Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Pisa

Vliegtickets naar Pisa Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Pisa

Pisa is een kleine stad in Toscane, Italië met een lange en rijke geschiedenis. De stad werd meer dan tweeduizend jaar geleden gesticht door de Etrusken, die het gebied als handelspost gebruikten. Later werd Pisa geassocieerd met de familie de Medici die de stad en de buurt omringende landen aan het begin van de 11e eeuw veroverden. Pisa was een van de meest invloedrijke maritieme centra in de Middellandse Zee.

In de 12e eeuw kwam de Pisan Republic in de plaats van de Medici-familie, die hervormingen doorvoerde en meer democratische rechten gaf aan de burgers. De stad werd gedefinieerd door zijn handelsoverschot en zijn rijke cultuur met talloze kunsten en wetenschappen. In de 13e eeuw veroverde de stad ook de noordelijke steden Piacenza en Livorno, waardoor Pisa nog machtiger en invloedrijker werd.

Tegen de 14e eeuw begon de stad echter terrein te verliezen aan Florence en Genua, wat leidde tot een lange economische neergang. Na het verlies van het territorium begon de stad een achteruitgang in macht en invloed, maar behield haar souvenirwinkels en prachtige gebouwen. In de daarop volgende eeuwen verloor de stad haar economische en culturele invloed, maar bleef toeristisch interessant door de unieke architectuur en historische bezienswaardigheden.

Waarom Pisa?

Pisa is een unieke plaats om te bezoeken voor zowel zijn geschiedenis als zijn cultuur. De stad verbergt haar oude glorie in ongelooflijke bezienswaardigheden, zoals de Wereldberoemde Piazza dei Miracoli, de kathedraal en de klokkentoren. Bovendien vind je in en rond Pisa tal van historische monumenten, romantische gebouwen, bezienswaardigheden en parken die je moet ontdekken.

Een bezoek aan Pisa is een must tijdens een reis naar Italië. Je kunt genieten van prachtige landschappen, geschiedenis en cultuur, en allerlei smakelijk eten. Pisa wordt ook wel eens ‘The City of Wonders’ genoemd omdat de stad vele historische attracties, evenementen en kerken heeft die je nergens anders kan bezoeken.

Ook al is Pisa vrij klein, het heeft toch veel te bieden. Of je nu op zoek bent naar een romantische stedentrip, een culturele ervaring of gewoon geïnteresseerd bent in geschiedenis, Pisa is een perfecte plek om even helemaal weg te dromen.

5 Bezienswaardigheden in Pisa die je moet zien

1. Piazza dei Miracoli – De Piazza dei Miracoli omvat kathedralen, brugge en klokkentorens die een van de meest fascinerende schoonheden uit de wereldgeschiedenis vormen.

2. Baptisterium van Pisa – Het Baptisterium is een van de oudste christelijke sites ter wereld. Het is versierd met gesculpteerde gezichten, fonteinen en andere kunstwerken.

3. Museo delle Sinopie – Het museum bevat duizenden werken van fresco’s, sculpturen en andere kunstwerken uit de 11e en 12e eeuw.

4. Giardino Scotto – Deze tuinen waren de oude botanische tuinen van de Universiteit van Pisa die nu opengesteld zijn voor het publiek. Hier kun je genieten van het prachtige landschap met zijn vele plantsoorten.

5. Oude Wandelboulevard – Lac dei Miracoli omvat een oude wandelboulevard die je langs de prachtige Toscaanse kust voert. Dit parcours kun je wandelend of fietsend verkennen.

5 Restaurants in Pisa welke je moet bezoeken

1. Trattoria Da Tilla – Dit is een klassiek restaurant in het centrum van Pisa. Hier kun je genieten van authentieke Toscaanse gerechten zoals pastagerechten, wilde paddestoelensoep en zoete pastries.

2. Le Motivien – Deze pizzeria serveert heerlijke pizza’s met traditionele Toscaanse topping. Charcuterie, groentegerechten en kaasgerechten zijn ook verkrijgbaar.

3. Stella di Pietra – Dit restaurant heeft een specialiteit in visgerechten, zoals gegrilde inktvis, kreeft, mosselen en diverse soorten kaviaar.

4. Ristorante Solferino – Dit is een moderne pizzeria met een breed scala aan Italiaanse gerechten. De gerechten worden gemaakt met lokale ingrediënten, waardoor je kunt genieten van een lekkere en smaakvolle maaltijd.

5. Trattoria di Nonna Rosa – Trattoria di Nonna Rosa is een typisch Italiaans restaurant met heerlijke gerechten zoals bruschetta’s, risotto, tiramisu en verschillende soorten desserts.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Pisa?

Pisa heeft twee luchthavens in de buurt die de stad en de regio verbinden met verschillende bestemmingen. De luchthaven Pisa Internationale luchthaven Galileo Galilei ligt op slechts 1 km afstand van het centrum van de stad. De luchthaven is een zeer belangrijk vervoersknooppunt met verbindingen naar vele steden in Italië en het buitenland.

De luchthaven van Pisa is ook een belangrijke verkeersader voor de regio en verbindt Pisa met andere steden in de regio, zoals Florence, Livorno, La Spezia, Rome en Genua. Bovendien heeft het een goede connectie met veel Europese bestemmingen, waaronder Parijs, Londen, Berlijn en Amsterdam.

Verder ligt er ook een luchthaven in de buurt van Pisa, de luchthaven van Pisa-Siena. Deze luchthaven bevindt zich ongeve

Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa