Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Liverpool

Vliegtickets naar Liverpool Vergelijken met Vliegtickets.com


Het Ontstaan van Liverpool

Liverpool is een prachtige stad gelegen in Merseyside, Engeland. Het heeft een bevolking van ongeveer 498.042 mensen, waardoor het de 6e grootste stad en het 8e grootste stedelijk gebied in het Verenigd Koninkrijk is. Liverpool heeft een rijke historie die teruggaat tot de 12e eeuw. Het was een voornamelijk agrarische gemeenschap tot het begin van de 18e eeuw, toen het begin van de industrialisatie het leven van de mensen veranderde. Een enorme bevolkingstoename, een opkomende haven met veel maritieme bedrijven in de stad, en een ontwikkeling van stedelijke planning drongen de natie over de hele wereld.

Waarom Liverpool?

Vandaag de dag fascineren veel reizigers en liefhebbers van cultureel erfgoed de stad Liverpool, vanwege de rijke architectuur en de vele culturele schatten. Liverpool is heel erg populair bij reizigers van over de hele wereld, door het vele entertainment en de diversiteit aan activiteiten die geboden worden. Liverpool heeft ook het voordeel dat het enkele van de grootste culturele evenementen in het Verenigd Koninkrijk herbergt, zoals de Grand National Thoroughbred Horse Race. De stad heeft een rijke geschiedenis met een solide politieke en sociale identiteit, wat het een bijzondere plek maakt om te bezoeken.

5 Bezienswaardigheden in Liverpool die je Moet Zien

Er is veel te bewonderen in Liverpool. Hier is onze lijst met 5 bezienswaardigheden welke je absoluut niet mag missen:

  • St. George’s Hall – St. George’s Hall is een mooie, victoriaanse gebouw dat te midden van de prachtige parken en tuinen van de stad ligt. In het binnenste kun je genieten van concerten, een theaterperformance en het Liverpool One-kulturfestival.
  • Liverpool Cathedraal – De prachtige Liverpool Cathedraal is een van de mooiste gebouwen in de stad. Het interieur van de kathedraal, met zijn hoge gewelfde plafonds, is adembenemend. Je kunt ook blijven hangen om de vele tuinen en gazons te bewonderen.
  • Albert Dock – Albert Dock ligt aan de oever van de rivier de Mersey en is een van de bekendste bezienswaardigheden van de stad. Maak een wandeling over het 50 hectare grote terrein en bewonder de prachtige schepen.
  • Matthew Street – Een van de bekendste straten van Liverpool en ‘s werelds meest bezochte fabrieksstraat; Matthew Street is het epicentrum van entertainment en winkelen. Je kunt op je gemak rondslenteren terwijl je alle winkels en cafés bewondert.
  • The Beatles Story – The Beatles Story is een interessant museum dat is gewijd aan The Beatles, de legendarische band die vele generaties heeft geraakt. Kom meer te weten over de Iconische band en hun muzikale erfgoed.

5 Restaurants in Liverpool Welke je Moet Bezoeken

Er is een breed scala aan culinaire opties in Liverpool. Hier is onze lijst met 5 restaurants welke je absoluut in gedachten moet houden:

  • Herman Ze German – Herman Ze German biedt authentieke Duitse worsten en sauzen in een gezellige sfeer. Een echte aanrader om de originele keuken van Duitsland te proeven.
  • Crust – Crust is het paradijs voor pizza-liefhebbers. Neem een zitje in het restaurant en geniet van authentieke pizzas uit Napels, bereid met verse ingrediënten.
  • Chong Co. – Chong Co. is een prachtig Aziatisch restaurant dat de liefhebber van Aziatische meesterschappen serveert. Geniet van de rijke en kruidige gerechten in een vriendelijke sfeer.
  • Beets & Roots – Beets & Roots serveert vers bereide maaltijden met ingrediënten uit alle hoeken van Europa. Een perfecte plek om te genieten van een authentieke ervaring van heerlijk eten.
  • Olive – Olive biedt een Grieks gevoel dankzij hun prachtige decor en pittoresk terras. Bezoek het restaurant om de heerlijke culinaire tradities uit Griekenland te proeven.

Welke Luchthavens Heb je in de Buurt van Liverpool?

Er zijn twee luchthavens in de buurt van Liverpool: Liverpool John Lennon Airport en Manchester Airport. Liverpool John Lennon Airport is een internationale luchthaven die is gevestigd in Speke, 10 km ten zuiden van Liverpool city center. Manchester Airport ligt ongeveer 50 km ten zuiden van Liverpool. Het is de op twee na drukste luchthaven van het Verenigd Koninkrijk. Deze luchthaven biedt verscheidene internationale en nationale vluchten van o.a. KLM, Ryanair en EasyJet.

Liverpool
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa