Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Praag

Vliegtickets naar Praag Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Praag?

Praag is de hoofdstad van Tsjechië en wordt ook wel het mooiste stukje van Midden-Europa genoemd. Het kent een rijke cultuur en geschiedenis die al duizenden jaren teruggaat. De geschiedenis van Praag vindt haar oorsprong in het oude Keltische fort Vyšehrad, dat naar verluidt in de vijfde eeuw voor Christus werd gesticht. De grondslag van een stad met dezelfde naam is gelegd rondom 880-890. Uit de tijd van de Boheemse landheren dateren de belangrijkste nederzettingen in de stad.

In de tiende eeuw, onder de heerschappij van het Boheemse Koninklijk Huis, werd Praag één van de meest gevestigde steden van Centraal-Europa. In 1257 werd Erhart van Praag verkozen tot Boheemse koning, wat leidde tot de versterking van de stadsmuur en de bouw van meer gebouwen in Praag. Erhart liet niet alleen het Praagse Kasteel, maar ook de eerste stenen brug over de rivier de Vltava bouwen.

De zestiende eeuw was een moment van bloei in Praag. In 1541 werd Keizer Karel van Habsburg tot koning van Bohemen verkozen, waardoor Praag een strategische manoeuvre kon versterken. Karel liet de stad uitbreiden en verschillende monumentale gebouwen bouwen, waaronder de beroemde Karelsbrug. Maar de bloei van de stad eindigde abrupt in 1618, toen twee Boheemse protestanten werden uitgestald tijdens een rellen in de stad.

Waarom Praag?

Er zijn veel redenen waarom je Praag zou moeten bezoeken. Ten eerste is het een prachtige stad, met de gebouwen die de geschiedenis ademen. Praag is zowel modern als een stad met veel historische gebouwen die decennia en soms zelfs eeuwen geleden zijn gebouwd. De stad bevat deels de magie en schoonheid van de middeleeuwse steden uit eerdere eeuwen, die worden overgroeid door moderne architectuur.

De stad heeft ook een brede reeks aan volkscultuur. Uit het verleden hebben oorspronkelijke Boheemse gebruiken hun intrede gedaan in de stad en de meeste lokale bevolking die deze gebruiken omarmen. Populaire lokale gerechten en muziekreflecteren de Boheemse identiteit.

Daarnaast staan de Eiffeltoren, de Bruggen over de Vltava en Karel’s Bridge bekend als een van de meest befaamde attrakties in Praag. Er zijn meer dan stille grachten, kronkelige steegjes en prachtige parken om te wandelen.

Praag is ook een relatief betaalbare stad om te verblijven, met accommodaties die variëren van prachtig gerenoveerde villa’s tot moderne appartementen. Er is ook genoeg te verkennen in de omgeving, van bewegende bergen en rustieke dorpjes tot de schilderachtige beelden van de Boheemse Wouden.

5 bezienswaardigheden in Praag die je moet zien?

Praag is een van de meest fascinerende steden in Europa, met een rijke geschiedenis en veel indrukwekkende bezienswaardigheden. De volgende bezienswaardigheden zijn must-see voor iedereen die Praag bezoekt:

  • Pragse Burcht – Dit is een groot fort dat zich boven op de heuvel boven de stad bevindt. Het bestaat uit tal van gebouwen en tuinen die in de loop der tijd stukje bij beetje zijn toegevoegd. Hoogtepunten zijn de Karelsburcht, de Sint-Vituskathedraal, het Oude Kasteel en de Koning Frederiks Basiliek.
  • Chezsky Krumlov – Een charmant stadje aan de rivier Vltava, waar prachtige kastelen, bruggen, prachtige parken en de oude binnenstad die bekend staat als de steden van de honderd torens.
  • Vysehrad -Dit Keltisch fort dat in de 5e eeuw v.Chr. werd gebouwd, biedt een mooi uitzicht over de stad. Er zijn ook diverse oude ruïnes en kerkhoven te bezoeken in de omgeving.
  • De Astronomische Klok van Praag – De astronomische klok staat in de honderd meter hoge toren van de beroemde Oude Stadsraad en heeft een eeuwenoude reputatie. Elk uur, het middaguur, tussen 6 am en 11 pm, komen er bewegende personages uit de klok tevoorschijn.
  • Petrin Tower – Dit is een kopie van de Eiffeltoren en is een van de meest herkenbare gebouwen in Praag. Er is een lift in de toren en de top biedt een prachtig uitzicht over de stad.

5 Restaurants in Praag welke je moet bezoeken?

Praag is een stad die bekend staat om haar uitstekende culinaire scène. De volgende 5 restaurants staan bekend als sommige van de meest authentieke en smakelijke restaurants in Praag:

  • U Soudu – Dit restaurant is gevestigd in een prachtig historisch gebouw dat dateert uit de 19e eeuw. Het serveert authentieke Tsjechische gerechten zoals gans, wilde zwijnen en vette rundvlees. Er is ook een goede selectie van Tsjechische wijnen om van te genieten.
  • Arthur’s Restaurant – Arthur’s is een van Praag’s meest trendy restaurants en het specialiseert zich in fusion culinaire afstamming van vele Europese keukens. Het restaurant is gevestigd in een historisch pand uit de 19e eeuw.
  • Restaurace U Bechyne – Dit restaurant staat bekend om zijn smakelijke, traditionele Tsjechische gerechten en hun
Praag
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa