Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Nürnberg

Vliegtickets naar Nürnberg Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Nürnberg?

Nürnberg is een stad in Beieren, Duitsland, gelegen aan de rivier de Pegnitz. Ruim 500.000 mensen wonen hier. De stad heeft een lange en interessante geschiedenis.

Nürnberg is al eeuwenlang een cultureel centrum. De stad is ontstaan in de 10e eeuw. Toen werd hier een burcht gebouwd door koning Heinrich I, die ook bekend staat als Henry the Fowler. De stad werd al snel een belangrijk politiek en handelscentrum.

In de 12e eeuw kreeg de stad zijn stadsrechten. Tijdens de volgende eeuwen werd Nürnberg een welvarende stad, die zich ontwikkelde tot een belangrijk cultuurcentrum met prachtige historische gebouwen.

In de 15e eeuw was Nürnberg de hoofdstad van de vrijheidsbeweging die bekend staat als de ‘Nürnbergse revue’. Dit was een van de eerste opstanden tegen de Duitse feodaliteit. De stad wordt daarom ook wel ‘de stad van de verlichting’ genoemd.

In de 17e eeuw verloor de stad haar handelskracht. De stad zou zich nooit meer herstellen. In de 20e eeuw was het stadscentrum volledig verwoest door bombardementen.

Waarom Nürnberg?

Nürnberg is de perfecte bestemming voor een vakantie. De stad heeft veel te bieden voor iedereen.

Voor cultuurliefhebbers is er een enorm aanbod aan historische gebouwen in de stad. Bezoekers kunnen genieten van kunst en cultuur in het centrum van Nürnberg. Daarnaast is de stad een ideale locatie voor levendige festivals en evenementen.

Voor mensen die van plezier houden, biedt de stad eindeloze entertainmentmogelijkheden. Bezoekers kunnen genieten van tal van musea, theatervoorstellingen en concerten. Er is ook een grote keuze aan restaurant, cafe’s, bars en nachtclubs.

Voor reizigers kan Nürnberg de perfecte uitvalsbasis zijn tijdens een vakantie door Duitsland. De stad ligt op een korte afstand van tal van bezienswaardigheden in de omgeving en de internationale luchthaven bevindt zich op slechts 20 kilometer van het centrum.

5 bezienswaardigheden in Nürnberg die je moet zien

1. De Kaiserburg is een reusachtige middeleeuwse burcht in het hart van Nürnberg en een van de meest imponerende bezienswaardigheden van de stad. Het biedt een uniek uitzicht over de hele stad.

2. De Frauenkirche is een prachtige middeleeuwse kerk in het oude middeleeuwse stadscentrum van Nürnberg. De kerk heeft een indrukwekkend interieur en is vanwege de prachtige beelden en de prachtige sfeer een absolute must-see tijdens een bezoek aan Nürnberg.

3. Het Duitse Nationalmuseum is een van de belangrijkste musea van Duitsland. Het museum biedt een uitgebreide collectie aan kunst, geschiedenis, architectuur en technologie uit de middeleeuwen tot de 20e eeuw.

4. Het Albrecht-Dürer-Haus is uitgeroepen tot een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Nürnberg en was ooit het huis van schilder Albrecht Dürer. Het gebouw biedt een aantal mooie kamers met prachtige schilderijen en tekeningen.

5. De Sebalduskirche is een van de oudste kerken van Nürnberg. De kerk biedt een eeuwenoude Romaanse architectuur en een adembenemend uitzicht over de stad.

5 restaurants in Nürnberg die je moet bezoeken

1. Bergerbräu am Plärrer is een van de meest populaire restaurants in Nürnberg. Het vermaarde restaurant serveert authentieke Franse gerechten met een moderne twist.

2. Das Heuß am See is het ideale restaurant voor wie op zoek is naar landelijke charmant. Het restaurant biedt een menu met heerlijke Franse gerechten en een uitgebreide wijnkaart.

3. Christkindlesmarkt is een bekend restaurant met een menu met typisch Beierse gerechten. Proef de heerlijke lokale specialiteiten in de authentieke en gezellige sfeer.

4. Das Fräulein Grüneis is een eigentijds restaurant dat traditionele gerechten met een hedendaagse twist serveert. Het restaurant is gevestigd in een middeleeuws pand en bied lokale wijnen en bieren.

5. Zum goldenen Stern is een restaurant waar je verschillende klassieke Duitse gerechten kunt proeven in een intieme en gezellige omgeving.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Nürnberg?

Nürnberg heeft een internationale luchthaven genaamd Nürnberg Airport. De luchthaven biedt dagelijkse vluchten naar veel grote Europese steden, waaronder Londen, Berlijn, Amsterdam, Brussel, Parijs en Dublin. Daarnaast is er een regionale luchthaven, Flugplatz Nürnberg-Mangfall. Deze luchthaven biedt shuttlevluchten naar enkele kleinere bestemmingen in Duitsland.

Op ongeveer twee uur rijden van Nürnberg, bevindt zich ook de internationale luchthaven van München. Deze luchthaven biedt dagelijkse vluchten naar tal van grote steden over de hele wereld.

Nürnberg
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa