Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Malaga

Vliegtickets naar Malaga Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Malaga?

Malaga is een van de oudste steden in Europa en heeft een lange en gevarieerde geschiedenis. Het is al bewoond sinds de oudheid en heeft de Heemins, Feniciërs, Carthagers, Romeinen, Visigoten en Arabieren gezien die allemaal hun sporen in de stad hebben achtergelaten. Het is ook bekend als de stad van de koningin van de Costa del Sol.

Oorspronkelijk kwamen de oude Phoeniciërs deze stad bewonen. Phoeniciërs verbleven hier om hun handel drijven en gebruikten de stad om hun producten te vermarkten. De Fenicische koning Hermocrates regeerde over Malaga en hij bouwde de haven, waarmee de stad van handel en verkeer dagelijks kon leven.

Carthago kwam in de 5e eeuw voor onze tijdrekening naar Malaga, waardoor het werd geassocieerd met Berberse stammen. Ze waren trots op hun aanwezigheid in Malaga en ze vestigden er hun stamhoofden, tot nog toe een van de meest bekende monumenten in Malaga.

In de 2e eeuw voor de geboorte van Jezus Christus namen de Romeinen Malaga in. Ze geven de stad de naam Malac-Hec, wat betekent ‘mooi terras’. Ze bouwden een aantal tempels, villa’s, bibliotheken, theaters, markten en havens. Ook voerden ze vele wijzigingen door die dit stuk land meer handel schonken.

De Visgoten verwelkomde Malaga in de 7e eeuw na Christus. De Visgotische heerschappij in Malaga aan de Costa del Sol en de omliggende steden heeft Malaga grote handel, betalingen en zelfs verdediging gegeven.

Een van de interessantste momenten in de geschiedenis van Malaga was de komst van de Moren uit Noord-Afrika. De Moorse heerschappij bracht de stad veel culturele invloeden en architectuur, zoals de Alcazaba, de Gibralfaro kasteel en de beroemde kathedraal.

Waarom Malaga?

Malaga is een bestemming die elke toerist gewoon moet bezoeken. De stad Malaga staat bekend om zijn zonovergoten beaches, zijn brede culturele aanbod en historische bezienswaardigheden.

Vanwege de mediterrane kustlijn, de wilde natuurgebieden, de berg Padrilskloof en het Sierra Nevada gebergte, biedt Malaga toeristen veel natuurlijke attracties. Gedurende het hele jaar kunnen toeristen de schoonheid van de regio ervaren, spectaculair uitzicht hebben en afzonderen van het drukke stadsleven.

Ook is er een lange reeks van culturele evenementen en activiteiten, waar onder het beroemde “Falleda festival”, “Festival of Music”, “International Film Festival”, “Semana Sante” en “International Festival of Theater”. En bovendien kunt u de beste gastronomie en lekkernijen uit de landelijke keuken van Andalusië proeven. Geniet van de lokale specialiteiten en de Spaanse wijnen, Malaga heeft eindeloze opties voor iedereen’s smaak.

Al met al, met het bijzondere klimaat, de heerlijke gerechten, de schilderachtige straten, het overvloed van culturele evenementen, het charmante kust en het culturele erfgoed, Malaga staat bekend als een bestemming met een waardevolle schat aan ervaringen voor zowel toeristen als de lokale bevolking.

5 bezienswaardigheden in Malaga die je moet zien?

Malaga heeft veel historische bezienswaardigheden die een bezoek waard zijn. Hier zijn 5 must-see bezienswaardigheden die je niet mag missen wanneer je in Malaga bent:

1. La Alcazaba

Het is een Moorse vesting, gebouwd in de 11e eeuw, en is de grootste in Spanje. La Alcazaba bevat een aantal torens die dienen als uitkijkposten en wordt gedomineerd door het Kasteel van Gibralfaro, een andere algemeen bekende fortificatie die was gebouwd door de Moren.

2. Malaga Cathedral

Gebouwd in de 16e eeuw, is Malaga’s kathedraal een enorm gebouw waar zowel gotische als renaissance smaken zijn vermengd.

3. Plaza del Obraasio

Het is het grootste centrale plein van de stad en is versierd met richels en glazen balustrades die leiden naar intikken arcades.

4. Muelle Uno

Het is de mooiste haven in Malaga waar mensen genieten van een prachtig uitzicht op de kust en restaurants om te proeven van de lokale gastronomie.

5. Picasso Museum

Het familiehuis van de beroemde Spaanse kunstenaar, Pablo Picasso, is nu ingericht als een museum dat bezoekers laat genieten van meer dan 250 stukken van de kunstenaar.

5 restaurants in Malaga welke je moet bezoeken?

Malaga heeft een brede keuze aan restaurants waar je kunt proeven van de lokale en internationale lokale keuken.

1. Gastrobar El Gallo

Het is een Italiaans restaurant dat de gast de traditionele Italiaanse maaltijden aanbiedt met een modern en kleurrijk touch.

2. Restaurante Guadañazo

Het is een traditioneel Andalusisch restaurant welke de aandacht vestigt op de oude keuken van Malaga met verfijnde ingrediënten.

3. Restaurante El Limonar

Het is een Spaanse tapasbar die het beste van de Andalusische keuken serveert.

4. Restaurante La Finca

Het is een restaurant dat ijslandse producten en lokale vis serveert, die gepresenteerd worden in een eigentijds ontwerp.

Malaga
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa