Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Oslo

Vliegtickets naar Oslo Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Oslo

Oslo is het hoofdstad van Noorwegen, en een van de oudste steden in Noord-Europa. De stad heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot het beëindigen van de verovering van Noorwegen in de 10e eeuw door de Vikiings. Oslo is gevestigd in het hart van Noorwegen, aan de oostelijke zijde van het Oslofjord. Voorheen was Oslo bekend als ‘Osche’ totdat koning Haakon V in het midden van de 14e eeuw de naam veranderde in ‘Oslo’.
De stad was officieel de hoofdstad van Noorwegen tot de Noorse onafhankelijkheid in 1905, toen Oslo bekend werd als Noorse hoofdstad.
Sindsdien is Oslo gegroeid tot een van de meest bevolkte en meest diversified Scandinavische steden.
De stad heeft een mondaine voorstad genaamd Aker Brygge en een middeleeuwse stadskern genaamd Gamlebyen dat dateert uit de Middeleeuwen en het is opgenomen op de UNESCO werelderfgoedlijst.
Oslo blijft zich uitbreiden en is sterk verbonden met het wereldwijde zakencentrum van Noorwegen, waar culturele instituten en attracties worden aangeboden.

Waarom Oslo?

Oslo staat bekend om zijn begrip voor duurzaamheid en is relevant voor drukke toeristen en stedentrips. De stad biedt een eigenzinnige Scandinavische ervaring die ver opzij staat van de meest gevestigde Europese hoofdsteden.
De stad heeft een levensvatbaar stadscentrum waar toeristen gemakkelijk kunnen reizen.
Oslo heeft een uniek samensmelting van moderniteit en traditie waar toeristen kunnen bewonderen.
De stad is ook bekend om haar wereldklasse musea.
Door het jaar heen bieden verschillende culturele evenementen, zoals het Jazz Festival, de Noorse Designweek en de Europese Film Week,
de ultieme Scandinavische ervaring aan.
De stad heeft een bruisende rivier, het Drammenfjord, en tal van andere natuurlijke bestemmingen.
Oslo biedt ook een bloemig landschap aan en bezienswaardigheden met indrukwekkende bergpieken.
Door deze unieke combinatie van cultuur, kunst, toerisme, natuur en levensvatbaarheid, is Oslo een stad die je voor jezelf moet ontdekken.

5 bezienswaardigheden in Oslo die je moet zien

  • De Akershus Festning: De Akershus Festning is een 13e eeuws kasteeel dat voorheen als bewoonverdediging fungeerde. Het beroemde 19e eeuwse kasteel is gelegen aan de monding van het fjord. De Akershus Festning is een populair historisch monument dat bezocht kan worden om de stadsgeschiedenis van Oslo te verkennen. Het biedt een ideale uitvalsbasis voor het bezoeken van de stad.
  • Vigeland Structuren: De Vigeland-structuren zijn een collectie beeldhouwwerken in het Frognerpark. Het zijn geïnspireerd door de kunstenaar en architect Gustav Vigeland. Het park is een collectie bronzen sculpturen, die elk een andere emotie of situatie uitbeelden. Vigeland Structuren worden beschouwd als een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van Oslo.
  • De Nobel Peace Center: De Nobel Peace Center is een museum dat is gewijd aan de Nobelprijs voor de Vrede. Het museum is gelegen in het voormalige Haga Paleis aan de rivier. Het museum biedt een gevarieerd programma aan lezingen, theorieën, tentoonstellingen en demonstraties van vredesinitiatieven over de hele wereld.
  • De Opera House: De Opera House is een iconisch gebouw en is gelegen in het zuiden van het stadscentrum. Het opera-gebouw combineert stedelijke innovatie met Scandinavisch modernisme. Het is een van de meest bezochte attracties in Oslo en staat bekend om zijn unieke architectuur.
  • Nasjonalmuseet: Nasjonalmuseet is een museum dat gewijd is aan de kunst, geschiedenis en cultuur van Noorwegen. Het museum bevindt zich in het Nationaal museum van kunst, architectuur en design. Nasjonalmuseet voorziet bezoekers van een somber maar fascinerende reis door de lange geschiedenis van Noorwegen.

5 restaurants in Oslo welke je moet bezoeken

  • Bølgen & Moi: Bølgen & Moi is een van de meest unieke restaurants in Oslo. Het elegante menu heeft een verscheidenheid aan gerechten, variërend van de meest eenvoudige tot de meest luxueuze. De chef-kok combineert innovatie met klassieke gerechten om unieke voedselervaringen te creëren.
  • Ylajali: Ylajali is een populaire keuze voor de meer avontuurlijke toeristen van Oslo. De chef-kok is gespecialiseerd in de traditionele Noorse keuken en combineert diervoedsels met de meest veelzijdige seizoensproducten. Veel van de ingrediënten zijn afkomstig van de lokale boerenmarkt, wat het restaurant authentiek maakt.
  • Æbleskiver: Het Æbleskiver is een toprestaurant in de stad. Het serveert traditionele continentale gerechten, van delicate vleesgerechten tot de lekkerste zoete desserte. Æbleskiver is een van de meest vintage restaurants in Oslo, maar heeft nog steeds een dynamische en authentieke charme die bezoekers verleidt.
  • Eyescape: Eyescape combineert zijn innovatieve gerechten met een ongeëvenaarde omgeving. Het restaurant staat bekend om zijn trendy rauwe jeans-lounge-theme, plus de beste cocktails in de stad.

Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa