Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Madrid

Vliegtickets naar Madrid Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Madrid

Madrid is al eeuwenlang een belangrijke culturele en economische hub van Spanje. Voor het eerst vermeld in historische documenten uit 857 n.C. is Madrid een van de oudste steden in West Europa.

De stad heeft een fascinerende geschiedenis waarbij de arabische aanwezigheid en aristocratische correspondenties doorheen tijd een grote rol spelen in het ontstaan van de stad. Nadat Madrid de hoofdstad van Spanje werd in 1561 is het een snelle opkomst van kunst en cultuur voor de stad geweest.

De stad is het centrum van cultuur, geschiedenis, politiek en architectuur. Er is meer dan 1000 jaar oude geschiedenis die teruggaat naar de Romeinse tijd, de Middeleeuwen, de Katholieke monarchie en de 19e en 20e eeuw. Madrid heeft een aantal historische sites die schitteren met hun geschiedenis en architectuur.

Waarom Madrid?

Er zijn veel redenen waarom je Madrid zou moeten bezoeken. Het is een wereldklasse stad wat een perfecte balans tussen oude en nieuwe cultuur bezit. Het is een stad die eindeloos betoverende plekken heeft waar je kunt ontsnappen aan de hectisch drukke stad.

Het klimaat in Madrid is geweldig; het heeft milde winters en hete zomers. De Madrileños zijn hen bewust voor hun omgeving en vormen sinds mensenheugenis een groene stad die gezondheid en energie bewijst. Er zijn tal van parken, tuinen, buitensportlocaties en verwarmde zwembaden waar je van kunt genieten.

Het shoppen in Madrid is ook een geweldige ervaring. Er zijn veel winkels, winkelcentra en markten in het centrum. Je kunt ook genieten van bijzondere evenementen zoals festivals, internationale kunstenaars, modeshows en tentoonstellingen.

5 Bezienswaardigheden in Madrid die je moet zien

Madrid is een van ‘s werelds meest bezochte bestemmingen om te bezoeken. Er zijn tal van culturele bezienswaardigheden die je zou moeten zien als je in Madrid bent:

 • Puerta del Sol – de iconische plek in hartje Madrid, met veel boogboomgaanders en felverlichte gebouwen.
 • Real Basilica de San Francisco el Grande – een van de kolossale gebouwen in een barokke stijl.
 • The Royal Palace of Madrid – een van de opvallendste koninklijke paleizen in de wereld.
 • Plaza Mayor – de centrale plek van Madrid, met mooie cafe restaurantjes en prachtige gebouwen.
 • Museo del Prado – gerenommeerd museum dat werken van kunstenaars als Goya, Velázquez en Elenko bezit.

5 Restaurants in Madrid welke je moet bezoeken

Madrid is de thuisbasis van veel culinaire prachtprestaties die doorspreken in de hele stad. Je kunt genieten van allerlei nationale eetgelegenheden en internationale keukens in het vele restaurant dat Madrid rijk heeft. Hier zijn fijne 5 restaurants die je niet mag missen als je naar Madrid gaat:

 • La Tasquería de Ana – gelegen in Malasaña, serveren zij traditionele gerechten met een artistieke twist.
 • SALMERON La Cocina de Tita – een charmant restaurant waar duizenden verhalen verteld worden met authentiek gerechten.
 • Zero+Uno – een exclusief restaurant met uitzicht over de stad en mediterraanse gerechten.
 • La Terraza del Casino – een meesterlijke fusion creatie waar stoere smaken samenkomen.
 • Divina Comedia – één van de weinige authentieke Thaise restaurants in Madrid.

Welke Luchthavens heb je in de buurt van Madrid?

In de buurt van Madrid zijn er twee internationale luchthavens die je kunt bereiken vanuit Madrid.

 • Madrid Barajas Airport – is een drukke luchthaven die meerdere internationale bestemmingen dient.
 • Granada-Jaen Airport – is een kleinere luchthaven met verbindingen met een aantal bestemmingen in het Middellandse Zeegebied.

Beide luchthavens verzorgen een breed scala aan binnenlandse en internationale vluchten naar populaire bestemmingen wereldwijd. Vanuit Madrid kun je ook gebruik maken van nationale trein- en busdiensten of een comfortabele reis maken naar de meeste bestemmingen.

Madrid
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa