Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Olbia

Vliegtickets naar Olbia Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Olbia

Olbia is gelegen in het noordoosten van Sardinië en is oorspronkelijk ontstaan als en Grieks stad-staat. Fylakitai, een Grieks woord voor “vesting” werd gebruikt door de Grieken voor het verwijzen naar Olbia. Olbia wordt voor het eerst vermeld in een document uit de 7e eeuw v.Chr. Het is ook een belangrijk archeologisch centrum gebleven van de oude overblijfselen van deze tijd, waaronder de Fenicische necropolis en de steengroeve van Cala Saccaia.

Met de komst van de Romeinen kwam Olbia onder Romeinse bezetting. De Romeinse naam voor Olbia was Terranova. Het Romeinse bewind stimuleerde de ontwikkeling, waardoor de stad een van de meest welvarende steden in de regio werd. Olbia had een beroemd havencentrum met een sterk handelsnetwerk. De Romeinen waren ook verantwoordelijk voor de bouw van een tempel voor Juno van Olbia, die nog steeds de belangrijkste attracties in de stad is.

De middeleeuwen brachten ook veranderingen en verbeteringen. Met de val van de Romeinse Rijk verschoof de macht naar de Byzantijnse periode. Olbia werd een belangrijk handelscentrum voor handel in zout, tarwe en olijfolie tussen andere gebieden zoals Noord-Afrika, Frankrijk en Spanje.

Waarom Olbia?

Olbia is een perfecte bestemming voor diegenen die op zoek zijn naar een bijzondere ervaring op het prachtige eiland Sardinië. Olbia heeft extreem veel te bieden voor toeristen, van culturele bezienswaardigheden tot uitstekende restaurants en bars, evenals het spectaculaire uitzicht. Het combineert het beste van de stad met het platteland, waardoor het een plek is die een bezoek waard is.

Het plaatselijke klimaat is het hele jaar door mild en aangenaam. Zowel zomer als winter zijn zonnig en warm, met het merendeel van de regenval in de winter. Het is een ideaal gebied voor liefhebbers van watersport, met veel mogelijkheden voor o.a. surfen, zeilen en kajakken. Bovendien is de natuur er geweldig vanwege de talrijke stranden, bossen, meertjes en grotten in de omgeving.

5 bezienswaardigheden in Olbia die je moet zien

Als je Olbia bezoekt, is het belangrijk om de volgende bijzondere plekken te bezoeken.

  • De tempel van Juno. Deze tempel werd gebouwd in de 1e eeuw v.Chr en is één van de best bewaarde tempels in Olbia. De tempel werd voor de Romeinse godin Juno gebouwd en heeft ongelooflijk veel details.
  • De oude stadsmuren. De oude stadsmuren van de stad geven een eerste indruk van het verleden van Olbia. Op de muren is een bijzondere verzameling graffiti te vinden.
  • De kathedraal van San Simplicio. Dit is de oudste kerk in Olbia uit de 11e eeuw, met veel details en schoonheid.
  • De archeologische site van Monte Pranu. Monte Pranu was een Fenicische necropolis die werd gebouwd tussen 900-800 v.Chr. Het is een prachtige en rustgevende plek, waar ook veel oude objecten te vinden zijn.
  • De Casteldoria kasteel. Dit is een oud kasteel uit de 16e eeuw. Het kasteel werd gebouwd door de Genuezen en wordt nu gebruikt als een museum, waar bezoekers kunnen genieten van het prachtige uitzicht op de omgeving.

5 restaurants in Olbia welke je moet bezoeken

Als je Olbia bezoekt, zijn hier 5 leuke restaurants waar je het meeste uit je bezoek kunt halen:

  • Tino. Tino is een van de meest populaire restaurants in Olbia, bekend om zijn stijlvolle dinergelegenheid. Het heeft heerlijk eten en een overtuigende wijnkaart.
  • Ristorante Seafood. Ristorante Seafood is een prachtig restaurant dat waanzinnig veel opties biedt voor alle visschoppen. Het restaurant heeft ook een groot terras waar je kunt genieten van het prachtige uitzicht op de haven.
  • Vite e Sorso. Vite e Sorso is een traditioneel Sardijns restaurant met heerlijke specialiteiten zoals vlees, pasta en verse vis. De sfeer en het eten in Vite e Sorso zijn eerste klas.
  • U Perdera. U Perdera is een restaurant gespecialiseerd in traditionele Sardijnse gerechten. Het restaurant heeft grote terrassen waar gasten kunnen genieten van de zon en waar u kunt proeven van de heerlijke gulash.
  • Ristorante Rischio. Ristorante Rischio is een van de best beoordeelde restaurants in Olbia. Het restaurant heeft heerlijke gerechten en een groot selectie van beroemde wijnen.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Olbia?

Olbia heeft twee internationale luchthavens in de omgeving, namelijk de Olbia Costa Smeralda luchthaven en de Alghero Fertilia luchthaven. Beide luchthavens worden bediend door veel luchtvaartmaatschappijen.

De Olbia Costa Smeralda luchthaven is de grootste en drukste luchthaven op Sardinië. Hij ligt ongeveer 12 kilometer ten noorden van Olbia en is eenvoudig per bus te bereiken. De luchthaven wordt bediend door veel nationale en internationale luchtvaartmaatschappijen, zoals KLM

Olbia
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa