Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Leeds

Vliegtickets naar Leeds Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Leeds

Leeds is een stad gelegen in de graafschap West-Yorkshire in Engeland. Het is een vrij grote stad die dateert uit de 5e en 6e eeuw. Leeds werd voor het eerst in een document gerefereerd in 1086 als Ledes, en later in 1207 as Leedes. De stad is gegroeid tot een samenkomst van kleine stadjes en steden die allen bij elkaar midden 17e eeuw gecombineerd werden. In de late 18e en begin 19e eeuw ging de Manchester and Leeds Railway de lucht in, die de twee steden met elkaar verbond. Een stuk van de oude 14e eeuwse stadsmuur staat nog steeds overeind en is, samen met andere monumenten uit die tijd, een van de redenen waarom Leeds tot de UNESCO Werelderfgoed lijst behoort.

Waarom Leeds?

Leeds is een grote stad met veel industrie en een levendige cultuur, die voornamelijk zichtbaar is in de vele restaurants, pubs en winkels die je kunt vinden in de stad of in de omgevende gebieden. De stad heeft ook een groot aantal musea, galeries, schouwburgen en muziekclubs waar verschillende uitvoeringen, activiteiten en workshops plaatsvinden. Het is een heerlijke stad voor toeristen, terwijl het ook een groot aantal bedrijven en bedrijfsondernemingen aanbiedt waardoor het een interessante bestemming is voor zakelijke reizigers. Leeds is ook gemakkelijk te bereiken via de bus, trein, auto en luchtvaartmaatschappijen die allemaal verbindingen hebben met de stad. Tegenwoordig wordt Leeds ook gezien als een van de beste afstandsbestemmingen voor studenten die naar Engeland studeren.

5 bezienswaardigheden in Leeds die je moet zien

Er zijn veel interessante bezienswaardigheden te vinden in de stad Leeds waar jij je zeker mee zal moeten vermaken. Hier zijn 5 bezienswaardigheden die je zeker moet bezoeken:

  • Kirkgate Market: Dit is het grootste overdekte markt in de hele UK en het bestaat al sinds de 18e eeuw. Je kunt hier genieten van de verschillende streekproducten, geschenken, flora en diverse eettentjes.
  • Leeds City Square: Deze prachtige plek ligt aan de zuidelijke kant van de stad en is het centrum van Leeds. Je kunt hier genieten van tal van pubs, restaurants, theaters, winkels en verschillende kunstwerken, waaronder de beelden van de rechters.
  • Leeds Art Gallery: Dit is misschien wel de meest bekende attractie van Leeds. Het biedt een reeks van kunstwerken uit de 16e tot de 21e eeuw.
  • Royal Armouries: Dit is één van de oudste musea in het land, gebouwd in 1660. Je kunt er veel interessante schilderijen, kleding, foto’s, geschriften en vele andere artikelen bekijken.
  • Roundhay Park: Deze prachtige park ligt aan de noordelijke kant van de stad en is een perfecte plek voor een rustige wandeling, recreatie en om te genieten van de schone natuur.

5 restaurants in Leeds welke je moet bezoeken

Leeds biedt een breed scala aan restaurants en bars die je kunt bezoeken om een lekkere maaltijd te krijgen. Hieronder hebben we enkele van de top restaurant in Leeds opgesomd:

  • The Man Behind the Curtain is een michelin sterren restaurant, gelegen in een oude spinnerij. Hier krijg je verwende met smakelijke gerechten met ingrediënten van het seizoen.
  • Grub & Grog is een restaurant dat is gespecialiseerd in gegrilde hamburgers en mac & kaas. Het is een heerlijk restaurant in het hart van de stad Leeds.
  • La Strada is een Italiaans restaurant in het centrum van Leeds. Het serveert heerlijke vlees- en pasta-gerechten, samen met een wijd assortiment van Italiaanse wijnen en desserts.
  • Salami is een Zuid-Amerikaans restaurant dat zich heeft gespecialiseerd in heerlijke salade gerechten, aangevuld met lokale ingrediënten.
  • The Adelphiis een levendig restaurant gevestigd in een prachtig gebouw uit de 19e eeuw. Het biedt verschillende regionale en internationale gerechten die je smaakpapillen zullen verrukken.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Leeds?

Leeds heeft gemakkelijke toegang tot het openbaar vervoer met veel luchthavens en veerboten in de buurt. De luchthavens in de omgeving van Leeds zijn onder meer Internationaal Airport Leeds Bradford, Doncaster Sheffield Airport, Humberside Airport, East Midlands Airport en Manchester Airport. Al deze luchthavens hebben directe verbindingen met verschillende bestemmingen over de hele wereld, waaronder Europa, Noord-Amerika en Azië.

Leeds
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa