Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Lissabon

Vliegtickets naar Lissabon Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Lissabon?

Lissabon is de hoofdstad van Portugal en is een van de oudste steden van Europa. De stad heeft een lange geschiedenis en is gesticht door Feniciërs uit het oude Cartago die er een koloniaal handelscentrum van maakten. Door de eeuwen heen had de stad verschillende invloeden van andere culturen, zoals de Moorse dynastieën en de Romeinen.

De stad was van 1095 tot 1147 onderdeel van het christelijke koninkrijk León. Ook vond er in 1254 de eerste wijkverdeling van Lissabon plaats. Verder groeide de stad uit tot één van de grootste handelscentra van West-Europa.

Lissabon heeft een lange en fascinerende geschiedenis waarin veel invloeden zichtbaar zijn. De diverse architectuur, waaronder het middeleeuwse Alfama-kasteel, de terracotta daken en de oude kerken, geven de stad een unieke historische charme.

Waarom Lissabon?

Lissabon is de perfecte bestemming voor het hele gezin. De stad biedt vele activiteiten, waaronder wandelen, winkelen, recreëren, watersporten en bezienswaardigheden.

Er is een enorme keuze aan hotels, restaurants, cafés en winkels en de stad bezit de beste stranden van Portugal. Lissabon biedt bovendien vele culturele activiteiten, waaronder tentoonstellingen, musea, concerten, festivals en theater.

Daarnaast heeft de stad een gezellige en gemoedelijke sfeer. Er heerst een ietwat rustige uitstraling en er zijn vele plaatsen om te ontspannen, zoals parken, tuinen en terrasjes.

Lissabon staat ook bekend om de warme temperaturen, de levendige nachtleven en de moderne infrastructuur. De lokale bevolking is gastvrij en de stad heeft veel te bieden voor ieder type reiziger.

5 bezienswaardigheden in Lissabon die je moet zien?

1. Het Jerónimosklooster: Dit is wellicht de meest bekende bezienswaardigheid van Lissabon. Het klooster ligt aan de rand van de stad en dateert uit de 16e eeuw.

2. Belém: Deze wijk is bekend om het Belemtower, de Belemkapel en de Belemkathedraal.

3. Castelo de São Jorge: Dit kasteel uit de 11e eeuw bevindt zich boven de stad in de oude stadswijk Alfama.

4. Alfama: De wijk staat bekend om zijn kleine straatjes met rustieke gebouwen uit de 11e en 12e eeuw.

5. Bairro Alto: Deze wijk staat bekend om het gezellige stadsleven en het nachtelijke uitgaansleven.

5 restaurants in Lissabon welke je moet bezoeken?

1. Restaurant 11: Dit moderne restaurant serveert traditionele Portugese gerechten en heeft een prachtig uitzicht.

2. Celeiro: Dit restaurant serveert internationale en Portugese gerechten en heeft een groot aantal vegetarische gerechten.

3. O Prego da Peixaria: Dit is de beste plek voor heerlijke gegrilde vis.

4. Lampreia: Dit restaurant is gevestigd in een prachtig 18e-eeuws gebouw en serveert uitzonderlijk lekkere gerechten.

5. Pavilhão Chinês: Dit authentieke Portugese restaurant geeft je een echt 19e-eeuws-Lissabon-gevoel.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Lissabon?

Lissabon heeft twee luchthavens, namelijk de Lissabon Humberto Delgado Luchthaven en de Sines Luchthaven. De Humberto Delgado Luchthaven is de internationale luchthaven met connecties naar vele steden in Europa en de hele wereld. De Sines Luchthaven is de lokale luchthaven die verbindingen biedt met het platteland en andere Portugese steden. Bovendien is er ook een veerbootdienst op een aantal plaatsen in Portugal zoals Porto, Sesimbra en Setubal.

Lissabon
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa