Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Norwich

Vliegtickets naar Norwich Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Norwich?

Norwich is een stad en het district van Norfolk in het oosten van Engeland. Het is gelegen aan de rivier de Wensum. De stad heeft een lange geschiedenis en was ooit een belangrijke stad in Engeland.

Tijdens de Romeinse tijd werd Norwich onderhouden als een centrum van handel en beeldvorming. Romans bouwden in Norwich waarvan velen van hen naar hun terugkeer naar Rome terug gaat.

In de 5e eeuw vestigde de Angelsaksen zich in de regio van Norfolk. Speerde de stad en zetten het stedelijke leven voort. Later werd de stad de hoofdstad van het hertogdom Norfolk.

In 1144 werd Norwich door William the Conqueror veroverd. Hij verklaarde de stad als een stad van koningen. Dit leidde tot de verdedigingsmuren die het stadscentrum van Norwich weten te bewaren.

In 1243 veroorzaakten een reeks branden groot slachtoffer onder de stad. Toch bleef de stad groeien in het volgende millennium. Veel religieuze gebouwen en de universiteiten voegden toe aan de stedelijke rijkdom.

Waarom Norwich?

Er zijn veel voordelen aan het verblijven in Norwich. Vanwege de ligging staat het bekend als het middelpunt van Engeland. De stad biedt een prachtig uitzicht op het noorden en het zuiden. Het geeft bezoekers het gevoel dat zij zich in een gebied met een lage druk voelen.

Een van de meest opmerkelijke voordelen van Norwich is het culturele erfgoed dat je kunt vinden door de oude muren. De stad is een centrum van cultuur, kunst en vermaak. Hier kan je de Norwich Greyfriars, waarvan de bekende geesteren ronddwalen, veel romantische tuinen en veel prachtige gebouwen.

Bezoekers vinden er ook veel openluchtmusea en antiekmarkten. Gasten kunnen ronddwalen in de markten en kijken naar prachtig afgewerkte kamers met antiek meubilair, zilverwerk, kunstwerken en exclusieve kleding.

Norwich biedt bezoekers ook de gelegenheid om heerlijk te winkelen. Het heeft grote warenhuizen, handarbeidsmusea en kunstgalerijen. Bezoekers vinden er ook oude steegjes waar ze een breed scala aan boetieks kunnen bezoeken.

In Norwich kunnen bezoekers ook genieten van schitterende parken, prachtige tuinen en vele vogelsoorten. Je kunt er vogels zoals gierzwaluwen, kolganzen en de Steller’s eider vinden.

5 bezienswaardigheden in Norwich die je moet zien?

1. Norwich Cathedral: Deze prachtige kathedraal, die dateert uit 1096, is een van de meest bezochte attracties in Norwich. De kathedraal is te vinden aan de oostelijke Laaglandenkant van de stad en is een prachtig voorbeeld van Romaanse architectuur. Het gebouw is versierd met vele prachtige ramen en schilderijen.

2. Plantage Garden: Dit beroemde tuincomplex is een van de meest interessante plekken om te bezoeken in Norwich. De tuin heeft meer dan een eeuw geschiedenis en is voorzien van honderden kleurrijke planten en omgeven door prachtige statige herenhuizen.

3. Strangers’ Hall: De oudste burgerwoningen in Norwich, gebouwd rond 1320. Het huis is goed bewaard gebleven en je kunt hier de oudste meubels, tapijten en andere objecten bekijken.

4. Norfolk en Noordzee Museum: Dit museum geeft een goed beeld van de geschiedenis van de stad. Hier vind je veel antieke stukken, waaronder schilderijen, gereedschap, kleren en veel andere objecten.

5. Norwich Market: Mooi gelegen in het midden van de stad, is dit een van de grootste markten in het gebied. In het midden van de markt staan vele kraampjes met eten, kunst en handgemaakte producten.

5 restaurants in Norwich welke je moet bezoeken?

1. The Cedar’s: Het restaurant biedt een verbazingwekkende selectie van voedsel, waaronder Caribische, Turkse en Mediterrane selecties. Het serveert ook enkele Britse favorieten.

2. The Maids Head Hotel: Het Maids Head Hotel is een oud en beroemd hotel in Norwich. Het hotel biedt een breed scala aan voedsel, waaronder regionale specialiteiten en Britse comfort voedsel zoals cottage pie.

3. The Assembly House: The Assembly House is een prachtig gebouw uit 1877 en bevindt zich in hartje Norwich. Het gebouw is versierd met kroonluchters, schitterende schilderijen en antiek meubilair. Het restaurant serveert Engelse klassiekers, waaronder wild en beefsteak.

4. Norwich Thai Lanna-restaurant: Het Thai Lanna-restaurant is een oase van Thaise kookkunst. Het serveert authentieke, heerlijke Thaise gerechten die het beste ingrediënten gebruiken.

5. Wagamama: Uniek restaurant dat het beste serveert van Japanse, Koreaanse en Chinese keuken. Er zijn een verscheidenheid aan gerechten en tafellakens, waaronder warme noedels, knapperige dumplings, sushi en reisjes.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Norwich?

Rond Norwich zijn verschillende luchthavens die toegankelijk zijn voor bezoekers. De verschillende luchthavens zijn:

  • Norwich International Airport: Deze luchthaven ligt op 8 km ten noordoosten van Norwich en biedt vluchten naar vele Europese steden en landen.
  • London Stansted Airport: Deze luchthaven ligt op 80 km ten oosten van Norwich en biedt vluchten naar vele bestemmingen wereldwijd.
Norwich
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa