Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Ohrid

Vliegtickets naar Ohrid Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Ohrid?

Ohrid is een historische stad en badplaats aan de noordwestelijke kust van Macedonië, hoog in de bergen van Ohrid meer. Ohrid is de provinciehoofdstad van de regio. Eeuwenlang is Ohrid een belangrijk centrum geweest als religieuze stad. Het dateert terug tot het achtste eeuwse Byzantijnse Rijk en is ook een stad met een lange geschiedenis.

De oprichters van Ohrid zijn de Slavische Zinti, een Illyrisch volk dat eeuwenlang de stad bewoonden. Volgens archeologische overblijfselen was Ohrid een van de eerste steden die door Slavische Zinti als hun thuis werd beschouwd. In 758 werd Ohrid geconstrueerd als een monastieke stad. In de loop der jaren werd de stad een centrum voor militaire en culturele activiteiten en maakte het deel uit van het Byzantijnse Rijk, Venetië, Turkije en Servië. Na de Tweede Wereldoorlog komt Ohrid onder de controle van de communistische regering van Joegoslavië.

Waarom Ohrid?

Ohrid is een van de oudste steden in Europa en een van de meest fascinerende badplaatsen in Macedonië. De Middellandse Zee en het meer maken Ohrid de perfecte bestemming voor gezinsvakanties. Bezoekers kunnen genieten van tal van historische bezienswaardigheden, openlucht musea, galeriën, winkels en traditionele restaurants. De stad heeft een bergachtige achtergrond die een perfect decor vormt voor ontspannen wandelingen langs de oever van het meer.

De opvallende combinatie van de Middellandse Zee en het meer biedt ook vele wateractiviteiten. Er zijn banen over het meer voor degenen die willen vissen, duiken of surfen. Het meer biedt ook mogelijkheden voor kajakken, zeilen, waterskiën en kitesurfen. Liefhebbers van de natuur kunnen de stad verkennen op een mountainbike of te voet.

5 bezienswaardigheden in Ohrid die je moet zien

Ohrid biedt tal van bezienswaardigheden, waaronder meer dan 200 historische kerken, verspreid over de stad en omgeving. Hier volgen enkele van de bezienswaardigheden in Ohrid die je niet mag missen:

 • Het Paleis van Tsar Samoil
  Het paleis van Tsar Samoil is de oudste gebouwde structuur in Ohrid, gebouwd tussen 1017 en 1018. Het paleis is gebouwd als een open “T” met grote binnenplaatsen en is een zeer belangrijk symbool van de Macedonische geschiedenis. Het paleis is tegenwoordig een museum en is de thuisbasis van de nationale munten collectie.
 • Antique Theatre of Ohrid
  Het Antiquiteitheater van Ohrid is een archeologische plek daterend uit 200 voor Christus. Het theater bevindt zich aan de voet van de Erhan berg en de omgeving biedt een prachtig uitzicht over het meer.
 • Plaats van Martyrion
  De Martyrion Plaats is een oud kerkhof. De oude begraafplaats ligt in een bos bos en is een van de oudste christelijke begraafplaatsen in de stad. Het plaatst de bezoeker in de Middeleeuwen en geeft een unieke kijk op de lokale cultuur enreligie.
 • Galerija na Vizantiskite Umenia
  Galerija na Vizantiskite Umenia is een prachtig museum ingericht in het voormalige klooster van St. Clement. Het museum huisvest een unieke verzameling iconen, fresco’s, sculpturen en andere kunstwerken uit de Byzantijnse periode.
 • Klokkenfort
  Het Klokkenfort is een oude citadel met een theemuur van 15 meter hoog en heeft tal van tunnels en kamers. Het fort biedt een mooi uitzicht op het stadscentrum.

5 restaurants in Ohrid welke je moet bezoeken

Ohrid biedt tal van culinaire mogelijkheden. Er zijn een verscheidenheid aan restaurants, fastfoodketens en cafés waar bezoekers kunnen genieten van lokale cuisine en andere internationale gerechten. Hier volgen 5 restaurants in Ohrid die je moet bezoeken:

 • Empire
  Empire is een trendy restaurant met een prachtig uitzicht op het meer. Het restaurant serveert een selectie van de meest populaire gerechten uit de lokale keuken.
 • To’Cellar
  To’Cellar is een populaire plek voor stadsbewoners en bezoekers. Het restaurant biedt een selectie van lokale delicatessen, zoals heerlijke charcuterie en kaas die voorafgaat aan een heerlijk hoofdgerecht.
 • MUST
  MUST is een van de bekendste restaurants in Ohrid. Het restaurant serveert authentieke Italiaanse gerechten, waaronder pizza’s, pasta’s, vleesgerechten en salades.
 • Balkan Grill
  Balkan Grill is een populaire locatie voor het proberen van de lokale keuken. Het restaurant serveert lokale specialiteiten zoals vers gebakken vis uit het meer, kip en diverse grillgerechten.
 • Aleksandar Restaurant
  Aleksandar Restaurant is een luxe restaurant met zicht op het meer. Gasten kunnen genieten van een selectie van fantastische, lokale gerechten, bereid door ervaren chefs.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Ohrid?

Er zijn twee belangrijke luchthavens in de buurt van Ohrid, de luchthaven Ohrid & kleine luchthaven St. Naum. De luchthaven Ohrid is een internationale luchthaven, die

Ohrid
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa