Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Poznan

Vliegtickets naar Poznan Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Poznan

Poznan is een middelgrote stad gelegen in het westen van Polen aan de Weichsel. De geschiedenis van de stad gaat terug tot het 9e eeuwse Midden-Europa, wat aantoont dat Poznan zowel oud als rijk is aan culturele tradities. In de 11e eeuw werd Poznan gesticht door het Poolse koninkrijk en nam het een prominente plaats in de geschiedenis van Polen in. In de loop van de eeuwen veranderde de stad in een belangrijke industriële, economische en culturele centrum en is een cruciaal knooppunt in Centraal-Europa geworden.

Waarom Poznan?

Poznan is een adembenemende stad met veel te bieden voor bezoekers. Het combineert het moderne en historische: de stad heeft veel prachtige historische gebouwen en eindeloze moderne ontwikkelingen. Bezoekers kunnen in de stad genieten van oogstrelende architectuur, interessante culturele activiteiten, goede restaurants en levendige clubs, maar ook verbazingwekkende natuur en cultuur. Deze stad belooft bezoekers meer dan alleen een bezoek aan een stad; Je kunt er de levendige cultuur, geschiedenis en tradities ervaren van Polen, maar ook een uitgebreid aanbod aan activiteiten om aan te deelnemen.

5 bezienswaardigheden in Poznan die je moet zien?

Een bezoek aan Poznan is niet compleet tenzij je de volgende bezienswaardigheden hebt gezien.

 1. Stary Rynek – het oude marktplein van Poznan is een must-see. De levendige drukte van middeleeuwse steegjes en gebouwen, evenals kleurrijke cafe’s, bars en restaurants kaapt de aandacht van de bezoeker.
 2. Koninklijk Kasteel – dit koninklijke kasteel, gebouwd uit rode baksteen, werd gebouwd in de 13e eeuw en is nu een belangrijke historische site in de stad. De omgeving heeft een indrukwekkend panoramisch uitzicht over de stad.
 3. St Augustine-kerk – De kerk die dateert van de 13e eeuw heeft een stijlvolle architectuur en delicate kunstwerken.
 4. Het Nationaal Museum – een prachtig museum voor cultuur en kunst, waar bezoekers de lokale culturele tradities en kunstgeschiedenis kunnen ontdekken.
 5. Citadel Park – een schitterend park dat bezoekers toegang biedt tot rustige meren, groen gras en prachtige vergezichten.

5 restaurants in Poznan welke je moet bezoeken?

Poznan staat ook bekend om zijn culinaire specialiteiten. Hieronder volgen enkele uitgebreide suggesties voor restaurants die je moét bezoeken tijdens je verblijf in Poznan.

 • Pescatorio – een authentiek italiaans restaurant gespecialiseerd in verse, dagverse visgerechten.
 • Gulaszownia – een merkbare lokale polske keuken, afgeleid van streekdiner en verleidelijke smaken.
 • Krem pod Minoga – een lokale, lijzige lokale delicatesse die bezoekers trakteert op authentieke gerechten zoals gebakken aardappelen, linzensoep en zure zuurkool.
 • Polanda – een modern polske restaurant dat afwisselende gerechten serveert van traditionele smaken tot hedendaagse creaties.
 • Mleczarnia – Een lokale intuïtie voor lokale Polske gerechten, van verse fishtaco’s tot knapperige, gebakken warme soepen.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Poznan?

Poznan is goed verbonden met verschillende luchthavens in de buurt. Dit zijn enkele van de meest nabijgelegen luchthavens:

 • Luchthaven Poznan-Lawica – de dichtstbijzijnde luchthaven gelegen op slechts 8 km, biedt directe internationale vluchten naar tal van bestemmingen in heel Europa en is ook toegankelijk voor chartervluchten.
 • BerlijnBrandenburg International Airport – deze luchthaven ligt op ongeveer 350 km van Poznan en biedt een breed scala aan internationale connecties.
 • Luchthaven Wroclaw Copernicus – gelegen op 200 km van Poznan, biedt deze luchthaven directe vluchten naar vele steden in Europa.
 • Poznan Transport Hub – dit is een gecombineerde luchthavenknooppunt met zowel treinen als bussen voor vervoer binnen en buiten Polen.
 • Luchthaven Krakow – gelegen op een afstand van 350 km, biedt deze luchthaven directe internationale vluchten naar tal van Europese bestemmingen.
Poznan
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa