Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Parijs

Vliegtickets naar Parijs Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Parijs?

Parijs is de hoofdstad van Frankrijk en is opgericht tijdens de Gallo-Romeinse tijd als een Gallisch dorp. De naam “Parijs” is vernoemd naar de Gallische stam Parijsen. Dit Gallische dorp werd in 52 voor Christus door Julius Caesar veroverd. Na de verovering groeide het uit tot een Romeinse stad, en in 390 werd het veroverd door hun vijanden, de Franken. In de 13e eeuw werd Parijs hernoemd tot de hoofdstad van het koninkrijk Frankrijk.

In de 19e eeuw werd Parijs enorm gerenoveerd tijdens het bewind van de toenmalige president Baron Haussmann. Hij voerde een enorme stadsvernieuwing door, waardoor hij onder andere een eenwording van de stad Parijs invoerde, maar ook de bouw van de Champs-Élysées en de rue Royale.

Vandaag de dag is Parijs een van de meest iconische, kosmopolitische en romantische steden in de wereld. Het trekt jaarlijks miljoenen toeristen aan die komen om de vele attracties en de gave bezienswaardigheden te bezichtigen.

Waarom Parijs?

Parijs is een prachtige stad met veel te zien en te beleven. Vanaf het eerste moment dat je voet zet in Parijs voel je al dat er iets bijzonders aan de lucht is. Er zijn vele iconische bezienswaardigheden en plaatsen die je nergens anders ter wereld kunt vinden.

Eén van de bezienswaardigheden die absoluut niet gemist mag worden, is de majestueuze spire van de Eiffeltoren. Met haar indrukwekkende breedte en hoogte is het een must om hier een foto te maken en je versteld te staan van de imposante architectuur.

Naast de Eiffeltoren is er nog veel meer te doen in Parijs. Er zijn mooie pleinen zoals de Place de la Concorde waar de Franse revolutie plaats vond. Ook de grote parken zoals Bois de Bologne staan vol met monumenten die een uniek uitzicht bieden over de stad, vanaf de top van de Montmartre heuvel, met de opvallende Sacré Coeur kerk.

Daarnaast kun je Parijs ook op cultureel gebied ontdekken. Je vindt er unieke musea zoals het Louvre dat dient als thuis van de Mona Lisa en vele andere kunstcollecties. Verder is er ook het liefhebbers van mode: Parijs is het centrum van de mode wereld waar je een variëteit aan ontwerpsterren kunt tegenkomen.

5 bezienswaardigheden in Parijs die je moet zien?

1. De Eiffeltoren – Dit is een van de meest bezochte toeristische attracties van Parijs en is een must om te zien.
2. Notre Dame Cathedral – Deze prachtige gotische kathedraal is een prachtig staaltje van de Franse architectuur.
3. Moulin Rouge – Bezoek deze historische en wereldberoemde cabaret bar die wereldwijd bekend staat om haar mooie optredens en artistieke vertoningen
4. Parc des Buttes-Chaumont – Verken deze meest verborgen plaats in Parijs met zijn mooie groene hellingen met verscheidenheid aan fauna.
5. Champs Elysees – Neem een fijne wandeling of een kijkje naar de luxe winkels en restaurants die deze avenue te bieden heeft.

5 restaurants in Parijs die je moet bezoeken?

1. L’Atelier de Joël Robuchon – Dit is een van de meest bekende restaurants in Parijs dat gespecialiseerd is in heerlijke Franse gerechten en gastronomische verwennerijen.
2. Le Cinq – Een van de beste restaurants in Parijs waar je Franse gerechten kunt proberen.
3. La Maison Troisgros – Beleef een onvergetelijk culinair avontuur in deze wereldberoemde restaurant.
4. La Tour d’Argent – Proef unieke recepten die gemaakt zijn met de beste ingrediënten door een van de oudste restaurants van Parijs.
5. Lasserre – Geniet van een uniek Franse menu met een prachtig uitzicht over de stad.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Parijs?

Parijs heeft diverse luchthavens die toeristen uit de hele wereld aandoen.

De belangrijkste luchthaven is de Charles de Gaulle luchthaven. Dit is de grootste luchthaven in Parijs en heet officieel de Roissy-Charles de Gaulle luchthaven. Het is een internationale hub van Air France en is een van de drukste luchthavens in Europa.

Er zijn ook nog een aantal kleinere luchthavens in de buurt waaronder:

  • Le Bourget Airport
  • Paris–Orly Airport
  • Paris–Beauvais Airport
  • Paris–Vatry Airport

Deze luchthavens zijn kleiner dan cdG, maar hebben ook een aantal internationale bestemmingen. Ze zijn tevens goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Parijs
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa