Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Nantes

Vliegtickets naar Nantes Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Nantes?

Nantes (in het Frans Nantes) ligt in het westen van Frankrijk, in het departement Loire-Atlantique. De stad werd in de 5e eeuw gesticht door de Galliërs en genoemd naar hun stam, de Namnetes. Later, in 851, werd de stad veroverd door de Vikingen en veranderde de naam van Nantes in “Vickanum”. In de 10e eeuw werd Nantes onderdeel van het hertogdom Bretagne, voordat het eindelijk deel uitmaakte van Frankrijk en de hoofdstad werd van de gelijknamige regio in 1591 .

Waarom Nantes?

Nantes is een unieke Franse stad die opvallende contrasten biedt tussen het verleden en het heden, waardoor het een geweldige bestemming is voor een citytrip. Het verblijf in Nantes is een echte belevenis, vol interessante bezienswaardigheden, gezellige restaurants, authentieke pleinen en mooie stukken natuur. Daarnaast is de stad ook een culturele hoofdstad met veel kunstgalerijen, theaters en musea. Er zijn ook veel winkels, cafés, pubs, winkels en bars om te ontdekken. In Nantes zal het je nooit saai worden!

5 bezienswaardigheden in Nantes die je moet zien?

  • Château des Ducs de Bretagne
  • Place Royale
  • Sint-Peterskerk
  • Jardin des Plantes
  • Maison des Papillons

Het Château des Ducs de Bretagne is een kasteel uit de 15e eeuw, dat nu een museum is met een collectie kunstwerken, die tijdens de Franse Revolutie bent verzameld. Het is ook een geweldige plek om te verdwalen met zijn prachtige binnenhof, tuinen en poort.

De Place Royale is de bekendste plein van de stad, met zijn beeld van koning Lodewijk XV dat dateert uit 1739. Leuk om te weten: het was oorspronkelijk een marktplein die werd gebouwd over de stadswal.

De Sint-Peterskerk is een prachtig barok gebouw uit 1516, dat bekend staat om zijn beroemde koper figuren. Ten slotte, de Jardin des Plantes is een mooi park gelegen in het centrum van de stad, dat door Robert de Cotte werd ontworpen in 1778.

Een andere bezienswaardigheid die je zeker moet bezoeken tijdens een bezoek aan Nantes is de Maison des Papillons, de eerste naar eigen zeggen “vlinderhuis” ter wereld. Hier vindt u meer dan 200 verschillende soorten vlinders, alsmede 5.000 planten.

5 restaurants in Nantes die je moet bezoeken?

  • Aux Chêne Vert
  • Le Batyllo
  • L’Instant Farceur
  • La Cigale
  • La Cigale et le Grillon

Het restaurant Aux Chêne Vert serveert een Franse keuken met regionaliteit met een grote selectie aan gerechten, waaronder heerlijke gerechten met kreeft. Met een sfeervolle, rustieke inrichting is het de perfecte plek om te genieten van een lekker diner.

Le Batyllo is een ander restaurant in Nantes waar je terecht kunt voor uitgebreide buffetten. Verfijnde Franse gerechten en kwaliteitswijnen staan op het menu voor unieke culinaire momenten.

L’Instant Farceur is een leuk restaurant met een origineel interieur, dat zich op de Place du Bouffay bevindt, waar je gerechten zult vinden met verse ingrediënten die dagelijks worden gekozen. Voorzien van stijlvolle inrichting, biedt het een modern tafelervaring.

La Cigale is een restaurant waar de specialiteiten van de streek en de bereidingselementen van het seizoen centraal staan. Naast een gevarieerde selectie van vis en vlees, biedt het ook desserts, die vers en lekker zijn.

Als laatste restaurant is er nog La Cigale et le Grillon, een gastronomische restaurant dat u uitsluitend verse producten serveert, die dagelijks worden geselecteerd. De kokken creëren hier krachtige gerechten met typische Franse smaken.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Nantes?

De dichtstbijzijnde luchthaven voor Nantes is de Nantes Atlantique luchthaven, dit is een medium-sized luchthaven met een breed scala aan vluchten. Vanuit het Verenigd Koninkrijk vind je veel rechtstreekse vluchten vanuit London Heathrow, Gatwick en Stansted Aiport. Daarnaast is er nog een andere luchthaven in de buurt called Rennes-Saint-Jacques Airport, die in uur verwijderd is van Nantes.

Nantes
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa