Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Mahon

Vliegtickets naar Mahon Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Mahon?

Mahon is een stad en haven op het Spaanse eiland Menorca, dat behoort tot de Balearen. Er bestaat een lange geschiedenis van invloed van vele culturen in Mahon. Het eerste bekende gebruik van de plaats dateert uit de 8e eeuw. In de middeleeuwen was het een klein dorpje dat bewoond werd door de Moren. In de 18e eeuw werd het een belangrijk handelscentrum en is het uitgegroeid tot de machtige stad die het vandaag de dag is.

Waarom Mahon?

Mahon biedt een laagdrempelige manier om de Balearen te ervaren. In tegenstelling tot de toerisme gerichte steden zoals Palma de Mallorca en Ibiza, heeft Mahon zijn authentieke charme behouden. Mahon heeft een levendige culturele en historische traditie en een goede infrastructuur, waardoor je dat speciale eilandgevoel krijgt, maar ook comfortabel kunt verblijven.

5 bezienswaardigheden in Mahon die je moet zien?

  • Fort Marlborough – een 18e-eeuws Engels fort, dat ontworpen is door military architect Lewis Way. Dit fort werd gebruikt door de Britten om hun belangen te beschermen in het Middellandse Zeegebied.
  • Catedral de Minorca – de belangrijkste kathedraal in Mahon. De duizend jaar oude kathedraal staat op het hoogste punt in Mahon en wordt gedomineerd door een grote koepel en vele torentjes.
  • Plaza de la Constitución – kenmerkend voor Mahon, deze pleintjes zijn de manier waarop de inwoners van Mahon zichzelf socialiseren en verbinden.
  • De Lighthouse of Mahon – geopend in 1857, heeft de vuurtoren een iconische status gekregen in Mahon. Je vindt deze bijna op alle postkaarten.
  • El Toro – een klein eiland gelegen vlak voor de haven. Het bestaat uit slechts twee straten dus het is ideaal om te ervaren hoe het leven op het Spaanse eiland eruit zag in de 19e eeuw.

5 restaurants in Mahon welke je moet bezoeken?

  • La Bodeguita de Enfrente – een van de meest populaire restaurants in Mahon, bekend om zijn heerlijke tapas en voorgerechten. Verwacht lokale specialiteiten, zoals pa amb oli, een typisch menorcaanse aardappelsalade.
  • La Cova d’en Xoroi – iets meer eclectisch dan de meeste restaurant. Uitgebalanceerde smaken, een trendy decor en 30 meter verderop prachtig uitzicht over Mahon. Een adembenemende omgeving voor wie even een andere ervaring zoekt.
  • La Nave – vind hier niet alleen een breed scala aan lokale specialiteiten. De visgerechten bereid in combinatie met een gevarieerde wijnkaart en gastronomische veenkolommen uit Mahon maken het menu af.
  • Yoko Sushi – een levendige sushi-bar met authentieke Japanse sfeer. Zeer herkenbaar en zeer betaalbaar.
  • Ivar’s – de serie één keuze van Mahon voor degene die naar wat luchtige smaakmislukkingen zoekt, of gewoon in voor een casual diner.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Mahon?

Het eiland Menorca heeft een eigen luchthaven genaamd Menorca Airport, gelegen op 7 kilometer van Mahon. Internationale vluchten arriveren het hele jaar door en er zijn ook 2000 lokale vluchten. Andere luchthavens in de buurt zijn Mallorca Airport, Ibiza Airport en Gerona Airport. Deze luchthavens bieden een groter assortiment aan internationale prijzen en internationale flights. Menorca Airport biedt bovendien chartered flights, charters en een aantal budget maatschappijen om het eiland te bereiken.

Mahon
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa