Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar München

Vliegtickets naar München Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van München

München is de hoofdstad van Beieren in Duitsland en de derde grootste stad als het gaat om bevolkingsaantal.
De stad werd oorspronkelijk gesticht door monniken uit Tegernsee in 1158, waarbij de naam München in 1275 de officiële titel kreeg.

De stad heeft meer dan 800 jaar geschiedenis, waarvan de middeleeuwse vereniging waarin München zich in zwarte bekoring mengt, met rijke bossen en meren die het omringen, nog steeds aanwezig is.

Hoewel er door de eeuwen heen veel veranderingen zijn geweest, is de locatie van de stad een van de meest opmerkelijke aspecten.
München biedt een gevarieerde schakering van landschappen en heeft dezelfde kenmerken, waaronder heuvels, bossen, meren, velden en oude historiciteit, die het tot een van de mooiste steden van Europa hebben gemaakt.

München heeft een unieke geschiedenis als een centrum van culturele, politieke en economische macht in Europa.
De stad was in de 17e eeuw beroemd om zijn geneeskunde en vermaak, en de traditie van de moderne kunst beïnvloedde veel grote Europese steden.
In het late 19e en begin 20e eeuw werd München een centrum van activisme waar vroege socialisten vechten voor hun rechten als burgers, wat het gebruikelijk maakte om tegen de adel en de regeringen van de dag te strijden.

München is de thuisbasis van een lange lijst met bekende musea en kunstgaleries, evenals vele bezienswaardigheden, zoals Marienplatz met zijn gotische Rathaus-Glockenspiel, de Maximilianbrücke over de Isarrivier en de schilderachtige Sankt Lukas kerk.
De stad verkiest schoonheid en eenvoud, wat heeft geleid tot een moderne metropool met een werelds bereik.

Waarom München?

München heeft veel te bieden aan toeristen, van prachtige landschappen en prachtige historische monumenten tot uitstekende restaurants, winkels en bars.
Hoewel de stad het grootste deel van het jaar rustig is, is het beroemd om een van de meest levendige en hectische stratenpleinen in Europa te hebben, zelfs na zonsondergang.

De stad biedt een grote verscheidenheid aan bezienswaardigheden waaronder de beroemde Münchener Residenz, de Olympiapark, de Englischer Garten en meer.
Bouwstijlen variëren van barok tot neo-klassiek, terwijl het lokale culinaire scala van bierzelen en biergarten tot banen met regionale, moderne keuken een breed scala aan lekkernijen biedt.

München biedt een grote verscheidenheid aan culturele activiteiten, waaronder theaters, concerten, tentoonstellingen en vele andere evenementen.
Het biedt ook historische musea en attracties, waaronder de grote technische museum Kloster Schöntal.
Ook is er het Technische Universiteit München, een van de oudste universiteiten in Duitsland en de meest toonaangevende technische hogeschool van Europa.

Voor de komst van de lente komen de inwoners van München samen om het jaarlijkse Oktoberfest te beleven, waar bier, eten en muziek de traditie vormen.
De festiviteiten lopen twee weken lang, tijdens welke momenten vriendschap en feestelijkheid samenkomen.
Het is het grootste volksfeest ter wereld en trekt miljoenen bezoekers jaarlijks.

5 bezienswaardigheden in München die je moet zien

München biedt een schat aan bezienswaardigheden voor de bezoeker:

1. Marienplatz

Marienplatz, ook wel als Neues Rathaus bekend, is een van de oudste pleinen in München en biedt prachtig uitzicht op de Rathaus-Glockenspiel, waar tweeengle aangeklede figuren dagelijks voorstellingen geeft.
Er zijn ook mooie Renaissance-gebouwen op de Marienplatz en rondom de omgeving.

2. Englischer Garten

Het Englische Garten is een van de oudste stadsparken in München. Het park beslaat 995 hectare en biedt een grote verscheidenheid aan attracties, waaronder een natuurreservaat en een kunstmuseum.
In het Englische Garten vindt u ook het Chinesische Toren, een toren gemaakt in de rococo-stijl, die beroemd is door de vele biergarden en het unieke uitzicht over de stad.

3. Bavaria-beeld

Het Bavaria-beeld is een van München’s meest markante monumenten, gelegen bij Theresienwiese, de locatie van het jaarlijkse Oktoberfest.
De sculptuur staat 20 meter hoog en staat symbool voor de hele stad, omdat het alle overwinningen en verliezen van München symboliseert.

4. Dom van München

De Cathedraal van München is een gotische kerk waarvan de bouw in de jaren 1300 begon.
Het is de trots van de stad en de afbeelding van de figuur die het metgezel evangelist Lukas voorstelt, is een van de eerste kunstwerken waar kunstenaar Dürer, een van de bekendste kunstschilders ter wereld, aan begin.

5. De Maximilianbrücke

De Maximilianbrücke is een prachtige brug die de Isarrivier overspant.
De brug is een neoclassicistische bouw, die het meest wordt gewaardeerd om zijn klassieke vormgeving, waarvan de sculpturen, bas-reliëfs en reliëfs als een prachtig schouwspel dat je moet zien tijdens je bezoek aan München.

5 restaurants in München welke je moet bezoeken

München
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa