Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Montpellier

Vliegtickets naar Montpellier Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Montpellier?

Montpellier is een stad in Frankrijk die al meer dan tweeduizend jaar geschiedenis heeft. De eerste wilde boerderijen in de stad dateren uit de prehistorie. In de 1e eeuw v.Chr. werd de stad officieel opgericht door de Romeinen. Montpellier werd toen een vitale handelspost in het zuiden van Frankrijk. In de tien eeuwen daarna werd de stad beïnvloed door een aantal verschillende culturen, waaronder de Visigoten, de Normandiërs, de Moslims en de christelijke troonopvolgers. Al deze periodes hebben samengevoegd tot het moderne Montpellier dat we vandaag de dag kennen.

Waarom Montpellier?

Montpellier is een schilderachtige stad die gedefinieerd wordt door een prachtig historisch centrum met smalle steegjes en kronkelige straatjes, met een verscheidenheid aan cafés, bars, restaurants en boetieks.
Het Mont Veiling kan worden beschouwd als het groenste stadspark van Europa. Het is gelegen aan de voet van de stad en bevat onder meer schilderachtige fonteinen, exotische planten en bloemen, schaduwrijke lanen en prachtige uitzichten.
Montpellier is verder bekend om zijn nachtleven. Er zijn tal van livemuziekvenues, clubs en terrassen en er zijn vele theaters, waaronder het legendarische “Festival des Cinques Continents”. Ook is Montpellier een belangrijk centrum voor opleidingen, met de 15e eeuwse Universiteit van Montpellier, de tweede oudste faculteit voor geneeskunde ter wereld.

5 bezienswaardigheden in Montpellier die je moet zien

Montpellier heeft veel geschiedenis om te ontdekken, hier is een lijst met 5 dingen die je moet zien als je in de stad bent!

  • <strong>Esplanade de la Paix:</strong> Dit kolossale park ligt in het hart van Montpellier en is een realiteit uit het verleden van de stad. Het is de perfecte plek om te ontspannen, met fonteinen, groenes en prachtige bomen.
  • <strong>Cathedral of Saint-Pierre:</strong> De Cathédrale Saint-Pierre is de oudste kathedraal van Frankrijk, gebouwd tussen de 12e en de 19e eeuw. De façade combineert Gotische, Romaanse en Barokke stijlen, en het interieur is net zo imposant.
  • <strong>Hôtel-Dieu Saint-Eloi:</strong> Dit prachtige gotische gebouw uit de 14e eeuw is tegenwoordig een museum, waar je de meesterwerken van Montpellier kan bewonderen.
  • <strong>Place de la Comédie:</strong> Deze wereldberoemde plein is versierd met kunstwerken, fonteinen, meertjes en tuinen. Hier kun je de meest intieme momenten van de stad proeven, ook als je hier ‘s avonds bent.
  • <strong>Arc de Triomphe:</strong> De prachtige Arc de Triomphe is gesitueerd aan de ingang van de stad en zorgt voor een schitterende eerste indruk van Montpellier.

5 restaurants in Montpellier die je moet bezoeken

Montpellier is een van de topbiesvloedsteden in Europa en biedt een grote keuze aan restaurants. Dit zijn de 5 restaurants die je echt moet proberen als je in de stad bent:

  • <strong>Le Petit Cler:</strong> Le Petit Cler is een intieme bistro die befaamd is om zijn traditionele Franse gerechten. Probeer de gigot d’agneau en de steak frites.
  • <strong>Ciamoto:</strong> Dit sfeervolle restaurant is bekend om zijn Mediterrane gerechten. Er zijn vele veganistische opties beschikbaar, met gerechten als quinoa- en wilde boontjessalade, courgettepasta en tonijntatar.
  • <strong>Le Petit Pée:</strong> Dit restaurant is gespecialiseerd in de Provençaalse gastronomie. Hier kun je authenticiteit en plaatselijke producten proeven, met opties zoals ratatouille, gebakken zeevruchten en courgette-cannelonni.
  • <strong>Café de 3 Graces:</strong> Café de 3 Graces is de perfecte plek voor een avondje uit, met heerlijke gerechten, zoals paddenstoelenravioli, risotto en kazenplanken. Er zijn ook vele wijnen en cocktails beschikbaar.
  • <strong>L’Escapade:</strong> L’Escapade is een lunchplek met plaats voor 20 personen. Hier kun je vers, lokaal gemaakte gerechten proeven, van hamburgers en sandwiches, tot caesar- en komkommersalades, met veganistische opties.

Welke luchthavens zijn er in de buurt van Montpellier?

Montpellier
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa