Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Moskou

Vliegtickets naar Moskou Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Moskou

Moskou is een van de grootste steden ter wereld en heeft een lange geschiedenis. De stad ligt net boven de oostelijke oever van de rivier de Moskva, nabij de grens tussen Oekraïne en Wit-Rusland.

Around 1147, blijkt uit geschriften dat Moskou als stedelijk gebied werd geregistreerd. Begin negentiende eeuw werd het het politieke, economische en culturele centrum van Rusland. In dat tijdperk, tijdens de bouw van de stad, verdubbelde de bevolkingsgroei in Moskou.

Waarom Moskou?

Moskou is een stad vol geschiedenis en culturele betekenis voor Rusland en andere landen in Oost-Europa. De stad heeft een unieke combinatie van architectuur waaruit een historische en kunstzinnige levensstijl blijkt.

De stad staat bekend om haar lange geschiedenis, vele kunstgalerijen, musea, prachtige parken en mooie straat lantaarns die de avonden in Moskou verlichten. Moskou staat ook bekend als een stad met veel winkels, restaurants en cafés.

Moskou telt miljoenen inwoners waarvan de meeste opgeleid is en de taal Russisch spreken. Er is ook veel buitenlandse bevolking uit Europa en Azië. Hierdoor is het een veelzijdige stad met veel diversiteit aan culturen en tradities.

5 bezienswaardigheden in Moskou die je moet zien

De stad Moskou heeft talloze indrukwekkende bezienswaardigheden waar elke bezoeker zeker blij mee zal zijn. Hier volgen 5 bezienswaardigheden op een rij.

 • Kremlin – Deze prachtige historische locatie die zijn oorsprong al heeft in 1156, is een must see. Je kunt de koele muren van het Kremlin beklimmen terwijl je de inwoners bekijkt die de straten rond het Kremlin bevolken.
 • Rode Plein – Ook wel bekend als Lyuqanovskije of Place Rouge, is het rode plein een populaire tourstopplaats in Moskou. Het plein is omringd door monumenten en een groot gebouw uit de 15de eeuw; het Kremlin.
 • Novodevichiy Convent – De Novodevichiy convent staat bekend als een kloostercomplex uit de 16de eeuw. Dit is de plek waar Alexander I zijn kronieksverhalen liet vereeuwigen.
 • Tretjakov Galerij – Een van de meest bijzondere en historische plaatsen in Moskou is de Tretjakov Galerij die is opgericht in 1856. Het kunstwerk uit de 19de en 20ste eeuw, waaronder veel werken van beroemde Russische kunstenaars, domineren het museum.
 • Bolshoi Teater – Zoals alle Russische steden, is er ook een mooi gerestaureerd theater in Moskou. Het Bolshoi Theater is het oudste theater in de stad dat in 1776 is opgericht. Naast deze beroemde theaters zijn er ook operas, balletvoorstellingen en meer.

5 restaurants in Moskou welke je moet bezoeken

Moskou heeft veel heerlijke restaurants die een verscheidenheid aan gerechten serveren. Er zijn veel restaurants met lokale specialiteiten, maar ook internationale opties. Hier volgen de vijf lekkerste restaurants:

 • Varvary – Deze populaire restaurantketen heeft in Moskou tal van vestigingen. Het eten is Russisch-Franse keuken in een modern interieur.
 • Kitaisky Lyotchik – Dit is een Chinees restaurant met een prachtig decor. De chefs bereiden gerechten met een combinatie van Chinese en lokale ingrediënten.
 • Soviet – Deze restaurantketen is een van de oudste in de stad. Hier kun je genieten van gerechten uit de ex-Sovjetunie landen.
 • Chaikhona No. 1 – Deze plek is ideaal als je aangenaam wilt dineren. De gerechten zijn gebaseerd op echte Aziatische recepten.
 • Pushkin – Pushkin serveert hoge kwaliteit Europese gerechten in een prachtige omgeving. De chef-kok biedt originele gerechten met kruiden, aromatische kruidnagels en groenten.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Moskou?

Moskou heeft op dit moment 7 luchthavens met internationale vluchten. Hier volgen de grootste luchthavens:

 • Luchthaven Moskou-Sheremetyevo – Deze luchthaven is het oudste vliegveld in de stad. Het vliegveld heeft een capaciteit voor 53 miljoen passagiers per jaar, inclusief de hub van de maatschappij Aeroflot.
 • Luchthaven Moskou-Domodedovo – Deze luchthaven is Moskou’s grootste vliegveld met meer dan 22 miljoen passagiers per jaar en verschillende internationale lijnen.
 • Luchthaven Moskou-Vnukovo – Dit vliegveld dient als luchthaven voor regionale verkeer. Deze luchthaven is ideaal als je een vliegticket hebt met low cost maatschappijen.
 • Luchthaven Moskou-Lavrovo – Deze luchthaven is gelegen aan de oostkant van Moskou en is een van de oudste in de stad. Lavrovo heeft een capaciteit voor meer dan 2 miljoen passagiers per jaar, voornamelijk regionaal verkeer.
 • Luchthaven Mosk
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa