Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Marseille

Vliegtickets naar Marseille Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Marseille

Marseille is een van de oudste steden van Europa en de op twee na grootste stad van Frankrijk. De stad is gelegen in een schilderachtige omgeving aan de Middellandse Zee. Marseille is geïdentificeerd als de tweede meeste bezochte stad van Frankrijk na Parijs. Marseille is een bezienswaardige stad met een rijke geschiedenis.

Volgens de Griekse verhalen, is Marseille gesticht in rond 600 v.Chr. door Griekse kolonisten uit de Eilanden van de Egeïsche Zee. Zij gebruikten de stad als hun hoofdkwartier om Rhodos, Naupaktus en Korsika te coloniseren. De stad was voornamelijk bewoond door de Grieken tot de Romeinen de stad in de eerste eeuw hebben overgenomen.

De Romeinse periode kenmerkte zich door grote verspreiding van de cultuur en het christendom. Met name in het zuiden beïnvloedde het christelijk geloof de mensen. In de volgende eeuwen kwamen er invallen van Visigoten, Ostrogoten, Hunnen, Weenen en de Langobarden.

In het jaar 739, voegde Marseille toe aan het rijk van de Frankische koning Wamba, waarmee het moslimregied de stad verdwenen tot dat de Franse koning Hendrik IV in tegenaanval ging in 1212.

Waarom Marseille?

Marseille is een stad vol met interessante bezienswaardigheden, geweldig eten, activiteiten en avontuur. Het heeft tevens een breed scala aan museum, historische locaties, stranden en natuur om van te genieten.

Je kan er heerlijk kuieren langs de haven van de oude stad en genieten van het uitzicht vanaf de oude vesting. Je vind hier ook leuke winkeltjes en prachtige buurten. De Marseillaise mensen zijn ook open voor vreemdelingen. Er heerst hier een sfeer van gastvrijheid en dit baad de stad in een gezellige atmosfeer.

Daarnaast kan je de stad ontdekken door de calanques, een rotsachtige kustregio. Geniet van het water en de zon in het zuiden van Frankrijk.

Marseille is een echt een stad die de moeite waard is. Geniet van het prachtige landschap, cultuur, eten en mensen tijdens je verkenning van Marseille.

5 bezienswaardigheden in Marseille die je moet zien

Marseille heeft veel interessante bezienswaardigheden om te bezoeken. Hieronder vind je 5 van deze prachtige locaties.

1. De Notre-Dame de la Garde

De Notre-Dame de la Garde is een kathedraal in de antieke stijl van het statige gotische architecture. De kathedraal biedt een prachtig panoramisch uitzicht over de stad en de haven.

2. De Vieux-Port

De Vieux-Port (oude haven) is de belangrijkste haven in de stad. Er zijn vele bezienswaardigheden te ontdekken in en om de haven zoals het Palais du Pharo, de oude vestigingen en mooie tuinen.

3. Musée d’Histoire de Marseille

Het Musée d’Histoire de Marseille is een museum dat de geschiedenis van de stad uitbeeld. Er zijn tentoongestelde objecten die de cultuur en de stadsontwikkeling weergeven.

4. Calanques National Park

Het Calanques National Park is een nationaal park met een aantal imposante kustlandschappen. Maak een wandeling of ga kanoen en geniet van het uitzicht van de kalkstenen kliffen, de prachtige baaien en de pittoreske vissersdorpjes.

5. Château d’If

Château d’If is een oude vesting in de baai van Marseille. Het was ooit een veroordelingsoord. Deze interessante constructie is een must-see voor iedereen die het stuk geschiedenis wil ervaren.

5 restaurants in Marseille welke je moet bezoeken?

Marseille heeft wat te bieden voor foodies. Er zijn vele lokale restaurants en cafés waar je van heerlijke gerechten kan genieten. Hieronder een aantal lokale restauranten die je moet proberen als je in Marseille bent:

1. La Passarine

De menu’s van La Passarine zijn gebaseerd op lokale traditionele recepten met een moderne twist. Je kan hier genieten van heerlijke kaas- en vleesplanken.

2. Mosconi

Als je van vis en schelpdieren houdt, dan mag je een bezoekje aan het restaurant Mosconi niet overslaan. Proef hier de allerbeste gerechten, geïnspireerd door de lokale maritieme cultuur.

3. Chez Michelangelo

Chez Michelangelo serveert heerlijke gerechten in een romantische, gasthuisachtige omgeving. Je kan hier genieten van pizza, pasta en andere Mediterrane gerechten.

4. Le Quai des Saveurs

Le Quai des Saveurs is een rustige plek voor de avond. Het restaurant serveert een groot scala aan klassieke Franse gerechten.

5. Graziella

Graziella is een Italiaans Restaurant met een prachtig uitzicht. Elk gerecht wordt geserveerd met een glas wijn, waardoor je kan genieten van de beste keuken in de stad.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Marseille?

De Luchthaven Marseille Provence (MRS) is de enige luchthaven in de buurt van Marseille. Het is gelegen ongeveer 25 km ten westen van de stad en staat bekend als de grootste luchthaven in de Provence-Alpes-Côte d’Azur regio.

De luchthaven is verdeeld in twee terminals – Terminal 1 is gespecialiseerd in gecommercialiseerde vluchten en Terminal 2 is gespecialiseerd in charters. Elke terminal is uitgerust met alle benodigde faciliteiten zoals winkeltjes, eetcafés, bagage

Marseille
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa