heeft veel restaurants, waar je heerlijk kunt genieten van de lokale keuken, bekende internationale gerechten en de wereldberoemde mediterrane aardse gerechten. Hier zijn 5 restaurants in Larnaca waar je zeker een bezoekje aan moet brengen:

  • Ouzo Restaurant: Dit naastgelegen restaurant biedt klassieke Cypriotische gerechten, bereid volgens de oude recepten die door de families meerdere generaties lang worden doorgegeven.
  • Enastron: Een restaurant met prachtig uitzicht over de stranden. Hier kun je genieten van traditioneel Griekse gerechten zoals olijventapenade, feta-kaas en gehaktballen.
  • Vikla: Dit populaire restaurant is gespecialiseerd in heerlijke lokale gerechten met lokale seizoensgebonden ingrediënten.
  • Aphrodite: Dit is een typische grillspeciaalzaak. Je vindt hier heerlijke gegrilde kip of hamburgers.
  • Eat Bazaar: Dit restaurant biedt een unieke combinatie van mediterrane keuken, zowel lokale als internationale gerechten.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Larnaca?

Larnaca is goed bereikbaar via verschillende luchthavens, van Larnaca International Airport tot Paphos International Airport. Larnaca International Airport is de tweede drukste luchthaven van Cypres en een belangrijke hub. De luchthaven ligt op 10 km van de stad en is een van de modernste terminalgebouwen in Europa, met onder andere verschillende winkels, cafes, restaurants en een hotel. Paphos International Airport ligt op een afstand van 100 km van Larnaca en is een belangrijke internationale luchthaven op het eiland. Daarnaast kun je ook komen per boot: Er is een grote haven vanwege de strategische ligging die ook bedoeld is voor commerciële scheepvaart.

Larnaca
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa