Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Manchester

Vliegtickets naar Manchester Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Manchester?

Manchester is een stad in het noordwesten van Engeland die al meer dan tweeduizend jaar geschiedenis heeft.Het is de grootste stad in de regio North West England. De naam ‘Manchester’ komt voort uit het Latijnse woord ‘Mamucioignis’ dat betekent ‘hut of zacht woongebied’.

De eerste vermelding van Manchester dateert uit het jaar 79 n. Chr., volgens Romaanse documenten. Het gebied stond toen bekend als de “Velewegen”. Na de invasie van de Romeinen in Brittannië, was Manchester de belangrijkste militaire basis in het gebied.

In 1522 werd Manchester aangemerkt als een stad, toen het een koninklijke charters kreeg. De stad werd rondom dit tijdperk centrum van de Engelse tekstielindustrie. In de 19e eeuw was de stad een belangrijke speler in de Britse Industriële Revolutie. Door de textielarbeiders, kolenmijnen en katoenfabrieken, raakte Manchester bekend als de “Werkplaats van de Wereld”.

Waarom Manchester?

Manchester is een stad die trots is op haar geschiedenis, de levendigheid en culturele rijkdom, waarmee het verschillende bezoekers, zowel nationaal als internationaal, aantrekt.

Manchester staat bekend om zijn levendige stadscultuur, toonaangevende muziek, gastronomische restauraties en trends, nachtclubs en festivals, evenals opwindende sportevenementen en geweldige kansen om te winkelen.

Door de verscheidenheid aan culturele activiteiten en bezienswaardigheden, is Manchester een plek waar het leven na het donker pas begint. Er is een enorme selectie aan historische sites, theaters, musea en galeries om je mee te vermaken.

Manchester heeft ook een uitstekend onderwijssysteem, met verschillende universiteiten, waardoor het steeds populairder wordt bij studenten en academici.

5 bezienswaardigheden in Manchester die je moet zien?

Manchester heeft een scala aan interessante bezienswaardigheden die het een waardevolle bestemming maken. Hier zijn 5 bezienswaardigheden die je zeker moet bezoeken als je in Manchester bent.

  • Manchester Town Hall: Manchester Town Hall is een prachtig 19e-eeuws gebouw waarin je versteld staat van de prachtige historische kamers, het imposante ontwerp en de enorme tuin.
  • Museum of Science and Industry: Hier kunt u de historische ‘veredeling’ van het noordwesten van Engeland ontdekken. Bezoek ook de beroemde damp-uitlegger, de tegenwoordige vliegtuigen die in de Tweede Wereldoorlog gebruikt werden, locomotieven en veel meer.
  • John Rylands Library: Dit prachtigeVictoriaanse gebouw bestaat al sinds 1889. Het biedt een waaier aan interactieve tentoonstellingen waaronder de mooie boekencollectie van de beroemde bibliotheek en andere antieke artefacten.
  • Manchester Cathedral: Deze kathedraal, gebouwd in 1421, is een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van Manchester. De enorme rooms-katholieke kerk, met zijn specifieke geschiedenis, eer en bijzondere architectuur, is een must see.
  • The Manchester Museum: Dit museum biedt een kans om de verbazingwekkende wereld van de wetenschappen en de geschiedenis van de stad te ontdekken. Het heeft ook een selectie van archeologische vondsten, fossielen en andere prachtige collecties.

5 restaurants in Manchester welke je moet bezoeken?

Manchester heeft een levendige horeca-scene, waar bezoekers een verscheidenheid aan culinaire locaties kunnen bezoeken. Hier zijn 5 restaurants in Manchester die je zeker moet bezoeken:

  • Volta: een feministische zaak met een selectie van de beste gerechten geïnspireerd door de mediterrane keuken. Het biedt ook een verscheidenheid aan veganistische gerechten.
  • Izikaya: dit restaurant serveert een van de beste sushi’s in het noorden van Engeland. Het is beroemd om zijn heerlijke sashimi’s en tempura’s.
  • Wahaca: Wahaca is een levendige plek waar je de smaken van de Mexicaanse keuken kunt ervaren. Het heeft ook vegetarische opties.
  • Rudy’s: Rudy’s is een van de beste pizzarestaurants in Manchester met een uitgebreide selectie aan heerlijke pizzas die zelfs de meest kieskeurige Pizza-lovers zullen verrukken.
  • Reserve Bar & Kitchen: Een rustiek bistro met een selectie van Italiaanse gerechten met verse ingrediënten die perfect zijn voor diegenen die op zoek zijn naar een klassieke maaltijd.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Manchester?

Mansters heeft twee luchthavens waaruit u kunt vertrekken: Manchester Airport en Liverpool John Lennon Airport.

Manchester Airport is de grootste luchthaven in de regio North West England en de derde grootste luchthaven van het land. Het bevindt zich op 10,5 km van Manchester. Het vliegveld biedt non-stopdiensten naar meer dan 400 bestemmingen in 93 landen.

Liverpool John Lennon Airport ligt op 76 km van Manchester. Het vliegveld biedt een vloot aan vluchten met meer dan 40 intercontinentale reisbestemmingen. Het is gespecialiseerd in vluchten naar bestemmingen in de Verenigde Staten, Europa en het Verenigd Koninkrijk.

Manchester
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa