Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Malta

Vliegtickets naar Malta Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Malta

Malta is een archipel gelegen in de Middellandse Zee, ten zuidoosten van Sicilië. Er wonen ongeveer 450.000 inwoners, die voornamelijk afkomstig zijn uit het Verenigd Koninkrijk, Italië en Griekenland. De officiële taal is Maltese, maar er wordt ook veel Engels gesproken.

Malta heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 5e milennium voor onze jaartelling. De eerste inwoners van het eiland stammen uit het Neolithicum, rond 3500 v.Chr. In de 8e eeuw v.Chr. werd het eiland bewoond door Fenicische handelaren en werd het eiland zelfs een tijd bezet door de Carthagers. In 218 v.Chr. veroverde Rome Malta, waardoor deze het eerste Afrikaanse eiland werd dat deel uitmaakte van het Romeinse rijk.

De Byzantijnen namen het hele eiland in 870 na Christus in bezit. Gibraltar werd langdurig bezet door de Arabieren, tot het in 1091 werd veroverd door de Normandiërs. De Normandiërs brachten een kirk naar Malta, wat later uitgroeide tot de St. John’s Co-Cathedral in Valletta.

Het eiland kwam in kerkelijke handen toen de Hospitaalridders de macht van de Normandiërs in 1552 overnamen. Midden 16e eeuw werd er ook een nieuwe stad gebouwd, namelijk Valletta. Als dank voor hun verdedigingen in de Zeeslag bij Lepanto, kregen de Hospitaalridders het Vaticaan de macht over Malta.

In 1798 veroverde Napoleon Malta en maakte het een Frans kolonie. Maar alleen twee jaar later werd het eiland terugveroverd door de Britten. Malta werd in 1964 formeel onafhankelijk, maar bleef een koninkrijk van het Verenigd Koninkrijk.

In 1974 kreeg Malta de republikeinse staatstatus en in 1979 werd Malta lid van de Europese Unie. In datzelfde jaar werd Malta ook lid van de Navo. Kortom, Malta heeft een rijke geschiedenis die zich heeft ontwikkeld tijdens vele veroveringen.

Waarom Malta?

Malta heeft een unieke locatie en schoonheid. Het is een land dat veel te bieden heeft, van mooie stranden tot cultuur en historie. Dit is een van de redenen waarom steeds meer mensen naar Malta reizen. Bovendien is Malta een veilig toeristisch land waar je je geen zorgen hoeft te maken over je veiligheid. Er is een goede reputatie als het gaat om bankieren en investeringen, waardoor het voor zakenmensen ook zeer aantrekkelijk is.

Het hele jaar door is het er aangenaam warm (het klimaat kan omschreven worden als subtropisch, met milde winters en hete zomers), wat een meerwaarde is voor mensen uit noordelijker gelegen landen. Over het algemeen zijn de zomermaanden – juli en augustus – erg druk met veel toeristen, maar vergeleken met andere grote Europese steden kunnen de prijzen en crowds hier nog steeds redelijk betaalbaar en overzichtelijk genoemd worden.

Het bruisende nachtleven van Malta is eveneens een van de redenen waarom het eiland zo populair is bij bezoekers. Er zijn veel cafés, bars en clubs waar je de hele avond kan vertoeven.

Bovendien is de natuur van Malta bijzonder interessant. Het land heeft meerdere Nationaal Parken, waaronder het Popeye Village, dat een zeer populaire attractie is voor gezinnen met kinderen.

Kortom, Malta heeft zoveel te bieden aan bezoekers dat het een bijzonder, unieke ervaring is. Of je nu op zoek bent naar cultuur, bezienswaardigheden of een actieve vakantie ervaart, Malta biedt voor ieder wat wils.

5 bezienswaardigheden in Malta die je moet zien

Wanneer je naar Malta reist, zijn er zeker bepaalde bezienswaardigheden die je niet mag missen:

  • De Hoge Torens van Mdina – Een van de mooiste bezienswaardigheden in Malta is de stad Mdina, waar de Mdina Towers de belangrijkste toeristische attractie van het eiland vormen. De Mdina Towers stammen uit het 15e-eeuwse middeleeuwse fort dat tot op de dag van vandaag nog steeds intact is.
  • De Blauwe Grot – De Blauwe Grot van Malta is een wondertje van de natuur en een absolute must-see in Malta. De grot bestaat uit 3 kamers en bezit een uniek en schitterend blauw licht, dat zorgt voor een onvergetelijke ervaring tijdens een bezoek.
  • De stad Valletta – Valletta is de hoofdstad van Malta, een levendige stad met een aantal van de meest iconische gebouwen en bezienswaardigheden. De stad huisvest een prachtige kathedraal, een aantal kleine middeleeuwse straten en beroemde musea zoals het Nationaal Vliegtuig Museum.
  • Zwerftuinen van San Anton Palace – Een andere must-see in Malta is de San Anton Palace. Het gebouw werd gebouwd in eind 1600 en is nu het officiële residentie van de president van Malta. Wat het extra bijzonder maakt zijn de kleurrijke zwerftuinen met exotische plantensoorten.
  • De tempel van Tarxien – Er zijn meerdere tempels die gerelateerd zijn aan de prehistorische periode van Malta en de meest beroemde hiervan is waarschijnlijk de Tempel van Tarxien. De tempel bestaat uit een complex van 4 tempels met een dikke muur er omheen. De tempel wordt gezien als een van de meest Opmerkelijke overblijfselen van de prehistorie
Malta
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa