Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Porto

Vliegtickets naar Porto Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Porto

Porto is een Portugese stad die gevestigd is aan de douro-rivier in het noorden van het land. Vermoedelijk werd de stad gecreëerd in de 3de eeuw voor christus door de Feniciërs. Als de oudste stad in Portugal staat de stad voor de geschiedenis van de hele natie. In de 4e eeuw kwamen de Moren controleren in Porto en door de jaren heen zou de stad blijven groeien.
Porto werd eind 14e eeuw officieel bekroond tot stad door koning John I. Tegenwoordig staat de stad bekend als de 2e grootste stad van Portugal en is het een toeristische bestemming voor miljoenen bezoekers uit de hele wereld, die genieten van de charme van de stad.

Waarom Porto?

Porto heeft veel te bieden aan bezoekers. Het is een perfecte bestemming voor avonturiers die willen genieten van de prachtige stranden, het relaxte klimaat en de heerlijke gastronomie die de stad te bieden heeft. Porto heeft een rijke cultuur en geschiedenis, hier kun je kastelen, kathedralen, forten en vele andere historische bezienswaardigheden bezoeken.
In tegenstelling tot andere steden in Portugal is Porto betaalbaar en kun je hier voordeel krijgen. De stad biedt een breed scala aan accommodaties en entertainment, van luxe hotels tot zelfstandige appartementen, restaurants met alle soorten voedsel, culturele evenementen en clubs.

5 bezienswaardigheden in Porto die je moet zien

Als je rondwandelt door Porto is er altijd wat te zien. Hier zijn 5 bezienswaardigheden in de stad die je niet mag missen:

  1. De Torre dos Clérigos – Dit iconische 17e eeuwse uurwerktoren staat boven Porto met een prachtig uitzicht. De toren is een kathedraal in barok stijl en staat op een heuvel midden in het centrum.

  2. Palácio da Bolsa –De “Beurs Palais” is een neoklassiek gebouw uit de 19e eeuw. Het is een prachtig gebouw dat het beste licht krijgt als de zon ondergaat.

  3. IJzeren Brug – Deze modderne brug overspant de Douro-rivier en heeft met spanning van fascinerende metalen deuren op de weg. Het is een van de bekendste bouwwerken in de stad.

  4. Ribeira – Dit is een prachtig gedenkteken met vele mooie verhalen. Het is de meest karakteristieke plek in Porto waar je kunt genieten van het prachtige uitzicht over de stad en de Douro-rivier.

  5. Livraria Lello – Deze boekwinkel werd gebouwd in 1906 en is waarschijnlijk een van de meest bekende gebouwen in Porto. Het is ook een van de oudste boekwinkels in Portugal.

5 restaurants in Porto welke je moet bezoeken

Porto is een perfecte stad om van de Portugese gastronomie te genieten. Hier zijn 5 restaurants in de stad die je moet bezoeken:

  1. DOP – Dit is een Michelin-sterrenrestaurant dat staat voor een klassieke Portugese keuken met ingrediënten uit de hele regio.

  2. Porto Lokal – Dit restaurant serveert typisch Portugees voedsel met ingrediënten geselecteerd van lokale boeren.

  3. O Carvoeiro – Dit is een grillrestaurant dat Portugese vlees- en visgerechten serveert, samen met andere heerlijkheden van de nationale keuken.

  4. Yeatman – Het menu van dit restaurant is gebaseerd op Portugese ingrediënten, gecombineerd met internationale smaken.

  5. Gambrinus – Dit is een klassiek restaurant dat zich focust op tradioneel Portugees voedsel met een modern tintje.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Porto?

Porto heeft twee internationale luchthavens in de buurt:

  1. Francisco Sá Carneiro luchthaven – Deze luchthaven ligt 8 km ten noorden van de stad, aan de Atlantische kust.

  2. Dr. Francisco de Sá Carneiro luchthaven – Deze internationale luchthaven ligt 31 km ten oosten van het centrum van Porto, in Maia. De luchthaven is bereikbaar met de lokale trein of bus.

Beide luchthavens bieden de mogelijkheid om de stad en haar omgeving te verkennen via luchtvervoer.

Porto
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa