Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Ponta Delgada

Vliegtickets naar Ponta Delgada Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Ponta Delgada?

Ponta Delgada is de grootste stad en de hoofdstad van de Azoren, waar het dichtstbijzijnde continent elders is gelegen. De stad werd voor het eerst vermeld in documenten uit het jaar 1493. Ponta Delgada werd gelegen op het eiland São Miguel, dat in het noorden van de Azoren ligt. In de loop van de tijd werd de stad de belangrijkste havenplaats van de regio, met goede verbindingen naar het Europese vasteland. Naarmate de tijd verstreek, groeide de stad uit tot een van de toeristische hoogtepunten van de regio.

Waarom Ponta Delgada?

Ponta Delgada is de perfecte bestemming voor diegenen die van lieverlee een ontspannen beschaving willen beleven. De stad is een prachtige combinatie van moderniteit en traditie, met veel interessante culturele bezienswaardigheden die deze bestemming zo uniek maken. Er zijn enorm veel kleine straatjes, winkels en restaurantjes, waar bezoekers in de sfeer van deze stad kunnen komen. Bij elk ogenblik dat u in Ponta Delgada bent, zijn er genoeg kleine pareltjes te ontdekken, verscholen in de anonimiteit van deze heerlijke stad.

5 bezienswaardigheden in Ponta Delgada die je moet zien?

Tijdens het bezoeken van Ponta Delgada zijn er enkele fascinerende bezienswaardigheden te bezichtigen:

  • Igreja da Nossa Senhora da Esperança – Deze prachtige kerk uit de 16e eeuw is een echte toeristische trekpleister. Het interieur is bekleed met prachtige kunstwerk en prachtige muurschilderingen.
  • Forte de São Brás – Het forte, dat dateert uit de 16e eeuw, is nu een van de best bewaarde forten van de regio. Van hierboven heb je unvergetelijke uitzichten over de stad en de omringende zee.
  • São Francisco Church and Convent – Deze barokke kerk uit het begin van de 18e eeuw, staat midden in het stadscentrum en is een prachtig voorbeeld van barokke architectuur.
  • The Whalers Museum – Dit is het enige museum ter wereld dat tot doel heeft de oude traditie van walvisjagen in de omgeving te herdenken.
  • Vinha da Areia – Een rustige strand met prachtig zicht op de zee, waar je kan ontspannen en genieten van de rust.

5 restaurants in Ponta Delgada welke je moet bezoeken?

Er zijn veel prachtige restaurants in Ponta Delgada te vinden, waar je heerlijke maaltijden kan krijgen. Enkele van de beste restaurants die je eens moet bezoeken, zijn:

  • Restaurante O Barão – Thee een van de beste restaurants in de stad, met heerlijke Azoren gerechten.
  • Mercado da Graça – Een goede plek om lokale gerechten te proeven in een intieme setting.
  • Marisqueira A Sagres – Een van de meest gezellige restaurants in de stad, waar je heerlijke seafood gerechten kan bestellen.
  • ORQUEIDA DO BOGUS – Een toppertje voor liefhebbers van vis en wild, dat prachtig gecombineerd is met lokale ingrediënten. Hier kan je genieten van de echte Azoren smaken.
  • Tasquinha do Cantinho – Dit restaurant is gespecialiseerd in gerechten met lokale ingrediënten, waardoor je net een stapje verder kunt gaan in het ontdekken van de Azoren smaken.

welke luchthavens heb je in de buurt van Ponta Delgada?

De luchthaven João Paul II in Ponta Delgada is de belangrijkste luchthaven op de Azoren. De luchthaven biedt verbinding naar het Europese vasteland, evenals verbindingen met andere eilanden zoals Terceira en Faial. Daarnaast zijn er ook kleinere luchthavens zoals Lagoa Airport in het noorden en Santa Maria Luchthaven in het zuiden van de Azoren. Deze luchthavens dienen vooral voor regionale verbindingen naar andere eilanden.

Ponta Delgada
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa