Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Lyon

Vliegtickets naar Lyon Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Lyon?

De stad Lyon heeft een opmerkelijke oude geschiedenis. bekend als Lugdunum, werd de stad in 43 voor Christus gesticht door de Romeinen. Tot vandaag is er nog steeds een aantal Romeinse monumenten te zien in de stad.

Lyon had een belangrijke strategische positie voor de Romeinen. Vanwege de verdediging tegen de barbaren opdrachtgevers, was het een belangrijk knooppunt voor handel en communicatie. Na de Romeinse overheersing, werd Lyon een belangrijke stad voor het christendom in de oudheid en kreeg al snel een strategisch belang. Tijdens de Franse Revolutie, werd de revolutionaire regering in Lyon gevestigd. Er is speciaal voor deze gelegenheid een opmerkelijk zonneteken ontworpen dat de stad in tijden van vooruitgang moestWeet vereeuwigen.

Lyon heeft een aantal onmiskenbare gebouwen die de stad tot een uniek en interessant plaats maken om te bezoeken. Lyon heeft een gevarieerd aanbod aan musea, monumenten, kerken en kastelen die het twee millennia oude verleden herdenken.

Waarom Lyon?

Lyon is de op de tweede plaats grootste stad van Frankrijk. Het is een bestemming die alles biedt wat de perfecte Europese bestemming maakt. De stad vindt gastvrijheid, comfort en één van de meest prestigieuze kunsthoezen. De oude Romeinse gebouwen en straten maken het een fascinerende attractie voor vele toeristen. Dit aangevuld met moderne gebouwen, baaien met bars, restaurants, cafe’s en zelfs disco’s.

Lyon biedt een breed scala aan activiteiten. Er is genoeg om iedereen te vermaken. Ga je voor musea, kunstgaleries en monumenten? Of heb je zin om ’s avonds entertainment te zoeken met shows, cabaret en nachtclub-bares. Er is een rijke cultuur die je makkelijk te verkennen door de gezellige mottowijk en markten.Ook is er een internationaal evenement genaamd Festival of Lights dat jaarlijks mooie lichtkunstwerken toont.

5 bezienswaardigheden in Lyon die je moet zien?

1. Vieux Lyon – de oude stad is een prachtige plek om te verkennen, met een enorme verscheidenheid aan restaurants, musea, galeries, kerken en kastelen.
2. De Drie Rivieren – in het hart van Lyon liggen de Drie Rivieren: de Rhône, de Saône en de rivier de Mont d ‘Or.
3. Musée des Beaux-Arts – Dit is een van de meest beroemde musea in Lyon met schilderijen, sculpturen, grafiek en beeldhouwkunst uit de oudheid tot nu.
4. Place Bellecour – De grootste plein van Europa. Ontworpen door Philippe Rohau. Het is een prachtige plek om de omgeving te verkennen.
5. Cathédrale Saint-Jean – een indrukwekkend gebouw dat de belangrijkste religieuze plaats van de stad is. Het heeft een Romeins-Byzantijnse stijl en is een must-see.

5 restaurants in Lyon welke je moet bezoeken?

1. Café Guignol – ’s werelds beroemdste poppenkastrestaurant, gevestigd in de buurt van Place des Terreaux.
2. La Mère Brazier – een legendarische Franse keuken, bekroond met twee Michelin-sterren, gelegen in het hart van Lyon.
3. Les Loges – een restaurant in het Museum of Fine Arts met gerechten, bereid met de beste producten uit de streek waarvan de eigenaar meer dan 30 jaar gespecialiseerd is.
4. L’Estaminet – een authentieke bistro in het Vieux-Lyon met een vriendelijke en comfortabele sfeer.
5. La Fondue – een gezellige bistrobar in het hart van Lyon, gericht op een selecte clientèle.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Lyon?

Lyon heeft twee internationale luchthavens. De meest bezochte is Luchthaven Lyon-Saint Exupéry. Deze luchthaven ligt ongeveer 27 km ten oosten van het centrum van de stad. Het is de tweede drukste luchthaven in Frankrijk. Vanuit hier zijn er meer dan 90 bestemmingen, met meer dan 30 low-cost carriers en tal van grote luchtvaartmaatschappijen. Er is ook een tweede luchthaven genaamd Luchthaven Aulnat, die een regionale luchtvaartmaatschappij is voor kleinere steden en steden in de buurt van Lyon.

Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa