Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Ljubljana

Vliegtickets naar Ljubljana Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Ljubljana?

Ljubljana is de hoofdstad van Slovenië en ligt in het vruchtbare Laško vallei in het zuidwesten van het land. Ljubljana werd al bewoond in het Neolithicum, zo’n 5000 jaar geleden. In die tijd werd er al landbouw bedreven, technieken werden verspreid en een eenvoudige stedelijke cultuur ontstond.

De naam Ljubljana

De naam Ljubljana komt van de Oude Sloveense woorden “ľubľa” en “ana”, wat betekent dat het een ‘liefhebbende’ of ‘mooie’ plaats was. In 1220 werd het Eerste Ljubljana Charter geschreven, waarin de stad voor het eerst als stad werd erkend. In zijn geschiedenis heeft de stad vele invloeden gehad, van de Romeinen tot de Habsburgers, de Turken en de Napoleontische verovering.

De ontwikkeling van Ljubljana

Ljubljana ontwikkelde zich steeds verder naarmate de stad werd blootgesteld aan verschillende invloeden. In de vroege jaren 1700 begon Ljubljana steeds meer te groeien, mede dankzij de verbeteringen die werden aangebracht in de stadsmuren, straten, bruggen en gebouwen.

In de 18e eeuw onderging de stad een hele cruciale verandering. Het welvarende barokk uiterlijk van de stad zou later een belangrijke start zijn voor de Italiaanse Art Nouveau-stijl, die in het begin van de 20e eeuw diep overal in de stad werd ingebed. Tegenwoordig is Ljubljana een moderne, dynamische stad met vele architecturale juweeltjes en uitstekende infrastructuur.

Waarom Ljubljana?

Ljubljana is uniek. Het heeft een enorme rijkdom aan historische gebouwen en architectuur die tegenwoordig een dominante aanwezigheid vormen in de stad. Ljubljana heeft echter meer om te bieden dan alleen maar historie. Het is een stad met een uitstekendtransportsysteem dat veel van de meest prachtige plaatsen van het land verbindt, waaronder de groene bergen.

Ook wordt Ljubljana geroemd om zijn uitstekende culinaire scène, gastvrije mensen, evenementen en festivals die het hele jaar door worden gehouden. Ljubljana heeft ook een erg gezond en lekker voedselaanbod, dus als je het leuk vindt om lokaal te eten, zul je hier zeker iets lekkers vinden.

Met zijn veelzijdigheid is de stad een uitstekende bestemming voor stedentrips, romantische reizen of zelfs als je gewoon op zoek bent naar een leuke stad om een tijdje te verblijven. Je zult zeker geen enkel moment vervelen.

5 bezienswaardigheden in Ljubljana die je moet zien?

Ljubljana is een prachtige stad waar je erg veel bezienswaardigheden kunt vinden. Hier volgen een paar van de meest iconische bezienswaardigheden die je in Ljubljana moet zien:

 • De Prešernov trg: Dit is het centrale plein van de stad. Het Prešernov trg is letterlijk en figuurlijk het hart van Ljubljana. Het plein is gevuld met kolossale barokke gebouwen en is de bestemming voor lokale evenementen van de stad.
 • Ljubljanski Grad (Ljubljana Kasteel): Deze imposante romaanse burcht stamt uit de 10e eeuw en is een iconisch deel van de skyline van Ljubljana. Je kunt de burcht bezichtigen door de reeks tunnels die achter de burcht liggen. Vanaf hier krijg je een schitterend uitzicht over de stad.
 • De Dragon Bruggen: De drie drakenbruggen zijn een beroemd hen voorbeeld van Art Nouveau architectuur en zullen zeker opvallen tijdens je stedentrip. Elke met schattige muurkindertjes en ijzeren draken aan de zijkanten.
 • De Križanke: Deze gerenoveerde operagebouwen dateren uit de 17e eeuw en kunnen worden gezien in hun barokke glorie. Er worden de hele tijd tal van evenementen gehouden in deze historische setting, van dansshows tot theaterstukken.
 • De Tromostovje: Het Tromostovje, of ‘de drie bruggen’, is een van de meest iconische bezienswaardigheden in de stad. Deze omvatten een eeuwenoude barokke brug en twee Art Nouveau bruggen getooid met smeedijzeren figuren – een kunstwerk in zich.

5 restaurants in Ljubljana welke je moet bezoeken?

Ljubljana heeft een ongelooflijk lekker culinair aanbod, waardoor je je nooit zal vervelen. Hier is een lijst met restaurants waar je zeker van zult genieten:

 • Monstera Bistro: Dit restaurant serveert een selectie van heerlijke gerechten met ingrediënten die voornamelijk afkomstig zijn van lokale boeren.
 • Veslo Bistro:
  Verwacht gerechten die voornamelijk worden gemaakt met ingrediënten uit de regio. Met een moderne interpretatie van Sloveense gerechten.
 • Restavracija Amadeus:
  Restavracija Amadeus serveert een moderne versie van herziene Sloveense en mediterrane gerechten.

Ljubljana
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa