Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Luxemburg

Vliegtickets naar Luxemburg Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Luxemburg

Luxemburg is een Groothertogdom gelegen in het hartje van West-Europa, waar het samen met België, Duitsland en Frankrijk grenst. Het is een van werelds kleinsten landen en is grotendeels omringd door België. Luxemburg heeft een rijke geschiedenis en was ooit een koninkrijk dat in 963 voor het eerst wordt vermeld in de geschiedenisboeken. Naar verluidt werd Luxemburg gesticht door Siegfried, generaal van de Karolingische keizer. In een later stadium ging Luxemburg deel uitmaken van Habsburgse rijken. In 1815 werd Luxemburg opnieuw een onafhankelijk land. Daarnaast voerde het Groothertogdom Luxemburg in 1870 de monarchie meer in.

Waarom Luxemburg?

Luxemburg is een veelzijdig land. Je kunt hier volop genieten van de prachtige natuur, de historische steden met unieke monumenten en de verscheidenheid aan culinaire mogelijkheden. Luxemburg is ook de thuisbasis van een aantal wereldberoemde musea, zoals het Groothertogelijk Museum van Luxemburg en het Museum van Natural History. Het Groothertogdom Luxemburg is ook bekend om zijn culturele diversiteit en is een multicultureel koninkrijk. In Luxemburg moet je zeker de indrukwekkende abdijen, kastelen en forten in de omgeving bezoeken en misschien bezoek je ook wel het kasteel van Vianden. Met de prachtige omgeving en de veelzijdige cultuur biedt Luxemburg een unieke ervaring voor zowel bezoekers als inwoners.

5 bezienswaardigheden in Luxemburg die je moet zien

Kortom, er is veel te ontdekken in Luxemburg. Hier volgen 5 bezienswaardigheden die je absoluut niet mag missen:

  • Het Kasteel van Vianden – Gelegen in de provincie Vianden is eit een van de meeste indrukwekkende monumenten in het Groothertogdom Luxemburg. Het stelt een sfeervolle combinatie van geschiedenis, cultuur en architectuur voor.
  • Goeres Science Museum – Het Goeres Science Museum is gelegen in de hoofdstad van Luxemburg en is het enige wetenschapsmuseum in het Groothertogdom. Het biedt een breed scala aan informatie over de wetenschap in Luxemburg. Het museum is georganiseerd in vijf grote tentoonstellingsruimtes die allemaal toegewijd zijn aan verschillende onderwerpen.
  • Fort Thüngen – Dit Duitse fort werd gebouwd in de 12e eeuw en is hierdoor de langste vesting in het Groothertogdom Luxemburg. Het fort huisvest het Nationaal Museum van Geschiedenis en is de perfecte plek voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van Luxemburg.
  • Eurospace Center – Het Eurospace Center is een uniek project dat in samenwerking met de European Space Agency (ESA) tot stand is gekomen. Het biedt een fascinerende kijk in de wereld van wetenschap en technologie, en je kunt hier meer leren over verschillende Europese ruimtevaartmissies.
  • Gaaschtgrund en Prüm Waertertour – Gaaschtgrund is een charmeernd dorpje in de regio Prüm en is de ideale bestemming voor natuurliefhebbers. Er zijn verschillende wandelroutes die je kunt nemen om meer te leren over de flora en fauna van Luxemburg. Je kunt ook een dag naar het nabijgelegen Prüm Wärtertour gaan.

5 restaurants in Luxemburg welke je moet bezoeken

Met al deze bezienswaardigheden is Luxemburg ook een stad vol met verschillende culinaire mogelijkheden. De volgende restaurants zijn een absolute must als je een aantal dagen doorbrengt in het Groothertogdom Luxemburg:

  • Peking Garden – Dit is een van de meest populaire restaurants in de stad. Het wordt door locals en toeristen geliefd om zijn authentieke Chinese gerechten en de prachtige omgeving.
  • Restaurant 105 – Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een van de toprestaurants in Luxemburg. Het serveert gerechten met een moderne twist op authentieke Franse, Mediterrane en Europese gerechten.
  • Cirquo – Cirquo is gelegen op de banken van de rivier de Alzette en is een informeel en stijlvol restaurant dat gespecialiseerd is in luxe hapjes. Het restaurant heeft een verrassend seizoensmenu met lokale ingrediënten.
  • Le Canard à l’Orange – Dit is een klein restaurant gelegen in de buurt van het Vianden Castle en is bekend om het uitstekende service, heerlijke gerechten en unieke wijnen.
  • La Belle Vie – Dit luxe restaurant gespecialiseerd in de Franse en luxe gerechten. Naast de eersteklas gerechten, is het restaurant ook bekend om zijn idyllische plein, waar je een uitgestrekte bijgelovige tuin kunt bezoeken.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Luxemburg?

Luxemburg staat in direct contact met de rest van West-Europa dankzij het goede wegennetwerk en de nabije luchthavens. Er zijn twee internationale luchthavens in de buurt van Luxemburg: Findel Internationaal luchthaven, gelegen in de buurt van de hoofdstad, en Esch-sur-Alzette luchthaven, gelegen in de buurt van Esch-sur-Alzette. Daarnaast is Luxemburg ook goed aangesloten op het openbaar vervoer netwerk van West-Europa. Er zijn verschillende autorailverbindingen, ferry’s en treinverbindingen met de omringende landen.

Luxemburg
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa