Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Napels

Vliegtickets naar Napels Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Napels

Napels is een stad met een lange geschiedenis, die tot ver teruggaat in de antieke tijd. De eerste stedelijke stad van het gebied dateert uit de 8e eeuw voor Christus. Na de oprichting en bedrijfsvoering van de stad in de 5e eeuw voor Christus, veranderde de macht en de invloed van Napels verschillende keren totdat het eindelijk een beschermde staat werd in de 14e eeuw. In die periode werden belangrijke architecturale werken zoals kastelen en paleizen gebouwd. Napels heeft de jaren door vele veranderingen meegemaakt. In de 17e eeuw werd de stad theocratisch geregeerd, in de 19e eeuw vluchtten veel joden en revolutionairen erheen, waar ze het anarchisme steunden. Na de Tweede Wereldoorlog werd Napels op een moderne manier opgebouwd, wat resulteerde in een veel hogere levensstandaard voor haar bevolking.

Waarom Napels?

Napels is een unieke stad die vol zit met cultureel erfgoed, fascinerende architectuur en adembenemende panorama’s. Het is ook een plek met ongelooflijke regionale keuken die laat zien hoe koken een vorm van kunst is. Voeg daar aan toe haar warme en vriendelijke bevolking en het eindresultaat is een stad die heerlijk is om te verkennen. Napels is vreugde en leven, het is stedelijk, archeologisch, historisch, religieus, kunstzinnig en spiritueel. Het heeft iets voor iedereen. Wees je cognitief bewust dat je een proefrit maakt terug door de geschiedenis.

5 bezienswaardigheden in Napels die je moet zien

  • Castel Sant’ Elmo: een 4e-eeuws kasteel gelegen op een heuvel met een uitzicht over de stad Napels. Het kasteel is verdeeld in vier vleugels en bestaat uit een binnenplaats, een poortgebouw, twee verdedigingsmuren en een oprijlaan.
  • Piazza del Plebiscito: een reusachtig plein dat is vernoemd naar het plebisciet dat de Italiaanse eenwording bevestigde in 1861. Het plein is omringd door verschillende monumenten, zoals het Koninklijk Paleis en de Bernini-fontein.
  • National Museum van Napels: een museum met een enorme verzameling antieke objecten zoals schilderijen, kunstvoorwerpen en vazen. Het gebouw is versierd met fresco’s en andere types kunstwerken.
  • Kapel van San Severo: een kapel met een replika van Christus, gemaakt door een arts uit de 17e eeuw. De kapel is gevuld met meesterwerken uit de 14e tot 17e eeuw zoals beeldhouwwerken en schilderijen.
  • Galleria Umberto I: een overdekte winkelstraat in het hart van Napels. Het is een van de meest exclusieve winkelcentra in Napels, met bekende winkels, exclusieve restaurants en cafés.

5 restaurants in Napels welke je moet bezoeken

  • Il Paparazzo: een van de beste traditionele visrestaurants in Napels. Geniet van verse zeevruchten, zelfbereide maaltijden en een groot aanbod aan wijnen.
  • La Tavernetta: een van de meest populaire plaatsen in Napels, de perfecte plek voor een romantisch diner, waar de kokken liefde en passie toevoegen. De typisch Neapolitaanse gerechten zijn vers en smakelijk.
  • La Capitale: een van de meest luxueuze restaurants met kamers met hoge plafonds en lounges. Ga voor zeevruchten, pizza’s of handgemaakte pasta’s, naast heerlijke desserts en keukencocktails.
  • La Scalinatella: een modern en luxueus mediterraan restaurant. Afgezien van hun hemelse cuisine, kan je hier genieten van een eersteklas uitzicht over Napels.
  • Sora Margherita: een eettentje in Piazza del Campo die gespecialiseerd is in heerlijke gerechten uit Napels. Geniet van de gerechten op het dakterras of in de keuken, voor een unieke ervaring.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Napels?

Napels heeft twee luchthavens, Napels International Airport en Napoli-Capodichino Airport. De twee luchthavens zijn de belangrijkste toegangspoorten tot de stad. Napels International Airport ligt op ongeveer 10 kilometer ten zuiden van het centrum van Napels. Het is een modern vliegveld en er worden verschillende internationale vluchten gehouden naar steden zoals Tokyo, Parijs en Londen. Aan de andere kant is er de Napoli-Capodichino Airport, de tweede luchthaven op slechts 8 kilometer ten noorden van het centrum van Napels. Dit is een kleiner vliegveld dat wordt gebruikt voor internationale vluchten, vooral naar steden in Europa.

Napels
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa