Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Mytilini

Vliegtickets naar Mytilini Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Mytiline?

Mytilene werd voor het eerst vermeld in de 8e eeuw v.Chr. in oude Homerische epische poëzie. Het was een belangrijke stad in de oudheid. In de 5e eeuw v.Chr. werd het een lid van de Delisch-Attische Alliantie.Vanaf 412 v.Chr. begon het politieke en economische nabuurschap tussen Lesbos en Athene. In 479 v.Chr. kwam de Atheense overwinning op de Perzen na de veldslag bij Mytilene.

Tijdens de Hellenistische en Romeinse tijd versterkte het economische karakter van Mytilene, maar verloor het aan politieke kracht. Mytilene vocht tegen de Romeinen, maar werd in het proces verwoest. Na de verwoesting werd Mytilene herbouwd door de Byzantijnen. In de Middeleeuwen mocht Mytilene alle godsdiensten tolereren, wat zorgde voor voorzichtige politieke en religieuze vrijheid. In de 13e eeuw werd het veroverd door de Venetianen, die het gebied in 1462 verloren aan de Ottomaanse toen het gebied overging naar Turkije. Na de Eerste Wereldoorlog werd Lesbos onderdeel van Griekenland.

Waarom Mytilene?

Mytilene is een historische stad in Lesbos, gelegen aan de Egeïsche kust van Turkije. De stad heeft een lange geschiedenis, waardoor het biedt veel interessante culturele bezienswaardigheden. Mytilene is ook gezegend met prachtige natuur en een heerlijke Goud-egeïsche zee.

Het klimaat is ook een belangrijke attractie voor bezoekers. Het is warm in de zomer met een aangename zeewind ’s nachts. De winter is zacht met temperaturen die net boven nul liggen. De overvloed aan weelderige groene vegetatie die om de stad heen groeit, maakt het een bijzondere plaats.

De stad biedt ook tal van mogelijkheden voor winkelen en entertainment, met veel disco’s, bars en restaurants; waar je kunt genieten van lokale specialiteiten zoals kalamarakia (kleine inktvisjes). De uitgebreide keuze aan winkels biedt een variëteit aan producten waarvan de streek bekend staat, zoals de regionale wijn, ouzo en olijven.

5 bezienswaardigheden in Mytilene die je moet zien

De stad Mytilina heeft veel indrukwekkende bezienswaardigheden, waaronder:

  • Het Kasteel van Mytilene: Dit historische kasteel dateert uit de tijd van de Byzantijnen en Venetianen. Het kasteel is een symbool van de oude stad en biedt een prachtig uitzicht over het stadscentrum, de haven en het bijbehorende eiland.
  • The Agios Fokas: Deze kerk werd gebouwd op het terrein van de oude Byzantijnse nederzetting van de stad en biedt een interessant uitzicht over de stad. De kerk heeft wat middeleeuwse kenmerken en fungeert als een belangrijke historische site in de regio.
  • Het Archaeologisch Museum: Dit museum bezit een grote verzameling aan antieke Griekse en Byzantijnse voorwerpen, waaronder mozaïeken, architecturale fragmenten en keramiek. Het is een uitstekende plek om meer te leren over de rijke geschiedenis van Mytilene en omgaande regio.
  • De Yeni Tzami: Deze 19de eeuwse moskee is een prachtig staaltje van Ottomaanse architectuur. Het is de grootste en meest indrukwekkende moskee in de streek en het is een geweldig voorbeeld van de rijke en verschillende culturele achtergronden van Mytilene.
  • De Mytilene Galerij: Deze moderne kunstgalerij bevat veel kunstwerken van lokale en internationale kunstenaars, waaronder schilderijen, installaties, foto’s en digitale media.

5 restaurants in Mytiline welke je moet bezoeken

Mytiline staat bekend om de goede keuken en de gevarieerde selectie aan lokale en internationale gerechten. Hier is een lijst met 5 restaurant die je absoluut moet bezoeken tijdens je bezoek aan Mytilene:

  • Vangelitsas: Dit restaurant serveert traditionele Griekse gerechten zoals melintzanosalata (Salade met gegrilde aubergines) en soutzoukakia (lokale gehaktballetjes met saus).
  • O Alitis: Deze visrestaurant serveert dagelijksverse vis. Probeer de kalimaria (zeebaars) of kolios (zalmfilet) met salade.
  • Iconic: Iconic heeft een mix van lokale en internationale gerechten, geserveerd in een elegant decor. Je kunt hier genieten van gerechten zoals moussaka (typisch Griekse ovenschotel) en steaks.
  • Aghia Aikaterini: Dit restaurant spesialiseerdt in traditionele Griekse gerechten. Je kunt hier genieten van lokale gerechten zoals bougatsa (Griekse filodeeg gevuld met kaas) en souvlaki (Griekse Spies).
  • LaNikife: LaNikife heeft een grote selectie aan internationale gerechten, van hamburgers tot fish and chips.

Welke luchthavens zijn er in de buurt van Mytilene?

De Mytilene International Airport (MJT) ligt op 4 km ten zuiden van Mytilene. Het is een belangrijk verkeersknooppunt voor lokale en internationale vluchten. De luchthaven heeft 3 terminals: voor lokale en internationale

Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa