Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Milaan

Vliegtickets naar Milaan Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Milaan

Milaan is de grootste stad van de regio Lombardije in Noord-Italië. De stad heeft een lange en rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse Tijd. Milaan werd door de Romeinen gesticht in 600 v.Chr. als een militaire basis. De stad werd al snel een economisch centrum voor Noord-Italië. In de middeleeuwen groeide de stad verder uit en werd het de economische en culturele hoofdstad van Italiaanse staten als het Museumplichtig Keizerrijk en het Verenigd Koninkrijk van Italië.

Waarom Milaan?

Milaan is een interessante bestemming vanwege de diversiteit van wat er te beleven is. De stad straalt beaty uit met zijn imposante historische gebouwen, kunstgalerijen, musea, theaters en hotels. Er zijn veel winkelmogelijkheden, restaurants en bars waar u kunt genieten van heerlijke Italiaanse gerechten. Milaan heeft ook een van de grootste luchthavens van Europa en is goed verbonden met andere bestemmingen.

5 Bezienswaardigheden die je moet zien in Milaan

 • Het Duomo: De Duomo is een imposante kathedraal die in de 15e eeuw werd gebouwd en gedecoreerd met kunstwerken. Het heeft een prachtige gevel, de facade is versierd met kunstwerken van de Italiaanse renaissance.
 • De Galleria Vittorio Emanuele II: Dit gebouw is een klassiek 19e eeuws winkelcentrum met mooie glazen daken en versierde bogen. Het is een van de drukste winkelcentra van Italië en is een must-see voor wie de stad bezoekt.
 • Sforza Castle: Dit kasteel is een van de grootste kastelen in Europa en is de thuisbasis van vele musea. Het kasteel is versierd met prachtige Italiaanse kunstwerken en is gebouwd in de 15e eeuw.
 • Teatro alla Scala: Teatro alla Scala is een oude operazaal die wordt beschouwd als een van de beste opera’s ter wereld. Het theater is uitgerust met mooie decorstukken en is een genot voor iedereen die van muziek houdt.
 • Piazza del Duomo: Dit is een mooi plein in het hart van de stad dat vol staat met grote kunstwerken en fonteinen. Het is een druk plein met verschillende restaurants, bars, winkels en musea.
 • }

5 restaurants in Milaan die je moet bezoeken

 • Cinque Lune Restaurant: Dit is een van de meest luxe restaurants in Milaan dat bekend staat om de betoverende gerechten. U kunt hier kiezen uit een verscheidenheid aan maaltijden gemaakt met traditioneleItaliaanse ingrediënten.
 • Achilli al Parlamento: Achilli al Parlamento is een modern restaurant dat bekend staat om zijn goede servies en gerechten. Het serveert een verscheidenheid aan lokale gerechten, waaronder pizza, pasta en vleesgerechten.
 • Da Giacomo: Da Giacomo is een van de beste restaurants in Milaan dat bekend staat om zijn heerlijke gerechten. U kunt hier genieten van een verscheidenheid aan Italiaanse gerechten met speciale ingrediënten.
 • Pellicano Restaurant: Dit is een populaire restaurant in Milaan dat bekend staat om zijn zeevruchten. U kunt hier speciale visgerechten zoals sushi, sashimi, tempura en nog veel meer krijgen.
 • Chez Papa: Chez Papa is een populair restaurant dat bekend staat om de authentieke Franse keuken. U kunt hier heerlijke gerechten zoals kip, steak, vis en veel meer proeven.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Milaan?

Er zijn verschillende luchthavens in de omgeving van Milaan. Het meest dichtbij gelegen luchthaven is de Milano Malpensa Airport. Dit is de grootste Europese luchthaven in Milaan. Andere luchthavens zijn Milano Linate Airport en Bergamo Orio al Serio International Airport. Dit zijn andere belangrijke luchthavens in de omgeving.

Milaan
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa