Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Mitilini

Vliegtickets naar Mitilini Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Mitilini?

Mitilini is een historiche stad gelegen op het eiland Lesbos in het noorden van Griekenland. Het werd voor het eerst vermeld in de 8e eeuw als Methymna en de stad groeide uit tot een belangrijke handelsstad in de regio. 
In de middeleeuwen was Mitilini een belangrijk centrum van culturele en politieke invloed, waar kunstenaars, theologen, kooplieden, beroemdheden en anderen samenkwamen. Vermaard werd de stad ook vooral door haar Grieks-Romaanse opsmuk.
In de 16e eeuw veroverden de Turken de stad echter snel. Al deze gebeurtenissen hebben tot op de dag van vandaag hun vlekken op het straatbeeld achtergelaten. Hieronder is een lijst met aantal verwijzingen naar de oude geschiedenis van de stad.

Waarom Mitilini?

Mitilini is vooral een kustplaats, maar dit is niet de enige reden waarom dit een populaire vakantiebestemming is. De stad biedt meer dan alleen een prachtig strand. Er is hier een schilderachtig uitzicht, uitstekende musea, romantische tuinen, een levendige markt, luxe waterparken, kleurrijke winkelstraten en meer.
De buurt is ook prachtig, met zijn verrassende schoonheid en het openluchtrecreëren is een echte sensatie. De lange kustlijn van Mitilini maakt het perfect voor wandelaars, fietsers, kajakkers of mensen op zoek naar uitstapjes.
Daarnaast is de stad een culturele, moderne stad die bruist van het leven. De lokale bevolking hebben sterk bewaard gebleven Griekse tradities, zelfs de Griekse taal.
Vanuit Mitilini kun je ook gemakkelijk naar andere steden langs de kust reizen. Met zoveel te bieden, is Mitilini niet alleen een interessant vakantiebestemming, maar ook een perfecte plek om te verblijven!

5 bezienswaardigheden in Mitilini die je moet zien?

1. Castello di Michelengelo – Het Castello di Michelengelo, ook bekend als Kastro, werd gebouwd door Francesco di San Superano II als uitbreiding van de oude stadsmuren en was een van de belangrijkste verdedigingswerken van het eiland.
Het versterkt stadsfront is beroemd om haar middeleeuwse charme en om haar Kouretes gereconstrueerde toren.

2. Markellarco Archeologisch Museum – Dit particuliere museum is bekend om zijn bijna 4000 oude artefacten, waaronder de gebeeldhouwde marmeren beelden van Apollo en Artemis, de oudste beelden ooit gemaakt. Andere kunstwerken bevatten urnen, munten en stukken keramiek.

3. Vazni-eiland – Met rond- en platte daken en kunstig gesneden terracotta bloemen is Vazni-eiland een klein paradijs dat net buiten de kust van Mitilini ligt. Aangrenzend aan het eiland bevindt zich een unieke, frisgeurende pineta waar onvergetelijke wandelingen te maken zijn.

4. Chrysovalandou-baden – In het verleden gebruikten de eilandsbewoners de heilzame, met warmte verrijkte zoutwaterbaden voor hun geneeskrachtige eigenschappen. Het is nog steeds een rustgevende plek waar men kan ontspannen in een verwarmd openluchtzwembad met uitzicht op de zee.

5. Thermae of Asclepius – Het heiligdom van Asclepius, de god van de geneeskunde, ligt in een afgelegen vallei vlakbij Mitilini. Het heeft prachtige palmbomen, het beroemde amfitheater en het metaalkopje-reliek dat staat voor het gebed van Asclepius.

5 restaurants in Mitilini welke je moet bezoeken?

1. Ziros – Deze elegante plek is bekend om haar creatieve kaart en ‘slow food’.
De lokale ingrediënten die worden gebruikt om authentieke Griekse en internationale gerechten te maken zorgen ervoor dat gasten met smaak kunnen genieten van de mooiste zonsondergang.

2. Amfiliki – Amfiliki is een traditionele taverne die bekend staat om haar heerlijke risotto’s, visgerechten en lokale wijnen.

3. Dolce Vita – Een Groot-Italiaans restaurant genaamd Dolce Vita biedt authentieke Lazio-gerechten, geserveerd met een moderne twist. Het menu heeft een rijke selectie van heerlijke gerechten.

4. Apollo – De Apollo is een speciaal visrestaurant met innovatieve opties. Gerechten hier hebben een Tsjechische twist, dat vooral opvalt wanneer het gaat om visgerechten.

5. Pineta – Pineta serveert Mediterraanse en locals specialiteiten. Ze bieden een reeks Griekse specialiteiten zoals de jenipapores – gefrituurde courgette bloemen.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Mitilini?

In de directe omgeving van Mitilini liggen twee internationale luchthavens: Mytilini International Airport (MJT) in Mitilini en Chios Airport (JKH) in Chios, beide op ongeveer 45 minuten rijden.
Mytilini Airport is een kleine luchthaven met enkele internationale routes naar luchthavens in Turkije, Italië, België en Noorwegen.
Luchthaven Chios heeft de ambitie om haar netwerk te vergroten, met verbindingen met meer steden in Italië.
Beide luchthavens bieden een internationale autoverhuurservice, die het gemakkelijk maakt om naar Mitilini te komen. Zodra je gearriveerd bent, kun je vanaf daar gemakkelijk binnenstad bereiken via het openbaar vervo

Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa